איך אתם נמנעים מסלמונלה?

המחשבה הזאת די מטרידה כשמכינים Custard מ-7 חלמונים. עד עכשיו פשוט סמכתי על החזות של הביצים, אבל למען האמת, כולן נראות אותו הדבר... הבנתי גם שחום (עד רמה מסויימת) יכול דווקא לעודד את החיידק הזה, ועוד יותר כשמדובר בסיר כפול עם חום נמוך יחסית. בקיצור, מה עושים? תודה, אורן

אורן השתמש בביצים שעברו פיסטור בלבד

ולאחסן רק בקירור ואת טריפת הביצים בבן מארי עושים בטמפרטורה של 90 מעלות שהיא טמפרטורה שלא מאפשרת לחיידקים לבצע מצוות פרו ורבו אני עד היום הכל ניסיוני בתחום לא נתקלתי בבעיה כי שמרתי על הכללים האלה וכמובן נקיון ידיים ונקיון הכלים ושמירה על טריות הביצים כך שלא נראה לי שאם תישמר תצטרך לחשוש

והיה צ"ל כתוב 80 מעלות

איך אתם נמנעים מסלמונלה?

המחשבה הזאת די מטרידה כשמכינים Custard מ-7 חלמונים. עד עכשיו פשוט סמכתי על החזות של הביצים, אבל למען האמת, כולן נראות אותו הדבר... הבנתי גם שחום (עד רמה מסויימת) יכול דווקא לעודד את החיידק הזה, ועוד יותר כשמדובר בסיר כפול עם חום נמוך יחסית. בקיצור, מה עושים? תודה, אורן

הזהר מסלמונלה גם בבשר!!!!!

בעיקר בעוף

אני מניח שבמקרה הזה הגריל או התנור פותרים את הבעייה, אבל...

במקרה של ביצים אני לא רוצה לקחת צ'אנסים. אדם, מאיפה אפשר לקנות ביצים מפוסטרות? (מעניין איך עובד תהליך של פיסטור על ביצים?!?). מעבר לכך, כשאתה מדבר על ביצים טריות, אתה מתכוון לפי תאריך התפוגה שמוטבע אליהן? או שאולי יש פרטים נוספים שצריך להקפיד אליהם? ואם לא אמרתי קודם, טוב שחזרת! הפורום בלעדיך לא יכול להיות אותו הדבר :-) אורן

אדם, אני כל כך שמחה לראות אותך כאן.

איך אתם נמנעים מסלמונלה?

המחשבה הזאת די מטרידה כשמכינים Custard מ-7 חלמונים. עד עכשיו פשוט סמכתי על החזות של הביצים, אבל למען האמת, כולן נראות אותו הדבר... הבנתי גם שחום (עד רמה מסויימת) יכול דווקא לעודד את החיידק הזה, ועוד יותר כשמדובר בסיר כפול עם חום נמוך יחסית. בקיצור, מה עושים? תודה, אורן

משתמשים בביצים טריות בלבד

הזמן הכי מסוכן זה כשתערובת החלמונים מתקררת. לכן, צריך ברגע שמסיימים לחמם את הקרם לעטוף אותו בפלסטיק, להוציא את כל בועות האוויר וישיר למקרר. הרעיון הוא לקצר את משך הזמן שבו הקרם נמצא בטמפרטורה האהובה על החיידקים: 30-50 מעלות. וכן שבזמן זה תהיה מינימום חשיפה לאוויר. בכל מקרה צריך להשתמש בביצים טריות וגם את הקרם המוכן לא לשמור יותר מדי זמן (בכל מקרה כשמים 7 חלמונים זה יוצא כל כך טעים שזה נגמר די מהר). אילת

ביצים טריות, ביצים מפוסטרות....

מה קובע עם הביצה נחשבת טריה? תאריך התפוגה שמוטבע עליה? ולגבי ביצים מפוסטרות, מאיפה ניתן להשיג אותן? אגב, תודה על הטיפ בנושא ההקצפה. זאת בדיוק הטעות שעשיתי אתמול. לשמחתי, בינתיים הכל נראה בסדר גמור... אורן

אדם, אני כל כך שמחה לראות אותך כאן.


גם אני מאוד שמח

שחיידקי הסלמונלה יחזירו אותך לפה.. צחוק הגורל , הא ?????

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר