מעדן אורז בחלב
נזכרתי במעדן ילדות שעד היום אני משתמש בו בכל עונות השנה אבל במיוחד בחג השבועות שבו זה כבר טקס רשמי עם כל המשפחה המורחבת, זה אחד מהמתכונים שבו יכולים "לשחק" איתו איך שבא לכם ולא תמיד חייבים להישאר "נאמנים למקור", יעני... כל אחד יכין אותו כיד הדמיון והאילתור.
מצרכים העיקריים:
- כוס אורז
- סיר מים לבישול האורז
- ליטר חלב קר
- כוס סוכר.
[ בעדה הפרסית מוסיפים מי וורדים, יש כאלה שמוסיפים קורנפלור,ויש את אלו שמכניסים שמנת מתוקה במקום כוס חלב ]
מתחילים בעבודה:
[הבאסה בהכנת המעדן הזה שחייבים לערבב כל הזמן שחלילה לא תידבק הבלילה של האורז והחלב בסיר.]
- מחכים שהמים בסיר ירתחו.
- מכניסים את האורז ומבשלים 10 דקות לערך על אש קטנה (בישול קצר).
- את האורז שהתבשל מעט מעבירים לסיר של החלב ומבשלים עוד חצי שעה פחות או יותר (שוב על אש קטנה)
- וזה השלב שמוסיפים את הסוכר ומבשלים עוד 5 דקות נוספות פלוס מינוס.
- את המעדן הזה מוסיפים לכלי מתאים (תלוי מה המארחים מעדיפים).
- מפזרים מעל קינמון,אגוזים מגורדים,פיסטוקים או כל מה שבא לכם טוב בעין.
בתיאבון
- גבר נרדף הקיסר,באתי ראיתי ניצחתי.
- ירושלים בירת ישראל לנצח.
- כולנו מתנחלים.