מרק ירקות של בית ערב החזרה לשיגרה

שלום חברים

פרסמתי אתמול בלוגים שלי מתכון נפלא למרק ירקות טבעי לגמרי, ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים.(תמונות של כל התהליך בבלוגים שלי ובדף הפייסבוק, לינקים בסוף המתכון)

מתובל בעדינות ומתאים מאוד לתקופה הזו שאחרי הבליסה הגדולה של החגים. הוא מרווה, ממלא, מזין וטעים להפליא ללא מאמץ מיותר - באמצעות טכניקת בישול פשוטה שמוציאה את כל הטעמים העשירים של הירקות.

הסיפור המלא והמשעשע שמאחורי המתכון בלינקים בסוף המתכון כאן :)

מרק ירקות לשבירת טרפת החגים 

מה קונים?
פרוסת דלעת יפה חתוכה לקוביות
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
2 גמבות יפות חתוכות לקוביות
3 זוקיני / קישואים חתוכים לפרוסות / קוביות
4 גבעולי סלרי פרוסים
2 בצלים פרוסים לקוביות
3 גזרים בינוניים פרוסים
כרובית אחת קטנה - בינונית (פרחים, פרחים, קטנים, קטנים)
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח (אפשר להוסיף אח,כ אם חסר לכם)
חצי כפית פלפל גרוס/טחון
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית פפריקה מתוקה (לא חובה, פשוט המתכון של שתי הונגריות...)
כ-4 כוסות מים (מי ברז)
רבע כוס שמן זית (אפשר גם חצי מזה... אם ממש שומרים, יש לטעם של השמן משמעות בטעם המרק)
מה עושים?
זו נשמעת כבו בדיחה, אז סליחה מראש :)
לסיר גדול מכניסים שמן זית ומתחילים לאדות בצל, גזר, סלרי ובטטות. לאחר כדקה להוסיף את המלח והפלפל השחור, לאחר אידוי של עוד כחמש דקות להוסיף את יתרת הירקות (למעט הפטרוזיליה) ואת הפלפל הלבן.
לשמור תמיד על חום בינוני, לא להגיע לרתיחה של השמן ולערבב מידי פעם בכף עץ (או כל כף שאינה שוברתאת הירקות) אני אוהבת שרואים את הירק כפי שהוא אם אני לא מרסקת את המרק.
מאדים על אש בינונית את הירקת כעשרים דקות (כן, עשרים דקות - 20 דקות), התהליך הזה יגרום לירקות להגיר את הטעמים ואת המיצים שלהם אל תוך הסיר ויצור את הטעם הארומתי שיוצר ציר ירקות שעובדים עליו שעות.

לאחר מכן מכסים את הירקות במים 2-3 ס"מ מעל פני הירקות ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מוסיפים פטרוזיליה ומעט פפריקה מתוקה, מערבבים מעט.

שומרים על סף רתיחה ומבשלים כשעה - שעה וחצי (כל המאריך הרי זה משובח).
זהו מרק שכייף לטרוף, עם טעם עשיר של בית חם ואוהב.

זהו, כאן המתכון נגמר ואנחנו רצים לקחת עוד קערה של מרק :)

חזרה נעימה לשיגרת היום יום

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל