קציצות לחג- בנוסח מרוקאי

לקציצות:

 

 

1 קג`בשר טחון

בצל קצוץ גס

תפו"א קטן מגורר דק

צרור פטרוזיליה קצוצה 2  ביצים

חצי כפית כמון

כפית שטוחה מלח

פלפל

 

לרוטב:

 

4-5 עגבניות טריות

כף פפריקה מתוקה

4 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן

כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כורכום

פלפל 

מלח 

1 וחצי כוס מים

 2-3 עגבנית מרוסקות 

 

 

אופן ההכנה

שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ,

מכינים כדורים ומטגנים היטב במחבת עם שמן.

 

בסיר גדול מחממים 1/4 כוס שמן ,מוסיפים את העגבניות כשאר הם חתוכות לקוביות קטנות, את השום והתבלינים ומבשלים היטב כ-3-4 דק'

כאשר הרוטב נראה מוכן מכניסים את הקציצות .

מיד אחר כך שופכים כוס ורבע מים ומביאים לרתיחה.מכסים ומעבירים לאש נמוכה למשך 20 דק`.

מגישים למרכז השולחן

 

שיהיה לשובע

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

emo_124.png

אין תמונה????

לעוד הורדות ומדריכים לפוטושופ כנסו:
אתר: pohotoshop 4U

YouTube

פייסבוק

מאור היקר

למה מוסיפים את המים לאחר הקציצות? אי אפשר להוסיף ולהרתיח עם מצרכי הרוטב?

 

תודה

יש רק בעיה אחת

תנסו להשיג כמון כשר לפסח

יש כמון כשר לפסח. קניתי אתמול ברמי לוי מהדרין בירושלים.

יוצאי צפון אפריקה מכינים כך אז למה כל מאכל נקרא בסגנון מרוקאי כאילו מה

לעולם לא מוסיפים מים לבישול הקציצות.

הקציצות מפרישות מים וגם העגבניות. והסיר מתבשל באש נמוכה עם מכסה למחצה כמו מטבוחה.

 

קציצות טרוקאי.. זה במודה....? זה לא זה! יש טוב מזה.... וקציצות מרוקו, למרוקאים.... חג שמח....

וואלה בא לי לנסות .. תודה !!

פצצה טעים  אשרך

תשיך לשלוח לנו עוד מתכונים

פצצה טעים  אשרך

תשיך לשלוח לנו עוד מתכונים

פצצה טעים  אשרך

תשיך לשלוח לנו עוד מתכונים

פצצה טעים  אשרך

תשיך לשלוח לנו עוד מתכונים

לטגן את הקציצות בקמח וביצה או רק עם שמן עד להשחמה? לא צויין במתכון

אני מעדיפה את אותו המתכון אבל כמפרום (ממולאים)

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר