מתכון למאפה שוקולד

שלום לכולם ! אתם מכירים את הקינוח המדהים שמאוד הולך עכשיו במסעדות - מאפה שוקולד אישי שבו רוטב שוקולד חם ומדהים ?! אז אם למישהו יש מתכון מוצלח למאפה שכזה - אני ממש אשמח לקבלו - חיפשתי בעשרות ספרי בישול וגם ברשת - ולא מצאתי שום דבר דומה ! תודה מראש.

סופלה שוקולד עם מילוי שוקולד

בתאבון!

תודה - נראה טעים, אני אנסה !

מתכון למאפה שוקולד

שלום לכולם ! אתם מכירים את הקינוח המדהים שמאוד הולך עכשיו במסעדות - מאפה שוקולד אישי שבו רוטב שוקולד חם ומדהים ?! אז אם למישהו יש מתכון מוצלח למאפה שכזה - אני ממש אשמח לקבלו - חיפשתי בעשרות ספרי בישול וגם ברשת - ולא מצאתי שום דבר דומה ! תודה מראש.

עוגת שוקולד חמה אישית ומעולה בקרם אנלייז

ובכן זה אכן נעשה מאוד אופנתי לאחרונה, ובצדק כי זה ממש ממש טעים. הדרך להכנת העוגה המושלמת מתחילה בגרובשטיין (ושמעתי גם על מיסטר קייק בנתניה אבל טרם ביקרתי). הולכים לשם כדי לקנות שוקולד איכותי במחיר של 3 שקל ל-100 גרם. אם תעשו את המתכון משוקולד מהסופר זה פשוט לא יהיה זה. עם זכיתם בלוטו, אתם קונים שם גם תבניות סיליקון מיוחדות לסופלה. אם לא, אתם מצטיידים בתבניות סופלה אישיות (קוקטים בשפה המקצועית) ומוותרים על החלום להוציא את העוגה אל הצלחת. במקום זה פשוט מגישים עם הכלי. פחות יפה, אך לא פחות טעים. אח"כ אתם קופצים לאחת מחנויות התבלינים הרבות הפזורות באיזור ורוכשים מעט פלפל שאטה טחון. זה ידגיש את טעם השוקולד ואם אתם לא מאמינים לי לכו לראות את הסרט הנהדר שוקולד (למרות, שבניגוד למוצג בסרט, זה טריק צרפתי עתיק יומין). חומרים ל-6 עוגות אישיות: ======================== 200 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו (הכי טוב לערבב 100% עם 50%) 175 גרם חמאה 1 ביצה 3 חלמונים 50 גרם סוכר קמצוץ פלפל שאטה טחון אופציה - 6 קוביות שוקולד הכנה: ==== 1. מרתיחים מים בסיר גדול. שמים בסיר קטן יותר את השוקולד ושמים אותו מעל האדים של הסיר הגדול (אסור שהסיר יגע במים). ממיסים תוך ערבוב. 2. ממיסים בנפרד את החמאה ומערבבים עם השוקולד המומס. 3. מקציפים את הביצה והחלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 4. מוסיפים את השוקולד והשאטה ומקפלים בעדינות. 5. מחלקים את העיסה לקוקטים ומעבירים למקרר לחצי שעה (לא יותר! זה מתקלקל, ואפשר גם לוותר ולא לשים בכלל במקרר) 6. מטביעים קוביית שוקולד בכל אחד מהקוקטים (אם בחרתם) אפשר גם שוקולד לבן אבל פחות נחמד. 6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 עד 15 דקות. כאן זה עניין של ניסוי וטעייה. זה מאוד תלוי בתנור שלכם וזה צריך להישאר נוזלי לגמרה מבפנים. אם השתמשתם בתבניות סיליקון העוגה פשוט תקפוץ מהתבנית לצלחת. אם לא, אז עדיף לא לנסות להוציא כי זה סתם הורס. אפשר לאפות קצת יותר ואז אין בעייה להוציא, אבל זה מאבד את הרעיון של זה שזה נוזל בפנים. מומלץ להגיש עם גלידה ווניל משובחת או קרם אנגלייז שהוא ללא ספק רטוב הווניל הכי טעים בעולם: חומרים: ======= 1/2 ליטר חלב 150 גרם סוכר 6 חלמונים 250 מ"ל שמנת מתוקה 1 מקל ווניל (אפשר אבל ממש לא כדאי להחליף בתמצית ווניל טובה כמו זו של מקורמיק) הכנה: ==== 1. חוצים את מקל הווניל שמים בתוך החלב ומרתיחים בסיר עם תחתית עבה. 2. מערבבים את הסוכר והחלמונים דקה. 3. תוך כדי ערבוב מוזגים 1/3 מתערובת החלב על על הביצים. 4. מחזירים הכל לסיר ומבשלים מעל אש בינונים תוך כדי בחישה רצופה. זה החלק הקשה. צריך כל הזמן לערבב ולעבור על כל התחתית של הסיר, עד שהרוטב מסמיך. שנייה אחרי שהוא מסמיך הוא הופך לחביתה ונהרס (וזה קרה לי, זאת לא המצאה). איך יודעים שמוכן - כאשר הוא מצפה את גב הכף בשכבה אחידה. זה פרדוקס כי ככל שהוא יותר סמיך הוא יותר טעים. 5. ממשיכים לערבב תוך כדי הוספת השמנת המתוקה ומקררים במקרר עד להגשה. זה צריך להיות ממש קר. הרוטב הזה מתאים לכל מנה אחרונה עם שוקולד וגם עם פירות. בתיאבון

עוגת שוקולד חמה אישית ומעולה בקרם אנלייז

ובכן זה אכן נעשה מאוד אופנתי לאחרונה, ובצדק כי זה ממש ממש טעים. הדרך להכנת העוגה המושלמת מתחילה בגרובשטיין (ושמעתי גם על מיסטר קייק בנתניה אבל טרם ביקרתי). הולכים לשם כדי לקנות שוקולד איכותי במחיר של 3 שקל ל-100 גרם. אם תעשו את המתכון משוקולד מהסופר זה פשוט לא יהיה זה. עם זכיתם בלוטו, אתם קונים שם גם תבניות סיליקון מיוחדות לסופלה. אם לא, אתם מצטיידים בתבניות סופלה אישיות (קוקטים בשפה המקצועית) ומוותרים על החלום להוציא את העוגה אל הצלחת. במקום זה פשוט מגישים עם הכלי. פחות יפה, אך לא פחות טעים. אח"כ אתם קופצים לאחת מחנויות התבלינים הרבות הפזורות באיזור ורוכשים מעט פלפל שאטה טחון. זה ידגיש את טעם השוקולד ואם אתם לא מאמינים לי לכו לראות את הסרט הנהדר שוקולד (למרות, שבניגוד למוצג בסרט, זה טריק צרפתי עתיק יומין). חומרים ל-6 עוגות אישיות: ======================== 200 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו (הכי טוב לערבב 100% עם 50%) 175 גרם חמאה 1 ביצה 3 חלמונים 50 גרם סוכר קמצוץ פלפל שאטה טחון אופציה - 6 קוביות שוקולד הכנה: ==== 1. מרתיחים מים בסיר גדול. שמים בסיר קטן יותר את השוקולד ושמים אותו מעל האדים של הסיר הגדול (אסור שהסיר יגע במים). ממיסים תוך ערבוב. 2. ממיסים בנפרד את החמאה ומערבבים עם השוקולד המומס. 3. מקציפים את הביצה והחלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 4. מוסיפים את השוקולד והשאטה ומקפלים בעדינות. 5. מחלקים את העיסה לקוקטים ומעבירים למקרר לחצי שעה (לא יותר! זה מתקלקל, ואפשר גם לוותר ולא לשים בכלל במקרר) 6. מטביעים קוביית שוקולד בכל אחד מהקוקטים (אם בחרתם) אפשר גם שוקולד לבן אבל פחות נחמד. 6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 עד 15 דקות. כאן זה עניין של ניסוי וטעייה. זה מאוד תלוי בתנור שלכם וזה צריך להישאר נוזלי לגמרה מבפנים. אם השתמשתם בתבניות סיליקון העוגה פשוט תקפוץ מהתבנית לצלחת. אם לא, אז עדיף לא לנסות להוציא כי זה סתם הורס. אפשר לאפות קצת יותר ואז אין בעייה להוציא, אבל זה מאבד את הרעיון של זה שזה נוזל בפנים. מומלץ להגיש עם גלידה ווניל משובחת או קרם אנגלייז שהוא ללא ספק רטוב הווניל הכי טעים בעולם: חומרים: ======= 1/2 ליטר חלב 150 גרם סוכר 6 חלמונים 250 מ"ל שמנת מתוקה 1 מקל ווניל (אפשר אבל ממש לא כדאי להחליף בתמצית ווניל טובה כמו זו של מקורמיק) הכנה: ==== 1. חוצים את מקל הווניל שמים בתוך החלב ומרתיחים בסיר עם תחתית עבה. 2. מערבבים את הסוכר והחלמונים דקה. 3. תוך כדי ערבוב מוזגים 1/3 מתערובת החלב על על הביצים. 4. מחזירים הכל לסיר ומבשלים מעל אש בינונים תוך כדי בחישה רצופה. זה החלק הקשה. צריך כל הזמן לערבב ולעבור על כל התחתית של הסיר, עד שהרוטב מסמיך. שנייה אחרי שהוא מסמיך הוא הופך לחביתה ונהרס (וזה קרה לי, זאת לא המצאה). איך יודעים שמוכן - כאשר הוא מצפה את גב הכף בשכבה אחידה. זה פרדוקס כי ככל שהוא יותר סמיך הוא יותר טעים. 5. ממשיכים לערבב תוך כדי הוספת השמנת המתוקה ומקררים במקרר עד להגשה. זה צריך להיות ממש קר. הרוטב הזה מתאים לכל מנה אחרונה עם שוקולד וגם עם פירות. בתיאבון

תודה רבה, אבל עוד שאלה קטנה

אפשר לאפות ואח"כ לחמם ? או אולי להשאיר בחוץ עד לשלב הקינוח ואז לאפות - כי לרוב כשבאים אורחים לארוחה, זה די בעייתי להכין את המנה בזמן שהם אוכלים, לא ?

תודה רבה, אבל עוד שאלה קטנה

אפשר לאפות ואח"כ לחמם ? או אולי להשאיר בחוץ עד לשלב הקינוח ואז לאפות - כי לרוב כשבאים אורחים לארוחה, זה די בעייתי להכין את המנה בזמן שהם אוכלים, לא ?

אם זה לאורחים אז תעשו ככה:

לפני הארוחה תקציפו ביצים - ולמקרר תמיסו שוקולד ותערבבו עם חמאה ותשאירו בחוץ תכינו מראש את התבניות וסיר עם מים רותחים לפני הגשת המנה העיקרית תערבלו עוד קצת את הביצים, תחממו שוב את השוקולד - אם הוא התקשה ואז תערבלו הכל יחד ותעבירו לתבניות. ואז תשימו במקרר ותחממו את התנור. כ-10 דקות לפני ההגשה תכניסו לתנור ותגישו ישר מהתנור. זו מנה שאי אפשר לחמם, זה פשוט לא יוצא (זה נופל אחרי כמה דקות וזה לא יעלה מחדש כי אין קמח). בהצלחה, אילת נ.ב. מומלץ להכין פעם אחת לפני שהאורחים מגיעים.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר