יש כעת המון עצי זית בירושלים, באיזורים מסוימים, שממש נשפף מהם הפרי

מלא זיתים, או מה שנראה כמו זיתים סגולים, חלק גדול כבר נושר ונופל למטה. אין לי מושג להעריך האם זה כבר זית במצב שאפשר לקטוף/לזמור אותו או לא ? ואם כן, מה אני יכול לעשות עם כל התנובה של הפרי שתצטבר אצלי בבית ? (החמצה/המלחה - איך בעצם עושים את התהליך הזה ? פירוט, מתכון ? משו ?)

זיתים...

ערב טוב! אני הורדתי את הזיתים מהעץ שלי בשבת שעברה. הפרי בתחילה ירוק, עם הזמן משנה את צבעו לסגול/חום. (כלומר אין זן מיוחד לזיתים סגולים). האפשרויות רבות. בזמנו בפורום האוכל של iol ז"ל היו המון מתכונים, ומנוע החיפוש עבד יפה מאד. כאן לצערי זה לא בדיוק כך, לכן אצרף קישור לפורום האוכל של אורט. גם שם יש הרבה מתכוני כבישת זיתים. בהצלחה!!!! רעיה רעיה

אם תמהר עוד תמצא את המתכונים בעמ.283 בפורום.

היי,

בני כמה עצי הזית העומדים ברשותך?
ייתכן והם כבר אינם ראויים להניב זיתים למאכל.

במידה ותרצה, תוכל לרכוש עצי זית צעירים שיוכלו להניב לך זיתים ראויים להסקה ולאכילה.

עץ זית | משתלת דרך הגנים בהוד השרון

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר