חריימה-דג טונה ברוטב עם גרגרי חומוס

קצת על חריימה: חְרַיְימֶה הוא מאכל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בשרני ברוטב עגבניות חריף. החריימה נפוץ בעיקר במטבחיהם של יהודי לוב ותוניסיה. שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב לוקוס, טונה או דניס, ברוטב אדום חריף כגון פלפלצ'ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש וראש שום שלם מטוגנים. לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים ורסק עגבניות.

 

מוגש באהבה לכבוד שבת המלכה!

 

מצרכים:

 

4 פרוסות פילה טונה.

1 כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם.

1/2 חבילת כוסברה קצוצה.

2 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות.

4 פלפל אדום חריף.

8 שיני שום פרוסים.

1/4 כוס שמן.

1 כף פפריקה מתוקה בשמן.

קורט אגוז מוסקט.

1/4 כף כורכום.

1/4 כף מלח.

2-1/2 כוסות מים.

 

אופן ההכנה:

 

מרתיחים  את דג הטונה 15 דקות ,בכדי להוריד את כל הקרום הלבן שנוצר מהטונה

מניחים את הטונה בצד עוד להכנת רוטב הדגים בסיר.

מסדרים בסיר שטוח את גרגירי החומוס, הגמבה, פלפל החריף, השום וחצי מכמות הכוסברה.יוצקים כוס מים אחד  לתוך הסיר מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כ20 דקות.                                                                                  

מוסיפים לסיר החומוס והפלפלים את נתחי הטונה אשר הרתחתנו במים .מפזרים מעל את שארית הכוסברה. ובקערה נפרדת מערבבים את המים השמן,הפפריקה ,הכורכום והמלח,יוצקים את כל החומרים מעל נתחי הטונה ובשלי עוד 20 דקות.

 

בתיאבון!

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

לקראת סיום אהבתי את הבשלי 

כל כך הרבה חריף איך יודעים מה הטעם של הדג

הרי החריף אינו טעם כמו מתוק וחמוץ אלה צריבה של הלשון

אפשר לטבול בתוך הרוטב פתית בצורת דג ולהגיד 

יש חריימה

בחיים עוד לא אכלתי חריימי ללא שמן ואני אוכלת את המאכל הזה כמעט 70 שנה...

בחיים עוד לא אכלתי חריימי ללא שמן ואני אוכלת את המאכל הזה כמעט 70 שנה...

בחיים עוד לא אכלתי חריימי ללא שמן ואני אוכלת את המאכל הזה כמעט 70 שנה...

בחיים עוד לא אכלתי חריימי ללא שמן ואני אוכלת את המאכל הזה כמעט 70 שנה...

וכן, צריך הרבה לימון

לפי החומרים המוצעים נשמע טוב, שווה לנסות ......

 

נראה לי מתכון טעים. האם אפשר להכין עם גרגירי חומוס מקופסת שימורים ?

rinashi

במתכון מפורט שיש צורך ב1/4 כוס שמן.

תנסי אותו בכל זאת הוא מתכון נפלא

 

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

בס"ד..תודה רבה על המתכון:)!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר