קציצות לחג- בנוסח מרוקאי
1 קג`בשר טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ,
מכינים כדורים ומטגנים היטב במחבת עם שמן.
בסיר גדול מחממים 1/4 כוס שמן ,מוסיפים את העגבניות כשאר הם חתוכות לקוביות קטנות, את השום והתבלינים ומבשלים היטב כ-3-4 דק'
כאשר הרוטב נראה מוכן מכניסים את הקציצות .
מיד אחר כך שופכים כוס ורבע מים ומביאים לרתיחה.מכסים ומעבירים לאש נמוכה למשך 20 דק`.
מגישים למרכז השולחן
מאור גנון-מנהל פורום אוכל
"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.
ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"
לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא