דניס שלם בתנור ברוטב עשבי תיבול.

מנה שיש לה מקום בטוח אצלי בשולחן ליל הסדר

אין צורך להרחיב במילים

פשוט תהנו!

 

מוגש באהבה

 

מצרכים:

4 דגי דניס שלמים וטריים

1 פלפל ירוק חתוך דק

2 עגבניות חתוכות לרבעים

ראש שום קלוף

לימון חתוך לחצאי עיגול

 

לרוטב:

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

3-4 עלי טימין(קורנית) 

שני עלי בצל ירוק

2 כפיות אורגנו

1/4 כוס שמן זית

פלפל גרוס

מלח

כפית כמון

מלח ומיץ לימון לניקוי הדג

אופן ההכנה:

 

מניחים את הדג בקערה, ומשרים אותם במלח ומיץ לימון על מנת לנקותו כ10 דק'.

שוטפים היטב את הדגים במים.

חורצים בדגים חריצים אלכסוניים עם סכין חדה.

מניחים את הדגים בתבנית,מסדרים גם את העגבניות החתוכות ומפזרים את שיני השום בתבנית.

 

בקערה עמוקה מערבבים את הכוסברה והפטרוזיליה עם השמן זית,עשבי הטיבול,התבלינים והפלפל החתוך

מוזגים חצי כמות מהרוטב על הדגים באופן שווה ואחיד מכלל צדדיו,את חצי הכמות שנשארה מכניסים לבטן הדגים.

מניחים שתי פלחי לימון על הדג ושני פלחי לימון בבטן הדג.

מכסים את התבנית ואופים כ45 דק',בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

לאחר מכן מורידם את כיסוי התבנית ומשאירים בתנור לרבע שעה נוספת

מגישים באהבה

 בתאבון.

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

המתכון ממש לא נראה לי. עם כמות כזו של ירקות וגם בכמויות (פלפל, אגבניות, צרור כוסברה, צרור פטרוזיליה, שום, לימון, בצל ירוק) לא תראו את הדג.

מה שיתקבל בסוף זה תבשיל ירקות בעם של דג במקום דק עם ירקות.

emo_124.png

לעוד הורדות ומדריכים לפוטושופ כנסו:
אתר: pohotoshop 4U

YouTube

פייסבוק

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר