שופלור-תבשיל עוף עם כרובית בנוסח מרוקאי

שופלור-מקור המילה היא כרובית בצרפתית,השופלור יכול לבוא עם עוף,קציצות כבש או אפילו גרסה צמחונית, אבל המוכרת יותר היא זאת עם קציצות הבקר, מתכון שכל מרוקאית גאה משוויצה בו ובטוחה ששלה זה השופלור המנצח.
מהכרות עם התבשיל זה עם מימי ילדות נוכחתי להכיר שבאמת כל מתכון של שופלור הוא מתכון מנצח,מתכון של בית,חום, אהבה, ובעיקר פשטות.מוגש במיוחד עבור מי שלא זכה להכיר את הטעם הנפלא הזה ...ומי שכן זכה מומלץ להיזכר בו שוב

מוגש באהבה

מצרכים:

ראש שלם של כרובית מחולק לפרחים בינוניים
קמח
3 כוסות מים
2 ביצים
6-5 כרעיים עוף טרי
1 בצל מגורר
3-4 שיני שום קצוץ דק
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
מלח
3 עגבניות בינוניות מרוסקות דק
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום


 אופן ההכנה
מניחים את הכרעיים של העוף בסיר רחב עם שמן זית ומטגנים אותם מכל הכיוונים 
מטגנים בסיר את הבצל המגורד עד שהופך לשקוף ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים כ-6-8 דקות על אש בינונית גבוהה עד להסמכת התערובת.
טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בביצה ומטגנים בסיר נפרד עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים על נייר סופג
מוסיפים את הכמון, הכורכום השום המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה כתום .
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
ממקמים בסיר את הכרוביות ואת הכרעיים ומוודאים שהמים מגיעים לחצי גובה הכרובית.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-35-45 דקות (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).
מגישים עם אורז לבן.

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

לא צריך לטגן את הכרובית לחלוט אותם במים חמים כרבע שעה .

לא צריך לטגן את הכרובית לחלוט אותם במים חמים כרבע שעה .

לא צריך לטגן את הכרובית לחלוט אותם במים חמים כרבע שעה .

כמה סירים צריך ללכלך כדי להכין תבשיל???

 

אפשר גם בלי לטגן  ואז חוסכים בסירים.. אבל הטעם דומה.emo_02.png. לא כולם משתמשים בכמון. ניתן להשתמש במעט אבקת מרק עוף ומעט פפריקה מתוקה.אני הייתי מוסיף יותר שמן על מנת שהבישול יהיה מעט ארוך וישאר רוטב אבל בלי מים זה טעם שונה לחלוטין.

המלצת אכילה. כשהכרובית קרה למעוך ולהניח על לחם טוסט, מעדן.

 

 אצלנו בבית לא טיגנו את הכרובית, אלה פירקו לפרחים והביאו להרתחה כדי שלא יהיה גזים  אחרי אכילתם.

בדרך כלל אכלנו עם עוף בעיקר החזה מטוגן עם שום ופפריקה חריפה, כורכום מלח,פלפל לבן, אפשר מעט מרק עוף, כוס מים, יש להרתיח ולהנמיך את הלהבה אחרי 10 דקות, לא לשכוח 3 עלי דפנה יבשים מוסיף המון.

לאחר מכן לשטוף את הכרובית החלוטה במים קרים ולשפוך על העוף, לנער את הסיר מצד לצד ולהוסיף מים כ-חצי כוס ,ולתת 

לזה להתבשל על להבה בינונית כ-שעה, בקיצור סוף הדרך הכי טעים מילדותי, 

הזכרתם לי נשכחות, תודה על המתכון.

מומלץ מאוד לקראת סוף הבשול לסחוט מעט מיץ לימון...מוסיף המון emo_49.png

ומה ? עם הגזים ... אלוהים ישמור   כרובית יש לה  גזים ונפיחות   לא מהעולם הזה .

לאכול   את זה ואחר כך חפש  מי יוציא אותך מהבוץ  !  

ומה ? עם הגזים ... אלוהים ישמור   כרובית יש לה  גזים ונפיחות   לא מהעולם הזה .

לאכול   את זה ואחר כך חפש  מי יוציא אותך מהבוץ  !  

ומה ? עם הגזים ... אלוהים ישמור   כרובית יש לה  גזים ונפיחות   לא מהעולם הזה .

לאכול   את זה ואחר כך חפש  מי יוציא אותך מהבוץ  !  

ומה ? עם הגזים ... אלוהים ישמור   כרובית יש לה  גזים ונפיחות   לא מהעולם הזה .

לאכול   את זה ואחר כך חפש  מי יוציא אותך מהבוץ  !  

ומה ? עם הגזים ... אלוהים ישמור   כרובית יש לה  גזים ונפיחות   לא מהעולם הזה .

לאכול   את זה ואחר כך חפש  מי יוציא אותך מהבוץ  !  

ומה ? עם הגזים ... אלוהים ישמור   כרובית יש לה  גזים ונפיחות   לא מהעולם הזה .

לאכול   את זה ואחר כך חפש  מי יוציא אותך מהבוץ  !  

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: נדיה
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר