אנא עיזרו לי למצוא מתכון לתבשילי קדירה.

שלום רב אני מבקש לקבל עזרה במציאת מתכונים לתבשילי קדירה עם בשר ,כל מתכון יתקבל בברכה אנא שילחו אותו לemail : bzohar@netvision.net.il בתודה מראש ZOHAR

בחום הזה?

עם בשר או בלי בשר? אכתוב לך מחר, היום כבר מאוחר. אילת

גולש

חמרים כמות לכ-6 מנות 2 בצלים יבשים גדולים חתוכים לשישית או שמיניות 3 גזרים פרוסים פרוסות בעובי כ סמ ראש סלרי מנוקה חתוך כמו הבצל שום כתוש זרעוני קימל פפריקה מתוקה פפריקה חריפה 2 קילוגרם בשר כתף מס 4 חתוכים לקוביות 2X2 100 עד 150 רסק עגבניות כוס יין אדום יבש פלפל שחור מלח שמן לחמם מעט שמן בסיר להוסיף את הירקות החתוכים לטגן מעט להוסיף את הקימל להמשיך בטיגון להוסיף את השום הכתוש הפפריקה משני הסוגים ומעט מאוד מים לטגן/להרתיח על גבי הלהבה תוך כדי עירבוב בנפרד לחמם שמן עמוק לטגן בו עד צריבה את קוביות הבשר החתוך(פעולה שנקראת סגירת הבשר ) יש לצרוב את הבשר בכמויות קטנות כדי שלא יפרישהרבה נוזלים לתוך השמן אל הסיר ראשוני להוסיף את הבשר הצרוב את היין האדום מלח ופלפל שחור ומעט נוזל (מרק צח בטעם בקר) להוסיף צרור קשור של פטרוזיליה(כדי שיהיה ניתן להוציאו לאחר שהפריש טעמים לתוך התבשיל יש לקשור אותו בחוט מיוחד או לשימו בתוך רשת) ניתן להוסיף גם מעט טימין(קורנית) ובזיליקום(ריחן) להרתיח את תכולת הסיר לאחר מכן להוריד את הטמפרטורה לחום נמוך (150 עד 160 מעלות) לבשל במשך כ3 שעות בסיר מכוסה ניתן גם להכניס לתנור בחום 180 מעלות לשעתיים וחצי לערך 20 דקות לפני תום הבישול לקלוף כחמישה תפו"א לחתוך אותם לצורת סהרונים עבים (שאטו במינוח מקצועי) ולהוסיף לסיר הבישול עד תום הבישול. בתיאבון נ.ב: ניתן להגיש בצד התבשיל במקום תפוחי האדמה ניוקי (וזוהי כבר אופרה אחרת) עם ידרש מתכון אשמח לתת

טלה עם גרגירי חומוס ותרד

חומרים לקדירה גדולה =================== 1 ק"ג בשר טלה לבישול חתוך לקוביות (ללכת לקצב טוב ולבקש להמליץ על נתח אבל בעיקרון כמעט כל חלק שאפשר לחתוך לקוביות מתאים) 2 כוסות גרגירי חומוס (עדיף בלאדי או אורגני כלומר גרגירים קטנים) 2 חבילות עלי תרד 2 בצלים קצוצים 3 שיני שום קצוצות שמן לטיגון הרבה קינמון הרבה פלפל אנגלי טחון (בהר) מעט ציפורן טחון מלח פלפל הכנה: ==== 1. משרים את החומוס בהרבה מים עם 1/2 כפית סודה לשתייה למשך ליילה לפחות. 2. שוטפים היטב שמים בסיר עם הרבה מים, בלי מלח, ומבשלים עד שהחומוס חצי מבושל. כלומר מתחיל להרכך (כ-1/2 שעה) 3. שוטפים את עלי התרד מכל החול. הכי נוח פשוט לשים אותם בקערה גדולה עם הרבה מים ולתת לחול לשקוע. לעשות ככה כמה פעמים עד שאין יותר חול. כמובן שצריך גם למיין אותם ולהוציא עלים רקובים/יבשים וגבעולים. 4. מחממים שמן בסיר גדול מאוד. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהקוביות נאטמות מכל הכיוונים. מוסיפים הרבה קינמון והרבה פלפל אנגלי טחון ואפשר גם ציפורן אבל לא הרבה כי זה משתלט. מערבבים עוד 2 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה. מתחילים להוסיף את התרד. כל פעם מוסיפים קצת ומחכים שהתרד יתחיל לאבד נוזלים ואז מוסיפים עוד. אחרי שכל התרד הפך לסמרטוטי מוסיפים מים, מרחתיחים ומבשלים חצי שעה. 5. מסננים את גרגירי החומוס ומוסיפים ומבשלים עוד 1/2 שעה או עד שהכל רך וטעים. בהגשה אפשר לטפטף מעט לימון. מגישים עם קוסקוס, אורז או מפטול (שזה משהו בין פתיתים לקוסקוס רק יותר טעים משניהם ביחד, אפשר לקנות אז זה במכולות ערביות) אם כבר הזכרתי מפטול, אז אספר לכם שפעם הלכתי לוואדי ניסנס בחיפה כדי לקנות מפטול. עברתי בכל המכולות שם ולכולם נגמר. בסוף הגעתי למכולת אחת ממש נידחת שרק ערבים (ולא כל התיירים שמסתובבים שם) היו בפנים. נכנסתי, המוכרים לא ידעו עברית. אני לא יודעת ערבית אז אמרתי לאחד מהאנשים שהסתובבו שם "מפטול". הוא הראה לי איפה יש. לקחתי את החבילה ונגשתי לקופה. הקופאי הסתכל על המפטול, הסתכל עליי, הסתכל על המפטול, הסתכל עליי ועשה לא עם הראש ולקח את המפטול חזרה למקומו. לא הבנתי מה קורה והתחלתי להתעצבן. זה לא עזר כי הוא לא הבין מילה ממה שאמרתי. אחד מהערבים בחנות ידע עברית והוא התחיל להסביר לי שאני נראית "אשכנזית" מדי ושהמוכר לא רוצה למכור לי כי אני לא אדע מה לעשות עם זה והוא לא רוצה שאני אשלם סתם (איזה טוב לב...) אז תיארתי לו מה אני הולכת לעשות עם זה, ואחרי שהוא שאל אם אולי במקרה אני רוצה להתחתן עם הבן שלי (כי כמו שאני יודעת לבשל אוכל ערבי, אני אהיה אישה - ועקרת בית - למופת) הוא הסביר למוכר שאני אכן יודעת מה לעשות עם זה. המוכר לא האמין אז הייתי צריכה שוב לתת מתכון לתבשיל עם מפטול תוך תרגום סימולטני. המוכר פתח מיד את עיניו ומיד קרא לאשתו מלמעלה שתראה את ה"פלא" ילדה אשכנזית שיודעת להכין תבשיל ערבי אסלי. אז פעם שלישית נתתי את המתכון עם תרגום סימולטני. אחרי זה הייתי בטוחה שהיא תזמין אותי למטבח שלה, אבל לא, לצערי היא לא הזמינה אותי למטבחה. בכל מקרה את המפטול קיבלתי בחינם.

בחום הזה?

עם בשר או בלי בשר? אכתוב לך מחר, היום כבר מאוחר. אילת

כן, בהחלט

אין לי שום בעיה לאכול בשר באמצע הקיץ (במיוחד ביף בורגיניון שאני מאד אוהב לעשות). אני עושה מתכון מאד דומה לזה של אדם, אבל עם שני שינויים - 1. אני מכין אותו במשך קצת יותר מ-6 שעות, וזאת על אש מאד נמוכה בסיר מאד כבד (Le Creuset 28). אני גם משאיר סיר טיפה פתוח כדי שהקיטור יוכל לצאת ממנו בלי לגלוש. ואני גם בוחש את הבשר מדי פעם. לסיום, בכדי לבדוק את רמת המוכנות של הבשר, אני בודק אם אפשר לפרק אותו עם כף מעץ על דפנות הסיר.

הבעייה היא לא לאכול אלא להכין, כשהחום מהקדירה מלהיט את כל המטבח. אבל לפי שמך כנראה שאתה רגיל

אנא עיזרו לי למצוא מתכון לתבשילי קדירה.

שלום רב אני מבקש לקבל עזרה במציאת מתכונים לתבשילי קדירה עם בשר ,כל מתכון יתקבל בברכה אנא שילחו אותו לemail : bzohar@netvision.net.il בתודה מראש ZOHAR

ואיך שכחתי שעכשיו בדיוק מתחילה העונה של הירק הכי מדהים בעולם - ארטישוק ירושלמי והנה קדירה איתו

קדירת שריר עגל חלב (אוסו בוקו) עם ארטישוק ירושלמי ================================================= חומרים ------ 1.5 ק"ג נתח לאוסו בוקו (שריר עגל חלב) פרוס לפרוסות עם העצם שמן זית לטיגון 3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות 2 גבעולי כרישה פרוסים (החלק הלבן בלבד) עלים קצוצים של טימין, פטרוזיליה וטרגון 1 שיני שום פרוסות 2 כוסות יין לבן יבש 2 כוסות ציר עגל חופן עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות עלי דפנה קליפה מגוררת מ-2 לימונים 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף (לבחור קשים, גדולים וישרים יחסית) מלח, פלפל מעט קמח הכנה: ==== מקמחים את הבשר מכל הכיוונים ומנערים את עודפי הקמח. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבשר משני הצדדים עד שהוא נאטם. חשוב שהפרוסות לא יגעו אחת בשנייה בזמן הטיגון (אפשר לעשות 2 נגלות). מעבירים את הבשר לקדירה. מוסיפים שמן זית ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים את שורש הסלרי מטגנים עד שהוא קצת מזהיב. מוסיפים שום, וכרישה, ועלי התבלינים, וממשיכים לטגן. שופכים כוס יין לבן למחבת מבשלים מעט. מעבירים לסיר עם הבשר. מוסיפים את שאר היין, הציר, קליפות הלימון והעגבניות המיובשות. אם זה לא מכוסה בנוזל מוסיפים עוד ציר או עוד יין. מרתיחים. מעבירים ללהבה ממש קטנה ומבשלים שעה וחצי. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים עוד 1/2 שעה. מגישים עם תערבות של שום קצוץ, קליפות לימון מגוררת ופטרוזליה. אפשר במקום לבשל על אשר קטנה לבשל בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. בתיאבון, אילת

הבעייה היא לא לאכול אלא להכין, כשהחום מהקדירה מלהיט את כל המטבח. אבל לפי שמך כנראה שאתה רגיל


זה לא מצחיק גם בתור בדיחה (למרות הקריצה)

ולשאלתך, אפשר גם להפעיל מזגן, וגם הסירים של Le Creuset לא מלהיטים את כל המטבח. מעולם לא צחקתי משמו של מישהי או מישהו (וזה גם עם שמות כמו ד"ר זרם פראייר). חבל שאינך שומרת על אותה הגינות.

סליחה לא התכוונתי לפגוע!!! אני צוחקת גם על שמי (ויש הרבה על מה לצחוק)

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר