אגסים ביין, דבש וקינמון.

קצת על האגס

המין העיקרי אותו מגדלים באופן תרבותי עבור פריו מכונה אגס תרבותי , ולו כ-5,000 זנים. זהו עץ פרי גבוה ורחב-נוף שמסוגל להגיע לגובהה של עד 17 מטרים בתנאי הגידול המתאימים. זני האגס המרובים שונים זה מזה בתכונות רבות, שהעיקריות בהן הן: גודל הפרי וצורתו, טיב הציפה - יבשה או עסיסית, רכה או קשה, כמות הסוכר וכמות המינרלים והוויטמינים.

בישראל גדל בר מין אחד של אגס - המין אגס סורי, הגדל באזור החורש הים תיכוני  מטעים מסחריים של אגס תרבותי נפוצים מאוד בישראל.

 

מוגש לפניכם מתכון אגסים משגע 

עם רוטב מתקתק של יין דבש וקינמון.

מנה נפלאה שכדי לאכול עם אנשים שאוהבים.

 

מצרכים: 
5 אגסים
1 כוס יין אדום
1 כוס מים
4 כפות דבש
מקל קינמון
4 כפות סוכר
1/2 תפוז פרוס דק
פרח אניס (לא חייב)
 
אופן ההכנה:
 
מרתיחים את היין ,המים ,הסוכר והדבש ,מוסיפים את הקינמון ופרח האניס .
 פורסים את חצי התפוז לפרוסות ומוסיפים לסיר.
קולפים את האגסים מורידים את הליבה בזהירות ולהשאיר את קצה האגס.מוסיפים לסיר ומכסים .
מבשלים 20-30 דקות בלהבה נמוכה או עד להסמכת הרוטב מידי פעם מסובבים את האגסים .
אפשר להגיש שלם, אפשר לפרוס בזהירות.
בתיאבון.
 
תודה לשמחה יצחק על המתכון המדהים.

 

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

נראה ממש טוב :))

תודה!!!!

לעוד הורדות ומדריכים לפוטושופ כנסו:
אתר: pohotoshop 4U

YouTube

פייסבוק

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר