קיש אישי?!

קיש אישי?!

שלום לכם אוהבי אוכל! לאחר מאמצים רבים הצלחתי לקנות בחו"ל תבניות מתפרקות של פאי/קיש אישיים - בדיוק כמו שמגישים במסעדות ובבתי הקפה. עכשיו, חסר לי רק דבר אחד ושולי... מתכון! אשמח לקבל מתכון לקיש: פטריות, בטטות, גבינות, עשבי-תיבול וכו. עוד יותר אשמח, אם הכמויות או המתכון מותאמים במיוחד לתבניות אישיות (ולא מתכון לפאי בתבנית גדולה) תודה, תודה, תודה!

קיש בצל וחזה אווז

קודם כל אפשר לקחת כל מתכון של קיש או פאי שלם ולהפוך אותו לקיש אישיים. בד"כ צריך להגדיל קצת את הכמויות. ולקצר קצת את משך האפייה. אתן לך את המתכון לקיש בצל עם חזה אווז. זה תמיד נורא טעים לכולם גם לאניני טעם וגם לילדים. אם אתה רוצה כשר פשוט תתעלם מחזה האווז אבל חבל. לבצק ==== 2 כוסות קמח (עדיף קמח צהוב של שטיבל) 175 גרם חמאה קרה מאוד מעט מלח 1 ביצה מי קרח לפי הצורך למלית ===== 100 גרם חזה אווז פרוס עבה וחתוך לקוביות (אפשר לקנות בסופר אך עדיף אצל קצב) 3/4-1 ק"ג בצל קשה עדיף קטן (כי יותר קל לפרוס) שמן זית לטיגון 4 שיני שום קצוצות (לא כתושות) 4 כפות קמח 3/4 כוס שמנת מתוקה 3 ביצים 120 גרם גבינת קשקבל (גלעד של תנובה) 80 גרם גבינת טל העמק (עדיף להשקיע בתוצרת חוץ) הכנה ==== חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושמים במעבד מזון עם הסכין (לא פלסטיק) יחד עם הקמח והמלח. מעבדים עד שכל החמאה הופכת לפירורים. מערבלים את הביצה עם כף מי קרח ומוסיפים. מעבדים בפולסים רק עד שהבצק הופך לכדור. אם הבצק לא הופך לכדור אז מוסיפים עוד כף מי קרח. משתדלים לעבד כמה שפחות. מחלקים ל-8 כדורים קטנים. שמים בשקית ושמים במקרר למשך שעה. בינתיים אפשר להכין את המלית - קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות הכי דקות שאפשר. בשתי מחבתות מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל (צריך 2 מחבתות כי זה הרבה) עד שהוא הופך לשקוף וסמרטוטי. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את הקמח (חצי כמות לכל מחבת) ומערבבים עד שכל הקמח מתערבב עם הבצל. מכבים את האש. בקערה מערבבים את השמנת עם הביצים והגבינה. מוסיפים את הבצל מהמחבת ומערבבים. מחממים מחבת יבשה ללא שמן ומטגנים את חתיכות חזה האווז עד שהן נעשות פריחות. מוסיפים לקערה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך (זהירות הגבינות מלוחות). מחממים תנור ל-180 מעלות. מקמחים כל כדור בצק ועורכים לגודל התבנית. שמים בתבנית, מצפים בנייר כסף ושמים מעל קטניות כמשקולות (כדי שהבצק לא יתרומם). שומרים במקפיא עד שהתנור מתחמם. אופים 10 דקות. מסירים את נייר הכסף ושמים מלית בכל תבנית. אופים כ-20 דקות עד שזה מזהיב אבל עדיין קצת רטוב. אפשר גם להכין מראש ולחמם במיקרו אבל עדיף לחמם בתנור ואז כדי לאפות מראש קצת פחות.

ים של תודות! אם למישהו יש עוד רעיונות, אשמח!

בעיקרון דרך הכנת הקישים עם כל המלויים דומה

הרגע שיש לך את הבצק מוכן ומתכון הבצק שמסרה איילת הוא מעולה מה שנותר לך לעשות זה לפזר על תחתית הקיש מעט שום לפזר גבינה צהובה מאיכות טובה מעליה לפזר את חומר הצילוי כפי שאתה מוצא לנכון זה יכול להית תרד חלוט קצוץ או חזה אווז ובצל או ברוקולי או כל דבר אחר כגון פטריות מוקפצות עם בצל או בשר טחון מטוגן עם בצל קצוץ ושום ומתובל לטעמך(ניתן לעטר את המילוי בצנוברים או אגוזי פקאן או מלך קצוצים מעט לאחר ששמת את חומר המלית אתה יוצק מעל תערובת של שמנת מתוקה רצוי 42% נעט גבינה מגורדת(לא חייב כי יש על התחתית) וביצים מתובלת במעט פלפל לבן מלח ומוסקט מגורר ואז להכניס לתנור חם לאפיה של 10 דקות ב200 מעלות צלסיוס ואז מנמיך את החום ל160 עד 180 מעלות(רצוי לכיון ה160) עד תום האפיה וקבלת צבע זהוב על פני המאפה! ניתן לבדוק את מוכנות המאפה ע"י נעיצת סכין דק נקי במרכזו או גפרור במידה והוא יוצא נקי המאפה מוכן בעיקרון המאפה מוכן כשפני במאפה מתקמרים מעט
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר