סייטן ברוטב שום, בצל וגמבה מבושלים במי תה שחור על מצע אורז

סייטן ברוטב שום, בצל וגמבה מבושלים במי תה שחור על מצע אורז לבן עם תה יסמין.
רכיבים - 
לסייטן :
חבילת סייטן בטעם טבעי
2 כפות שמן קנולה או תירס
4 שיני שום חתוכות לקביות
בצל בינוני קצוץ דק
גמבה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס תה יונאן שחור (לחלוט כפית עלי תה יונאן בחצי כוס מים רותחים)
לאורז - 
כוס אורז
1.5 כוסות מים רותחים
כפית תה מולי - תה ירוק יסמין 
אופן ההכנה - לחמם את השמן במחבת, להקפיץ מס' דקות רצועות סייטן עם הירקות החתוכים, להוסיף חצי כוס תה שחור ומלח ופלפל לפי הטעם ולהמשיך לבשל עד להצטמצמות הנוזלים (כ 5 דקות על להבה בינונית).
לבשל כוס אורז לבן עם כוס וחצי מים רותחים וכפית תה ירוק יסמין מולי כ15 דקות בסיר מכוסה על להבה נמוכה, להשאיר מכוסה עוד 15 דקות, לפתוח את המכסה, להפריד את הגרגירים בעזרת מזלג ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
להגיש את תבשיל הסייטן מעל מצע אורז.

מעניין! איזה טעם מוסיף התה? קשה לי לדמיין את זה..

מה זה סייטן

canber,

זה אחד המאכלים המרכזיים שצמחונים אוכלים.

מתוך ויקיפדיה:

"סייטן הוא סוג מאכל העשוי מחלבון הגלוטן המצוי בחיטה. הכנתו נעשית על ידי שטיפת בצק העשוי מקמח חיטה עד להמסת העמילן. הסייטן נפוץ בעיקר כתחליף בשר, בשל דמיונו לבשר בטעםובמרקם, אולם הוא נפוץ פחות ממאכלי הסויה למיניהם (ובעיקר הטופו)."

אגב, אם מישהו מעוניין- יש עוד כמה מתכוני סייטן שם. לא ניסיתי אף אחד מהם, ואני פחות אוכלת את זה, אבל אולי זה יעזור למישהו..

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1020,209,42665,.aspx

canber,

זה אחד המאכלים המרכזיים שצמחונים אוכלים.

מתוך ויקיפדיה:

"סייטן הוא סוג מאכל העשוי מחלבון הגלוטן המצוי בחיטה. הכנתו נעשית על ידי שטיפת בצק העשוי מקמח חיטה עד להמסת העמילן. הסייטן נפוץ בעיקר כתחליף בשר, בשל דמיונו לבשר בטעםובמרקם, אולם הוא נפוץ פחות ממאכלי הסויה למיניהם (ובעיקר הטופו)."

אגב, אם מישהו מעוניין- יש עוד כמה מתכוני סייטן שם. לא ניסיתי אף אחד מהם, ואני פחות אוכלת את זה, אבל אולי זה יעזור למישהו..

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1020,209,42665,.aspx

canber,

זה אחד המאכלים המרכזיים שצמחונים אוכלים.

מתוך ויקיפדיה:

"סייטן הוא סוג מאכל העשוי מחלבון הגלוטן המצוי בחיטה. הכנתו נעשית על ידי שטיפת בצק העשוי מקמח חיטה עד להמסת העמילן. הסייטן נפוץ בעיקר כתחליף בשר, בשל דמיונו לבשר בטעםובמרקם, אולם הוא נפוץ פחות ממאכלי הסויה למיניהם (ובעיקר הטופו)."

אגב, אם מישהו מעוניין- יש עוד כמה מתכוני סייטן שם. לא ניסיתי אף אחד מהם, ואני פחות אוכלת את זה, אבל אולי זה יעזור למישהו..

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1020,209,42665,.aspx

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר