Ribat Tapohim

Ribat Tapohim

Please matchon lribat tapohoim Toda

ריבות

ככלל, כל הריבות מוכנות באותה שיטה - קילו סוכר לקילו פרי (נטו), יש שמצמצמים. המלצתי: לגרד את התפוחים בפומפיה גסה, ניתן לתבל את הריבה ברוזמרין / קינמון ואחרים כמובן מבשלים עד רתיכה, ממשיכים על אש קטנה לסמיכות הרצויה בתאבון

ריבת תפוחים וקינמון

הקינמון השלם והטחון מעניקים טעם שונה לריבה לכן חשוב להשתמש בשניהם. תנסי פעם אחרת להכין ריבת תפוחים עם זנגוויל במקום קינמון. חומרים ====== 1 ק"ג תפוחים ירוקים חמוצים 800 גרם סוכר 3-4 מקלות קינמון מעט קינמון טחון 1/2 כוס מים מיץ מלימון או שניים הכנה ==== 1. קולפים את התפוחים שומרים את הקליפה והליבות וחותכים לקוביות. הקליפה והליבות הם החלקים המכילים את כל הפקטין שהוא החומר שגורם לריבה להסמיך. 2. שמים את הקליפה והליבות בתוך בד או תחבושת גזה וקושרים. 3. שמים בסיר את קוביות התפוחים עם הקליפה והליבות והמים הלימון והקינמון. מבשלים עד שהתפוחים מתרככים. במקביל שמים צלוחית קטנה במקפיא (לצורך בדיקת מוכנות הריבה בהמשך). 4. מנמיכים לאש הכי קטנה. מוסיפים את כל הסוכר ומערבבים עד שכל הסוכר נמס. 5. מגבירים את האש עד שהריבה מבעבעת ומבשלים תוך כדי בעבוע לבשל 15 שעה. בוחשים מדי פעם. 6. מוציאים את הצלוחית מהמקפיא. שמים מעט מהריבה על הצלוחית ומחכים דקה. עם הריבה התקשתה ונהייה לה קרום אז היא מוכנה. אם לא מחזירים את הצלוחית למקפיא ומבשלים עוד 5 דקות. 7. מצבעים את שלב 6 עד שהריבה מוכנה. מחכים 10 דקות ומעבירים לצנצנות מעוקרות. בתיאבון אילת
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר