צ'ורוס -מתוק,קל ופשוט להכנה

צ'ורוס הוא מאכל מתוק שמקורו בספרד, העשוי מרצועות של בלילה מתוקה המטוגנת בשמן עמוק. המאכל פופולרי בספרד, אמריקה הלטינית, ארצות הברית וצרפת. מקובל לאכול את הצ'ורוס לארוחת בוקר ולטבול אותם בשוקו חם.הבלילה יוצאת מתוך מכונה בעלת משפך בצורת כוכב היישר אל תוך סיר בו שמן רותח. לאחר טיגון קצר של כמה דקות המקלות הזהובים נשלפים החוצה, ואז ניתן לפי הטעם לפזר עליהם אבקת סוכר או סוכר קינמון או למרוח אותם בשוקולד, סירופ מייפל או ריבת חלב.בדרך כלל מקובל לאכול את הצ'ורוס ישר לאחר שמכינים אותם כדי שהם לא יאבדו את הפריכות. בדומה לשערות סבתא, הצ'ורוס הן מאכל נפוץ בירידים, קרנבלים ופארקי שעשועים.

מרכיבים:
150 גר' חמאה
כפית מלח
1.5 כוס מים
2.5 כוסות קמח
1 כף סוכר
3 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכר
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
על להבה בינונית ממיסים 150 גר חמאה עם כף סוכר, מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים היטב.
כשהחמאה נמס מכבים את האש ומוסיפים 2.5 כוסות קמח וכפית מלח ומערבבים היטב שמקבלים בלילה אחידה ללא גושים. מעבירים לצינון כ20 דק' מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
כך עושים עם שתי הביצים הנוספות כל אחת בנפרד.
בסיר נפרד מחממים שמן בעובי 10 ס"מ
רק כאשר השמן רותח מזלפים את רצועות של צ'ורוס עם שקית זילוף בצורה משוננת היישר לשמן עמוק
מטגנים עד הזהבה בערך כ4 דק' ומורידים לצלחת עם נייר סופג
מקשטים עם אבקת סוכר.
מומלץ עם רוטב שוקולד או עם ריבת חלב
 בתאבון.

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

LIKE emo_45.png

לעוד הורדות ומדריכים לפוטושופ כנסו:
אתר: pohotoshop 4U

YouTube

פייסבוק

נראה יאמי יאמי!!!!!!!!!!!!!!!!

ברצוני לדעת איך שומרים את הצירוס קריספי גם אחרי יום או יומיים כי לי אחרי יום הוא כבר לא אותו הדבר 

ברצוני לדעת איך שומרים את הצירוס קריספי גם אחרי יום או יומיים כי לי אחרי יום הוא כבר לא אותו הדבר 

ברצוני לדעת איך שומרים את הצירוס קריספי גם אחרי יום או יומיים כי לי אחרי יום הוא כבר לא אותו הדבר 

ברצוני לדעת איך שומרים את הצירוס קריספי גם אחרי יום או יומיים כי לי אחרי יום הוא כבר לא אותו הדבר 

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר