שקשוקה טעימה כזו עוד לא טעמתם

אם אני קורא מתכון אני אוהב שהוא יהיה מפורט עד כמה שניתן. על אחת כמה וכמה כאשר אני רושם אותו. הרי לכם מתכון לשקשוקה פשוט מעולה. תהנו ובתיאבון. (את כל המתכונים אני מפרסם קודם כל בבלוג שלי, קישור בחתימה).

 

מצרכים: עבור 4-5 סועדים.

  1. 1.2 קילו עגבניות בשלות.
  2. 10 שיני שום חתוכות גס. אפשר יותר אפשר פחות, לפי הטעם.
  3. ביצים בכמות שרוצים, במקרה הזה 2 לכל סועד.
  4. קצת שמן זית. אפשר שמן רגיל.
  5. פלפל חריף חתוך גס. לא חייבים אם לא אוהבים.
  6. קצת פטרוזיליה לשבירת הטעמים ולקישוט.
  7. כף פפריקה חריפה.
  8. כף פפריקה מתוקה.
  9. מלח לפי הטעם.
  • תוספות לשקשוקה. אתם יכולים לשים כל מה שבא לכם. אני אישית אוהב את זה עם חצילים וגבינת בולגרית, ממש כמו שקשוקה בלקנית או גבינת פטה. 

הכנה מוקדמת:

  • קחו קילו עגבניות, שטפו אותם וחתכו כל עגבנייה ל-16 חלקים.
  • גרדו את העגבניות הנותרות.
  • קלפו את שיני השום וחתכו אותן גס.
  • הכינו לידכם את התבלינים והפטרוזיליה.
  • הוציאו את הביצים בתחילת תהליך הבישול, שכן הן יגיעו לטמפרטורת החדר ויהיו מוכנות מהר יותר.

אופן הכנה:

  • חממו מחבת רחבה ועמוקה יחסית עם קצת שמן זית.
  • שימו קודם את הפלפל החריף אם בחרתם לשים, אם לא, שימו כבר השום. ערבבו דקה אחת עד שהשום משחים.
  • הוסיפו את העגבניות שחתכנו מקודם, לא את המגורדות.
  • חכו עד שהן מתרככות לגמרי, תוך כדי בישול חתכו אותם ותמעכו קצת עם מזלג.
  • הוסיפו כעת את העגבניות המגורדות.
  • הוסיפו את הפפריקה החריפה והמתוקה והמלח.
  • ערבבו טוב לפיזור אחיד של כל המרכיבים.
  • הוסיפו כעת את הביצים, ופזרו מעליהן קצת מלח.
  •  שלב חשוב! לטעמים מושלמים ואחידים עברו עם סכין בין הביצים ופזרו את חלבון הביצים על כל המחבת. 
  • טיפ חשוב מאוד! לא לכסות את המחבת עם מכסה. השאירו את זה כך עד שהביצים מוכנות לפי רצונכם.
1.JPG

תודה יצא מעולה.

אני מוסיפה גמבות אדומות בטיגון עם הפלפלים החריפים

היי. הבצל לא חסר כאן ?

ניסתי ממש טעים........

שקשוקה רגילה לחלוטין 

שימו קבנוס ויש לכם שקשוקה פצצתית

חסר בצל סוכר וכף פפריקה חריפה זה רק למרוקאים עצבנים דרך אגב את העגבניות חולטים במים חמים ומקלפים את הקליפה בלי קליפה בשקשוקה

חסר בצל וסוכר יותר מידי פפריקה חריפה  ואת קליפות העגבניה לא להתעצל לקלף בלי קליפה בשקשוקה

חסר בצל וסוכר יותר מידי פפריקה חריפה  ואת קליפות העגבניה לא להתעצל לקלף בלי קליפה בשקשוקה

זו אולי השקשוקה הכי טובה שאכלת בארה"ב, maxusa. אבל עם כל הכבוד, חסרים לא מעט מצרכים חיוניים, כמו בצל, סוכר (אבוי לבשל עגבניות ללא סוכר), כמובן שאפשר להוסיף נקנקיות מרגז, פלפל קלוי (מי שמוכן לספוג קצת לכלוך במטבח, מומלץ לצלות באופן עצמאי על הגז) ולא לחסוך בזמן הבישול, על אש קטנה מרגע הכנסת הבייצים. ואולי הכי חשוב, כיכר לחם טרי וטוב. 

סוכר בשקשוקה??? מה קרה לכם ממש לא

הכנה נכונה:

1.לטגן גמבה אדומה ופילפל חריף .

2.לאחר ההשחמה להוסיף שום קצוץ ולערבב ..כדקה.

3.להוסיף את העגבניות (ללא כליפה) וחתוכות גס .

4.לאחר כ-4 דקות להוסיף מעט מיים חמים ולערבב טב .

5 להוסיף פילפל שחור גרוס (אני אוהב הרבה ), מלח,פלפל אדום מתוק וכפית מרקעוף .

6.לערבב טוב ולאחר מכן להוסיף את הבצים .כ4 דקות על אש נמוכה .

7.סעיפים 1-5 לבשל באש גבוהה.

אם אני קורא מתכון אני אוהב שהוא יהיה מפורט עד כמה שניתן. על אחת כמה וכמה כאשר אני רושם אותו. הרי לכם מתכון לשקשוקה פשוט מעולה. תהנו ובתיאבון. (את כל המתכונים אני מפרסם קודם כל בבלוג שלי, קישור בחתימה).

 

מצרכים: עבור 4-5 סועדים.

  1. 1.2 קילו עגבניות בשלות.
  2. 10 שיני שום חתוכות גס. אפשר יותר אפשר פחות, לפי הטעם.
  3. ביצים בכמות שרוצים, במקרה הזה 2 לכל סועד.
  4. קצת שמן זית. אפשר שמן רגיל.
  5. פלפל חריף חתוך גס. לא חייבים אם לא אוהבים.
  6. קצת פטרוזיליה לשבירת הטעמים ולקישוט.
  7. כף פפריקה חריפה.
  8. כף פפריקה מתוקה.
  9. מלח לפי הטעם.
  • תוספות לשקשוקה. אתם יכולים לשים כל מה שבא לכם. אני אישית אוהב את זה עם חצילים וגבינת בולגרית, ממש כמו שקשוקה בלקנית או גבינת פטה. 

הכנה מוקדמת:

  • קחו קילו עגבניות, שטפו אותם וחתכו כל עגבנייה ל-16 חלקים.
  • גרדו את העגבניות הנותרות.
  • קלפו את שיני השום וחתכו אותן גס.
  • הכינו לידכם את התבלינים והפטרוזיליה.
  • הוציאו את הביצים בתחילת תהליך הבישול, שכן הן יגיעו לטמפרטורת החדר ויהיו מוכנות מהר יותר.

אופן הכנה:

  • חממו מחבת רחבה ועמוקה יחסית עם קצת שמן זית.
  • שימו קודם את הפלפל החריף אם בחרתם לשים, אם לא, שימו כבר השום. ערבבו דקה אחת עד שהשום משחים.
  • הוסיפו את העגבניות שחתכנו מקודם, לא את המגורדות.
  • חכו עד שהן מתרככות לגמרי, תוך כדי בישול חתכו אותם ותמעכו קצת עם מזלג.
  • הוסיפו כעת את העגבניות המגורדות.
  • הוסיפו את הפפריקה החריפה והמתוקה והמלח.
  • ערבבו טוב לפיזור אחיד של כל המרכיבים.
  • הוסיפו כעת את הביצים, ופזרו מעליהן קצת מלח.
  •  שלב חשוב! לטעמים מושלמים ואחידים עברו עם סכין בין הביצים ופזרו את חלבון הביצים על כל המחבת. 
  • טיפ חשוב מאוד! לא לכסות את המחבת עם מכסה. השאירו את זה כך עד שהביצים מוכנות לפי רצונכם.

חברה, התוספת של הסוכר, אכן בשביל לשבור חמיצות של העגבניות, אך ממש לא בשקשוקה.

מה שהבראתי כאן זהו מתכון לשקשוקה"בסיסית", אך הבסיס הזה הוא מה שעושה את השקשוקה למעולה כל כך. תלכו לכל מסעדה שבה מוכרים שקשוקה ואכן תראו איך היא נמכרת. 

כל מה שאמרתם נכון(למעט הסוכר), וכך אני עושה סוג אחר של שקשוקה. כמו שמפורט במתכון השני שלי לשקשוקה בבלוג. אתם מוזמנים, זוהי גם שקשוקה נהדרת ומומלצת לכולם. 

http://taamtov.blogspot.co.il/2012/11/blog-post_14.html 

תהנו חברה! ובתיאבון.

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר