האם חזה מולארד הוא חזה אווז - - אחת ולתמיד שאדע ?

לא! לא אותו הדבר.

מולארד הוא הכלאה של ברווז ואווז

זהו עוף טעים מאוד, שהבשר שלו נראה כמו בשר של פרה וגם יש לו טעם איכותי הרבה יותר משל עוף ממוצע, אבל זה לא "בשר אדום" עם כל החסרונות שלו. חזה מולארד זקוק למשך בישול קצר בהרבה מחזה אווז. מכינים אותו כך: יש לו צד אחד עם שומן וצד אחד בלי שומן. חורצים שתי וערב את הצד עם השומן. מחממים מחבת ברזל עבה ללא שמן, עד שהיא מעלה עשן. מפלפלים וממליחים את המולארד ושמים את הצד עם השומן על המחבת המעלה עשן. מטגנים כ-7 דקות עד שמזהיב. שופכים בזהירות את השומן שהצטבר במחבת לכיור והופכים ומטגנים עוד 5 דקות את הצד השני עד שמזהיב. פורסים לפרוסות דקות. זה צריך להיות אדום במרכז. אם זה יותר מדי חי בשבילכם אפשר לשים עוד כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אבל זהירות כי זה מתייבש ממש מהר. אפשר להגיש עם כל רוטב שמתאים לבשר, אבל בעיקרון מתוק משתדך למולארד. למשל חזה אווז עם ריבת בצל זה מעדן. חזה אווז עם צ'אטני משמש או צ'אטני מנגו או פירות יער. אפשר גם למרוח אותו בחרדל ודבש לפני הטיגון ולהוסיף עוד קצת רוטב חרדל ודבש אח"כ. הוא גם הולך נהדר עם פירה בטטה לידו (מכינים כמו פירה מתפוחי אדמה). ועם אספרגוס. אילת
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר