אוש פלאו חורפי.

אוש פלאו חורפי.

 אוש פלואו
 
מצרכים:
 4 בצלים גדולים פרוסים דק
 1/2 כוס שמן
1 ליטר מים
1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
8 גזרים קלופים (אני אוהבת גזר גמדי כ 500 גרם)
1/2  כף כמון 
3 נעצי ציפורן
1 כוס פטריות
5-6 שזיפים  יבשים
2 \1 כוס צימוקים בהירים
1כף שטוחה מלח      
1כף סוכר חום  
2ראשי שום שלמים
כף שטוחה של מלח 
כפית פלפל שחור
3 כוסות אורז
אופן ההכנה:
חותכים את הגזר לפרוסות אלכסוניות .אני אוהבת גזר גמדי שלם
לשטוף היטב את האורז , תחת מים זורמים.
לטגן בסיר את הבצל עד אשר נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר כבש  ומשחימים כ-10דקות. ולרוקן לקערה.
לרפד במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר ולהוסיף לסיר את הבשר , מפזרים מעל פלפל שחור  ומעט מלח,צימוקים,שזיפים,שום,וכמון  מכסים בשארית הגזר מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים ומבשלים 20 דקות.
לערבב את האורז עם כף מלח והסוכר החום ומוסיפים לסיר. 
להוסיף את שארית המים .מביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מדי פעם מערבבים רק את שכבת האורז . כך ששאר השכבות לא יפגעו.
בשלב זה נשארים מעט מים בסיר . עם יש יותר מדי מים להניח להתבשל עוד מעט
לכסות את הסיר היטב (פשוט לאטום עם ניר אלומיניום ומעל את המכסה) מבשלים עוד
כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים ומשאירים 10 דקות נוספות מכוסה לאחר כבוי האש.
הרגע הכי בכל בישול האוש פלואו הגיע, להפוך את הסיר על מגש הגשה, בזהירות שלא יתפרק.
טיפ קטן להניח את הסיר החם על מטלית רטובה 5 דקות בכדי שהכול יתנתק מהתחתית,
אפשר לערבב בזהירות ולהניח בצלחת הגשה מרכזית.
בתאבון

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

מתכון מעולה! יצא חלומי!

תודה רבה.

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

 אוש פלואו
 
מצרכים:
 4 בצלים גדולים פרוסים דק
 1/2 כוס שמן
1 ליטר מים
1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
8 גזרים קלופים (אני אוהבת גזר גמדי כ 500 גרם)
1/2  כף כמון 
3 נעצי ציפורן
1 כוס פטריות
5-6 שזיפים  יבשים
2 \1 כוס צימוקים בהירים
1כף שטוחה מלח      
1כף סוכר חום  
2ראשי שום שלמים
כף שטוחה של מלח 
כפית פלפל שחור
3 כוסות אורז
אופן ההכנה:
חותכים את הגזר לפרוסות אלכסוניות .אני אוהבת גזר גמדי שלם
לשטוף היטב את האורז , תחת מים זורמים.
לטגן בסיר את הבצל עד אשר נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר כבש  ומשחימים כ-10דקות. ולרוקן לקערה.
לרפד במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר ולהוסיף לסיר את הבשר , מפזרים מעל פלפל שחור  ומעט מלח,צימוקים,שזיפים,שום,וכמון  מכסים בשארית הגזר מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים ומבשלים 20 דקות.
לערבב את האורז עם כף מלח והסוכר החום ומוסיפים לסיר. 
להוסיף את שארית המים .מביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מדי פעם מערבבים רק את שכבת האורז . כך ששאר השכבות לא יפגעו.
בשלב זה נשארים מעט מים בסיר . עם יש יותר מדי מים להניח להתבשל עוד מעט
לכסות את הסיר היטב (פשוט לאטום עם ניר אלומיניום ומעל את המכסה) מבשלים עוד
כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים ומשאירים 10 דקות נוספות מכוסה לאחר כבוי האש.
הרגע הכי בכל בישול האוש פלואו הגיע, להפוך את הסיר על מגש הגשה, בזהירות שלא יתפרק.
טיפ קטן להניח את הסיר החם על מטלית רטובה 5 דקות בכדי שהכול יתנתק מהתחתית,
אפשר לערבב בזהירות ולהניח בצלחת הגשה מרכזית.
בתאבון

 

אחלה אוכל בוכרי

האוש פלאו יצה נפלא

אני מרוצה שיהיה לכולם

   יום טוב רשליקה

על האש אצלי עכשיו.תודה על המתכון :)

על האש אצלי עכשיו.תודה על המתכון :)

תודה רבה על התגובות מחמם את הלב .!

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

 

פעמיים כף מלח ????

מה זה השטיות האלה אני בוכרית ולא שמעתי על אוש פלואו כזה??????!!!!!!!!!!!!!

 

טעון שיפור!!!!  דחוף!!!!!!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר