דג בנוסח עיראקי -"סלונה".

מנה עיראקית אמיתית 
מוגש באהבה חובה.
 
מומלץ בחום.
 
מצרכים
 
1 כפית פפריקה מתוקה
 1/2 כפית סוכר
קורט מלח
1/2 לימון סחוט
קורט פלפל שחור
1 כוס מים
1/2 ק"ג דג קרפיון
מעט שמן טיגון
2 בצלים
3 עגבניות
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
משרים את הדגים במלח, מיץ לימון למשך שעה. חותכים את הבצלים לטבעות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו קלות .
חותכים את העגבניות לפרוסות ומניחים על הבצל המטוגן ומניחים את הדגים עליהם.
להכנת הרוטב – מערבבים את רסק העגבניות עם הפפריקה, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוס מים מוזגים את הרוטב על הדגים ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה או אופים בתנור.

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

emo_45.png

לעוד הורדות ומדריכים לפוטושופ כנסו:
אתר: pohotoshop 4U

YouTube

פייסבוק

בתור עיראקי, זה מאכל כל-כך טעים ואמא שלי מכינה אותו לפחות פעם בחודש ביום שישי בערב.

תנסו את זה בבית!!!

זה בכלל לא המתכון לבלומה אמיתית כירקות הבלחנה צריכה להיות עם הרבה בצל ועגבניות בתנור אחרי טיגון הדג. חבל שמפרסמים מתכונים שאינם נכונים

המתכון הספציפי הזה ניתן לי ע"י

מישהו שלא ניתן להגיד שהוא אינו עיראקי ובטח שלא יודע בישול.

יש כמה גרסאות למתכון וזה בסדר, תנסה זה ממש טעים

המשך שבוע נהדר

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

אפילו לא בכוון,  "סלונה"  עושים בשכבות כששכבה ראשונה בצל ועגבניות, אח"כ הדג ואז עוד שכבה של בצל ועגבניות... רק דבר אחד נכון שזה מעדן..!

אני בכל אופן אהבתי....!!!

emo_124.png

לעוד הורדות ומדריכים לפוטושופ כנסו:
אתר: pohotoshop 4U

YouTube

פייסבוק

היי מאור שבת שלום...

האם יש אפשרות עם דגים אחרים מלבד קרפיון..זה דג עם עצמות ולא הולך אצלי...אני מכינה איתו רק קציצות טחונות לגפילטע פיש...תודה על התגובה ותתחדש על התפקיד הניהולי החדש...בהצלחה...

תודה רבה.

כן יש אפשרות להכין זאת עם פילה מושט או פילה דניס זה יוצא נפלא

שבוע נהדר .

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

תודה רבה...מותק...אנסה ואדווח..שבת שלום ולילה טוב....

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר