חריימה-דג טונה ברוטב עם גרגרי חומוס
קצת על חריימה: חְרַיְימֶה הוא מאכל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בשרני ברוטב עגבניות חריף. החריימה נפוץ בעיקר במטבחיהם של יהודי לוב ותוניסיה. שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב לוקוס, טונה או דניס, ברוטב אדום חריף כגון פלפלצ'ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש וראש שום שלם מטוגנים. לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים ורסק עגבניות.
מוגש באהבה לכבוד שבת המלכה!
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם.
2 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות.
מרתיחים את דג הטונה 15 דקות ,בכדי להוריד את כל הקרום הלבן שנוצר מהטונה
מניחים את הטונה בצד עוד להכנת רוטב הדגים בסיר.
מסדרים בסיר שטוח את גרגירי החומוס, הגמבה, פלפל החריף, השום וחצי מכמות הכוסברה.יוצקים כוס מים אחד לתוך הסיר מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כ20 דקות.
מוסיפים לסיר החומוס והפלפלים את נתחי הטונה אשר הרתחתנו במים .מפזרים מעל את שארית הכוסברה. ובקערה נפרדת מערבבים את המים השמן,הפפריקה ,הכורכום והמלח,יוצקים את כל החומרים מעל נתחי הטונה ובשלי עוד 20 דקות.
מאור גנון-מנהל פורום אוכל
"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.
ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"
לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא