למישהו יש מתכון טוב לרוסטביף?

רוסטביף - שתי הצעות

רוסטביף זה פחות או יותר שם כולל לבשר משובח אשר צולים בתנור. הנה הוראות הכנה כלליות עם שתי דוגמאות: קונים נתח של 2 ק"ג של בשר סינטה או אנטרקוט. קונים רק אצל קצב שסומכים עליו. הבשר צריך להיות מיושן היטב אחרת זה יצא קשה. כאשר תוקעים אצבע בבשר צריכה להישאר גומה. כשעה שעתיים לפני הצלייה צריך להוציא את הבשר לטמפרטורת החדר (תלוי בעונה בקיץ הישראלי אפשר רק שעה) ולמרוח אותו במשהו (2 הצעות בהמשך). שמים את הבשר על רשת ואת הרשת מעל תבנית שתספוג את הנוזלים (כדי לרפד אותה בנייר כסף כי הניקוי אח"כ ממש קשה). מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד - המקסימלי של התנור וצולים אותו 20 דקות כדי שיאטם מכל הכיוונים. אח"כ מנמיכים לחום בינוני - 180 מעלות וצולים עד לדרגה הרצוייה. עבור מדיום (שזה המומלץ) צריך שעה בערך. אם יש מדחום בשר אז זה מוכן כאשר המדחום מורה על 70 מעלות (צריך לשים את המדחום מההתחלה כך שהקצה יהיה באמצע הבשר) אם אין מדחום אז זה ניסוי וטעייה ותזכרי שתמיד אפשר להחזיר לתנור לעוד קצת אבל ההיפך לא. משהים מעט ואז פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם הרוטב שהצטבר בתבנית. אפשר גם להגיש קר עם רוטב חרדל ודבש. רעיון אחד לתיבול הבשר: מורחים אותו בתערובת של יחס שווה של דבש וחרדל, עם שתי שני שום כתושות. רעיון שני לתיבול הבשר: מורחים בתערובת של חצי כוס שמן זית, 2 כפות פלפל שחור גרוס גס והרבה רוזמרין טרי. בתיאבון, אילת
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר