שופלור-תבשיל עוף עם כרובית בנוסח מרוקאי
שופלור-מקור המילה היא כרובית בצרפתית,השופלור יכול לבוא עם עוף,קציצות כבש או אפילו גרסה צמחונית, אבל המוכרת יותר היא זאת עם קציצות הבקר, מתכון שכל מרוקאית גאה משוויצה בו ובטוחה ששלה זה השופלור המנצח.
מהכרות עם התבשיל זה עם מימי ילדות נוכחתי להכיר שבאמת כל מתכון של שופלור הוא מתכון מנצח,מתכון של בית,חום, אהבה, ובעיקר פשטות.מוגש במיוחד עבור מי שלא זכה להכיר את הטעם הנפלא הזה ...ומי שכן זכה מומלץ להיזכר בו שוב
מוגש באהבה
מצרכים:
ראש שלם של כרובית מחולק לפרחים בינוניים
קמח
3 כוסות מים
2 ביצים
6-5 כרעיים עוף טרי
1 בצל מגורר
3-4 שיני שום קצוץ דק
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
מלח
3 עגבניות בינוניות מרוסקות דק
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה
מניחים את הכרעיים של העוף בסיר רחב עם שמן זית ומטגנים אותם מכל הכיוונים
מטגנים בסיר את הבצל המגורד עד שהופך לשקוף ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים כ-6-8 דקות על אש בינונית גבוהה עד להסמכת התערובת.
טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בביצה ומטגנים בסיר נפרד עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים על נייר סופג
מוסיפים את הכמון, הכורכום השום המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה כתום .
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
ממקמים בסיר את הכרוביות ואת הכרעיים ומוודאים שהמים מגיעים לחצי גובה הכרובית.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-35-45 דקות (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).
מגישים עם אורז לבן.
מאור גנון-מנהל פורום אוכל
"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.
ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"
לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא