לחמניות חלב מעולות

אני עושה משהו במקביל באינטרנט וזה לוקח שעות ומשעממם. לכן החלטתי לתת לכם את המתכון האולטימטיבי ללחמניות לארוחת בוקר. זה הלחמניות הכי טעימות בעולם (למרות שהמתכון נראה רגיל למדי). אייך שאוכלים אותם אתם ישר מרגישים כמו בארוחת בוקר של מלון 5 כוכבים בצרפת. אם זה ייקח הרבה זמן (מה שאני עושה במקביל) אז אתן לכם גם מתכון לריבת שזיפים ונענע מצויינת. לחמניות חלב =========== חומרים ל-12 לחמניות די גדולות ----------------------------- 1 כפית סוכר 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים (בדיוק חצי מהריבוע הזה שמוכרים בסופר) 4 כפות קמח (חצי קילו) - הכי טוב קמח ללחם של שטיבל 1 ביצה כפית וחצי מלח 60 גרם חמאה רכה 2/3 כוס חלב חמים (דקה במיקרו) הכנה: ---- 1. בקערה קטנה מכינים ראש עיסה - שמים 1/3 כוס מים חמימים ואת הסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים 1 כפית מהקמח ומערבבים היטב. בשלב זה החום של התערובת צריך להיות טיפה יותר חם מהאצבע (40 מעלות). מוסיפים את השמרים ונתונים לעמוד 10 דקות. אם זה לא תפח קצת, ולא נוצרו בועות אז עשיתם משהו לא בסדר או שהשמרים מקולקלים וצריך להתחיל מחדש. נסו שוב עם מים קצת פחות חמים או עם שמרים חדשים. 2. בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח ומערבבים היטב. יוצרים גומה באמצע הקמח ושמים בה את הביצה, החלב, ראש העיסה והחמאה. בעזרת קצות האצבעות מערבבים הכל. אפשר לעשות את השלב הזה גם במיקסר עם זרוע לישה. אם זה לא הופך לבצק מוסיפים מעט חלב חמים. אם זה הופך לבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (אבל רק אם ערבבתם ממש הרבה זמן וזה עדיין דביק מדי). 3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים (גם אם יש לכם את המיקסר הכי טוב בעולם). לשים לפחות 10 דקות, עד שהבצק נעשה אלסטי, חלק ויפה. 4. שמים קערה מקומחת את הבצק. מרטיבים מגבת מטבח כך שתהיה לחה ושמים אותה מעל לקערה. מניחים במקום חמים (בחורף ליד החימום, בקיץ פשוט בחדר לא ממוזג). משהים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לחילופין אפשר לכסות את הקערה ולשים במקרר ל-8 שעות או יותר (לא יותר מיום). 5. לשים את הבצק עד שהוא חוזר לגודלו המקורי. מניחים להתפחה נוספת עד שהוא שוב מכפיל את נפחו (הפעם לא במקרר). 6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות. יוצרים כדור יפה מכל לחמניה. מניחים על תבנית ברווחים של 5 ס"מ. מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות להתפחה אחרונה. במקביל מחממים תנור ל-200 מעלות. 7. אופים כ-15 דקות. מצננים על רשת. ניתן לעשות צורות אחרות, אך זמן האפייה משתנה בהתאם.

אילת - הדפסתי לעצמי. מנסה מייד!

בנוגע ללחמניות שיפון - בדף הקודם.

המתכון ללחמניות שיפון ותמוז נראה מצויין! לצערי ייקח קצת זמן עד שאוכל לנסות אותו אבל אז אדווח

לחמניות חלב מעולות

אני עושה משהו במקביל באינטרנט וזה לוקח שעות ומשעממם. לכן החלטתי לתת לכם את המתכון האולטימטיבי ללחמניות לארוחת בוקר. זה הלחמניות הכי טעימות בעולם (למרות שהמתכון נראה רגיל למדי). אייך שאוכלים אותם אתם ישר מרגישים כמו בארוחת בוקר של מלון 5 כוכבים בצרפת. אם זה ייקח הרבה זמן (מה שאני עושה במקביל) אז אתן לכם גם מתכון לריבת שזיפים ונענע מצויינת. לחמניות חלב =========== חומרים ל-12 לחמניות די גדולות ----------------------------- 1 כפית סוכר 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים (בדיוק חצי מהריבוע הזה שמוכרים בסופר) 4 כפות קמח (חצי קילו) - הכי טוב קמח ללחם של שטיבל 1 ביצה כפית וחצי מלח 60 גרם חמאה רכה 2/3 כוס חלב חמים (דקה במיקרו) הכנה: ---- 1. בקערה קטנה מכינים ראש עיסה - שמים 1/3 כוס מים חמימים ואת הסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים 1 כפית מהקמח ומערבבים היטב. בשלב זה החום של התערובת צריך להיות טיפה יותר חם מהאצבע (40 מעלות). מוסיפים את השמרים ונתונים לעמוד 10 דקות. אם זה לא תפח קצת, ולא נוצרו בועות אז עשיתם משהו לא בסדר או שהשמרים מקולקלים וצריך להתחיל מחדש. נסו שוב עם מים קצת פחות חמים או עם שמרים חדשים. 2. בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח ומערבבים היטב. יוצרים גומה באמצע הקמח ושמים בה את הביצה, החלב, ראש העיסה והחמאה. בעזרת קצות האצבעות מערבבים הכל. אפשר לעשות את השלב הזה גם במיקסר עם זרוע לישה. אם זה לא הופך לבצק מוסיפים מעט חלב חמים. אם זה הופך לבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (אבל רק אם ערבבתם ממש הרבה זמן וזה עדיין דביק מדי). 3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים (גם אם יש לכם את המיקסר הכי טוב בעולם). לשים לפחות 10 דקות, עד שהבצק נעשה אלסטי, חלק ויפה. 4. שמים קערה מקומחת את הבצק. מרטיבים מגבת מטבח כך שתהיה לחה ושמים אותה מעל לקערה. מניחים במקום חמים (בחורף ליד החימום, בקיץ פשוט בחדר לא ממוזג). משהים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לחילופין אפשר לכסות את הקערה ולשים במקרר ל-8 שעות או יותר (לא יותר מיום). 5. לשים את הבצק עד שהוא חוזר לגודלו המקורי. מניחים להתפחה נוספת עד שהוא שוב מכפיל את נפחו (הפעם לא במקרר). 6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות. יוצרים כדור יפה מכל לחמניה. מניחים על תבנית ברווחים של 5 ס"מ. מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות להתפחה אחרונה. במקביל מחממים תנור ל-200 מעלות. 7. אופים כ-15 דקות. מצננים על רשת. ניתן לעשות צורות אחרות, אך זמן האפייה משתנה בהתאם.

זה היה אמור להיות 4 כוסות קמח ולא 4 כפות. בכל מקרה 1/2 ק"ג

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר