איך מכינים אורז "אחד אחד"?

אורז זהו המבחן של כל בשלן

ובשביל להכין אורז כמו שצריך, צריך בעיקר ניסיון. השלב הראשון בלהכין אורז לא דביק זה להוציא את שאריות העמילן. האורז מלא באבקה לבנה וצריך להיפטר ממנה. צריך פשוט לשים אותו במססנת ולשטוף אותו היטב עד שהמים יוצאים צלולים לחלוטין (אם אתם לא בטוחים תשימו כוס מתחת למים שיוצאים מהמסננת ותסתכלו). אח"כ צריך להשאיר אותו במסננת להתייבש קצת (סבא שלי גם שוטף אותו לפני הייבוש במים רותחים אבל אני לא בטוחה שזה הכרחי). אח"כ מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים בו קוביות של בצל (על כוס אורז 2-3 כפות שמן וחצי בצל). לפני שהבצל מספיק להזהיב (ככה בעדה שלי, אך בעדות אחרות דווקא מזהיבים אותו היטב) מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שיעטף בשמן מכל הכיוונים. אח"כ מוסיפים מים - כוס וחצי מים על כוס אורז. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיחים את האש לאש ממש ממש קטנה ומבשלים 20 דקות בלי לפתוח. אחרי זה פותחים את המכסה ומפרידים את הגרגירים עם מזלג. זה העיקרון אבל זה לא תמיד עובד. אם למשל האש שלכם לא מספיק קטנה אז צריך לשים 2 כוסות מים על כל כוס אורז ולבשל רק 15 דקות ולהשהות עוד 5 דקות לפני הפתיחה. בתקופות שבהן אני לא מספיקה להגיע לשוק לקנות אורז אני קונה את האורז הפרסי אחד אחד. בהצלחה, אילת

ופטנט של עצלנים, לטגן את האורז בלי לשטוף אותו, השומן יוצר מעטפת סביב כל גרגר והם לא נדבקים. זה עובד.

איך מכינים אורז "אחד אחד"?


ועוד אפשרות לעצלנים, אבל...

רק אם אתם מתכוונים להוסיף לאורז משהו נוסף (רוטב, בשר וכו'), כי הוא יוצא קצת בלי טעם ככה: שמים בכלי שמתאים למיקרוגל, על כל כוס אורז 2 כוסות מים, מכסים או במכסה של הכלי או בניילון נצמד, ומפעילים את המיקרו לכ-10 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל שלכם). האורז יוצא אחד אחד, ובלי הרבה טעם...

אורז במיקרו??????

אף פעם לא הצלחתי להבין את השאלות הללו של איך לעשות אוכל זה וזה - לעצלנים ?

מי שעצלן - שלא יכין את האוכל ! מי שמנסה להכניס אורז למיקרו אני הייתי מציע לו עצמו להכנס למיקרו.. מי שאין לו חשק לבשל שייתן לאחרים שיעשו את העבודה בשבילו/ה, ושיעשה איתם דיל וישטוף את הכלים או משהו כזה. אבל לעולם לעולם לא לתת ולא לאכול מאכול שעושים אנשים שמתעצלים להכין את האוכל או שעושים זאת כי "אין להם ברירה או חשק" כי ככה זה גם נראה.

אורז זהו המבחן של כל בשלן

ובשביל להכין אורז כמו שצריך, צריך בעיקר ניסיון. השלב הראשון בלהכין אורז לא דביק זה להוציא את שאריות העמילן. האורז מלא באבקה לבנה וצריך להיפטר ממנה. צריך פשוט לשים אותו במססנת ולשטוף אותו היטב עד שהמים יוצאים צלולים לחלוטין (אם אתם לא בטוחים תשימו כוס מתחת למים שיוצאים מהמסננת ותסתכלו). אח"כ צריך להשאיר אותו במסננת להתייבש קצת (סבא שלי גם שוטף אותו לפני הייבוש במים רותחים אבל אני לא בטוחה שזה הכרחי). אח"כ מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים בו קוביות של בצל (על כוס אורז 2-3 כפות שמן וחצי בצל). לפני שהבצל מספיק להזהיב (ככה בעדה שלי, אך בעדות אחרות דווקא מזהיבים אותו היטב) מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שיעטף בשמן מכל הכיוונים. אח"כ מוסיפים מים - כוס וחצי מים על כוס אורז. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיחים את האש לאש ממש ממש קטנה ומבשלים 20 דקות בלי לפתוח. אחרי זה פותחים את המכסה ומפרידים את הגרגירים עם מזלג. זה העיקרון אבל זה לא תמיד עובד. אם למשל האש שלכם לא מספיק קטנה אז צריך לשים 2 כוסות מים על כל כוס אורז ולבשל רק 15 דקות ולהשהות עוד 5 דקות לפני הפתיחה. בתקופות שבהן אני לא מספיקה להגיע לשוק לקנות אורז אני קונה את האורז הפרסי אחד אחד. בהצלחה, אילת

למדתי מההודים שיטת בישול ארז,שממש מצליחה

לא שוטפים את הארז כי אם משרים אותו במים קרים למשך שעה לפחות, רק אכ מסננים ומיבשים ואז מחזירים לסיר ומבשלים בכמות מים שמכסה את הארז+ קצת כמובן שהוספת טעמים יכולה להעשות לתוך המים או בסוף, כמו שאילת צינה חשוב לבשל על אש זעירה, לא לפתוח במשך כל זמן הבישול 20 דק ועוד 10 דק המתנה ורק אכ לפתוח ולפורר,הם משתמשים בארז בסמתי שלו טעם אגוזי.

אורז במיקרו??????


כןןןןןן!!!! והמתכון הפשוט הזה יוצא מעולה, אינו נופל מכל במרקם ובטעם מכל המתכונים האחרים

איך מכינים אורז "אחד אחד"?


הכנת אורז פטנט בלעדי

ראשית על הוארז להיות בהקפאה כל הזמן. מחממים שמן כשליש כוס בסיר עד לרתיחה. שמים כוס רורז בסיר עד שנהיה קריספי כזה מופרד .מוסיפים 2 כוסות מים מהברז ומנמיכים את האש לקטנה מאוד. כאשר כמעט נגמרים המים מערבבים משטיחים וכשממש כבר אין מים סוגרים את האש כאשר המכסה עדיין מעל. על כל כוס אורז שתי כוסות מים בדיוק. כשמוסיפים את המים מוסיפים גם איזה תבלינים שרוצים נא לספר תוצאות פטנט אילתי
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר