עוגת שוקולד, פירות יער וקצפת מנדרת - העוגה של אפרת - מתכון

שלום חברים

פרסמתי אתמול בבלוג שלי מתכון לעוגה נפלאה שקיבלתי מקונדיטורית צעירה ומוכשרת בשם אפרת (מ'עוגות אפרת')

תמונות של כל שלבי ההכנה והסיפור המיוחד שעומד מאחורי המתכון בבלוגים שלי (לינק בסוף)

אני שמחה לשתף אתכם ומקוה שתתנסו :)

 

העוגה של אפרת - עוגת שוקולד, קצפת ופירות יער 

העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק 25 ס"מ.

מה קונים?

3/4 כוס קמח רגיל

חצי כפית אבקת אפייה

5 גרם סוכר וניל (כחצי שקית)

3/4 כוס סוכר

ביצה L

חצי כוס מים רותחים

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אפרת מרשה גם מרגרינה)

250 מ"ל שמנת מתוקה

30 גרם קקאו (=3 כפות)

חופן גדוש פירות יער (אני השתמשת בקפואים - 200 גרם ויצא מעולה, כל סוג מתקבל בברכה)


ומה עושים?

במיקסר, מערבבים את החמאה עד לקבלת מרקם רך ואחיד.

 

מוסיפים את כל היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר, וקקאו מנופה ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.

 

מוסיפים את הביצה בבת אחת ומערבבים 1/2 דקות במהירות בינונית עד שהיא נבלעת בבלילה.

 

מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים ל-תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפייה.

 

אופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.

מצננים את העוגה לגמרי.

פורסים את העוגה לחצי (שתהיה כמו שתי שכבות של טורט).

מקציפים את השמנת עם 2 כפות סוכר. (אני השתמשת באבקת סוכר, כי ככה אני רגילה...)

 

מורחים מחצית מהשמנת על החלק התחתון של העוגה ומפזרים מחצית  מפירות יער, מניחים את החלק העליון מעל (כמו סנדביץ') ומורחים עליו את שארית השמנת ופירות היער סביב כל העוגה, כך שלא יראו גם את החלק התחתון.

מקררים שעה במקרר ומגישים. 

 

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל