פוקצ'ה איטלקית -חצילים,זיתים,עגבניות ועוד..

 

פוקצ'ה איטליאנו -חצילים,עגבניות,זיתים,פלפלים וצונברים קלויים

מנה איטלקית מנצחת שמעניקה לצמחוניים רגע של נחת

וגם לאלה שלא טעימה נפלאה של ירקות טריים על פוקצ'ה קריספית וטעימה.

מוגש באהבה ענקית

 

רכיבים:

לבצק

1 קילו קמח

3 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

כפית שטוחה מלח

3 כוסות מים

3 כפות שמן זית

 

2 חצילים חתוכים לפורוסות

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

2 גמבות חתוכות לרצועות גסות

כוס זיתים מגולענים פרוסים

1 בצל חתוך לפרוסות

מעט בזיליקום

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן צנוברים**(לא חובה)

 

אופן הכנה:

בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים של הבצק ולשים כ5 דק'

מתפיחים במקום חמים בעקרה מכוסה כ30 דק'

מוציאים את האויר מן הבצק המותפח ע"י לישה נוספת חותכים אותו לחתיכות לפי הגודל הרצוי

מתפיחים שוב כ30 דק' ויוצרים צורה עגולה.

יוצרים חורים בעזרת מזלג לאורך כל הבצק.

בינתיים מטגנים את הפרוסות חצילים בשמן עמוק ומניחים בצד.

מניחים על הפוקצ'ה את החצילים המטוגנים , הבצל, הגמבה, הזיתים והעגבניות ומפזרים שמן זית בנדיבות

ומעל צנוברים

אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כ30 דק' לערך עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

בתאבון

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

לקילו קמח שמים 2 כפות שמרים יבשים 

למר מאור גנון היקר ! תודה מעומק הלב על מתכון נהדר ומקסים זה שנתת לנו פה , יישאר כוחך על-כך ! 

אלברט אמלארד 

קל מאד להכנה מתכון פשוט ומובן כל הכבוד

תודה רבה מעריך את זה .

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

סיוון צודקת, על קילוגרם קמח שמים שתי כפות שמרים יבשים . שמשהו יענה פה, האם עשה עם שלש כפות שמרים יבשים ויצא לו טוב ?  תודה ויום טוב ! כוכי

לקילו קמח בהחלט מספיקה כף אחת של שמרים יבשים,היתר פשוט מיותר ולא בריא.

אני רץ עם המתכון הזה תקופה ארוכה והוא טעים ונפלא כמו שהוא.

תודה על העצה הבריאה נייסם אותה במתכונים הבאים.

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

עםהדג בה מומלץ לשים שום רוזמרין פלפל שחור גרוס בצל גמבה ושמשחזית יוצא מדהים

יש אפשרות להכין את זה עם קמח שמרים? ומה הכמות? .תודה(:

ומה עושים עם העגבניות והבצל שחתכנו?

ומה עושים עם העגבניות והבצל שחתכנו?

היי שלום לך מאור

שמי מילי גנון וברצוני לדעת אם אתה מהשורשים של גנון מצפת?????????????????
אשמח לקבל תשובתך

 

היי שלום לך מאור

שמי מילי גנון וברצוני לדעת אם אתה מהשורשים של גנון מצפת?????????????????
אשמח לקבל תשובתך

 

אפשר 3 כפות שמרים אבל ה בצק תופח יתר על המידה והפוקצה יוצאת עבה מדי.אבל זאת אחלה פוקצה תודה למאור

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר