לחמניות עגולות ופריכות

מתכון מדהים ללחמניות אווריריות ופריכות 

קל ופשוט מאוד להכנה.

 

קילו קמח לבן מנופה
4 וחצי כפות שמרים יבשים
300 מ"ל שמן
4 כפות סוכר לבן
1 כף סוכר חום
3 כוסות מים פושרים
כפית וחצי מלח

לציפוי: שמן זית למריחה, שומשום.

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה מערבבים שמרים עם כוס מים, סוכר והשמן עד קבלת בלילה אחידה ומניחים בצד ל 10 דקות
בקערת המיקסר מניחים את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים היטב באמצעות וו גיטרה.
לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים את המים שנשארו ומערבבים היטב כ6 דקות לערך עד קבלת בצק אחיד ולא דביק.
מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ40 דקות.
קורצים עיגולים בינוניים מהבצק ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
מניחים את הלחמניות כאשר יש רווח שווה בין כל לחמניה
מורחים מעט שמן זית על כל לחמניה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות עד קבלת לחמניות זהובות וקריספיות.

 

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

מתי מוסיפים את המלח?

מתי מוסיפים את המלח?

מנסיון, את המלח יש להוסיף לאחר שעורבבו כל החומרים, ואז להמשיך ללוש עד שהתפזר בצורה שווה. אין לתת לשמרים לגעת בצורה ישירה במלח, זה הורג אותם.

שלום רב,

רציתי לדעת באיזה עובי לרד את הבצק לכדי לקרוץ לחמניה והרי זה משמעותי

 

אודה על התשובה

8-10 ס"מ גובה הבצק...

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

שבוע טוב!

זה נראה טעים חבל על הזמן

אם היה לי תנור , מחר הייתי עושה

בהצלחה למי שמכין ,

ובתאבון.....emo_113.png  shirly d

נכון אתה פוחד כמו אדיוט לשלוף רגשות emo_02.png


 


 


 


 


 


            


 

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר