רביולי בטטה, ברוטב שמנת פטריות

רביולי בטטה,ביחד עם רוטב שמנת פטריות, איזה שילוב מנצח כמה עשיר הטעם של הרוטב שמנת שמתמזג היטב עם הבטטה הרכה שברביולי.

איטליה במיטבה, בביס אחד אפשר ממש לדמיין כאילו אנחנו  באחת המסעדות בשדרת המותגים של רומא.


מוגש באהבה

 

מצרכים:

חצי קילו קמח

5 ביצים

כפית מלח

כף שמן זית

 

למילוי:

קג' בטטה

3 עלי מרווה

4 כפות שמן זית

1 כף סוכר

מלח, פלפל שחור טחון טרי

40 גר' חמאה

1 בצל סגול קצוץילו

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק


לרוטב:

50 גרם חמאה

2 מכלי שמנת לבישול

8-10 פטריות שמפניון טריות

2 שיני שום

קורט אגוז מוסקט

1/4 כוס יין לבן

מלח

פלפל



הבצק: מערבבים הכל במעבד מזון ומכסים בניילון נצמד

שמים הבטטה חתוכה לפרוסות בתבנית חסינת חום ומערבבים אותה עם עלי המרווה, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל

מניחים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ45 דקות, עד ש הבטטה רכה

מאדים את הבצל בחמאה כחמש דקות. מערבבים פרוסות הבטטה עם הבצל ומועכים לתערובת, אחידה. מקררים לגמרי את התערובת ומערבבים לתוכה את גבינת הפרמזן.

מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות ברוחב של של כ-15 ס"מ 

מניחים לאורך מחצית הבצק כף גדושה ממילוי הדלעת .

מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, את המחצית הריקה על המחצית עם המילוי, מהדקים את הבצק העליון לתחתון ובעיקר מהדקים סביב המילוי, שלא ישארו בתוך הבצק בועות אוויר 

מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים וכף אחת של מלח כשלוש דקות. מסננים היטב.


הרוטב:

ממיסים את החמאה בסיר רחב, ומטגנים את הפטריות בחמאה, לאחר מכן מוסיפים את שיני השום עד שצבעם זהוב.

מוסיפים את מכלי השמנת ומערבבים היטב, מוסיפים את היין, אגוז המוסקט, מלח, ופלפל ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דק'.

לפזר על הרביולי באופן שווה ואחיד..

לפזר את גבינת פרמזן מעל...


בתאבון..!!

 

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

למה אין תמונה???

לעוד הורדות ומדריכים לפוטושופ כנסו:
אתר: pohotoshop 4U

YouTube

פייסבוק

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר