חג שמח-מתכון לסופגניות נפלאות

את המתכון הכי מבוקש בשבוע האחרון מצאתי דווקה באתר של ברסלב ישראל,

אז ניסיתי בבית יצא נפלא והרבה יותר טעים מהמאפיה השכונתית.

כל הכבוד לברסלב ישראל על המתכון המוצלח 

http://www.breslev-midot.com/chanukkah11_recipe_for_donuts.asp

מוגש לכם באהבה,חג שמח לכולם

 

מצרכים ל-26 סופגניות: 

  • 7 כוסות קמח (1 קילו)
  • 2/3 (שני שליש) כוס סוכר
  • 1 כוס מים (לא קרים)
  • 1 שקית + 2 כפות שימרית (או 80 גרם שמרים טריים) + משפר אפיה (משפר לא חובה)
  • 5 ביצים
  • 2 חלמונים (הצהוב)
  • 100 גרם מרגרינה (בטמפרטורת החדר - חשוב) חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות ברנדי או רום לבן
  • ריבה בטעם תות שדה
  • אבקת סוכר

 

טיפים מומלצים: 
לשים חלב במקום מים.
אפשר להוסיף גרידת לימון לתערובת הבצק.
מילוי ריבת חלב במקום ריבת תותים.
לטגן בשמן חמניות או שמן כותנה.
את הריבה לדלל במעט מים שתהיה מעט נוזלית ולא סמיכה (כמו שהיא בצנצנת) כדי שתתפשט בתוך הסופגניה.

אופן ההכנה: 
את הקמח מנפים (בנפת משי מסיבה הילכתית).
לשפוך לתוך מיקסר עם וו לישה את הקמח המנופה, מים, שמרית והסוכר, ולשים במהירות איטית.
לאחר כ- 4 דקות של לישה מוסיפים לתערובת את הביצים והברנדי.
לאחר 4 דקות מוסיפים את קוביות החמאה ובסוף את כפית המלח.
נותנים למיקסר להמשיך ללוש עד לקבלת בצק חלק ויפה.
מכניסים את התערובת לקערה גדולה, מכסים בניילון מקומח, ממתינים להתפחה במשך שעה עד שעה-וחצי, להכפלת נפח הבצק.
טיפ: לאחר ההתפחה יש להוציא את האוויר מהבצק ולהמתין להתפחה חוזרת - אך הפעם ההתפחה תהיה במקרר כשעה עד שעתיים.

לוקחים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-כ 26 חתיכות, לוקחים חתיכת בצק לידיים ומהדקים היטב לצורת כדור ומגלגלים בשתי ידיים כדור בגודל כ-6 סנטימטר (מעט יותר גדול מגודל כדור פינג פונג).

את הכדורים מניחים על משטח משומן (חשוב) בהפרש של 5 סנטימטר מאחת לשניה (שיהיה רווח גדול ולא ידבקו בזמן התפיחה). למניעת התייבשות מברישים אותם במעט שמן או לכסות בניילון גדול, ממתינים עד להכפלת הנפח (שעה עד שעה וחצי, לפעמים יותר תלוי בטמפרטורת החדר).

הטיגון: 
הקטע המכריע וזה סוד הסופגניות שיהיו מצלחות: 
לאחר הכפלת הנפח יש לחמם שמן עמוק בלהבה מתחת להבה בינונית (אסור שהשמן יהיה רותח כמו בצ'יפס), מרימים את הסופגניות מהמשטח המשומן בעדינות רבה כדי לא להרוס להם את הצורה והטפיחה היפה. מכניסים לסיר בעדינות כאשר הצד העליון הנפוח נכנס כשפניו אל תוך השמן (צריך להיות בעבוע קל מאד סביב הסופגניה, אם יש בעבוע ישר עם כניסת הסופגניה לשמן, יש להנמיך את הלהבה). לאחר הזהבה (כ-2 דקות) שרואים את הפס הלבן בסופגניה הופכים, וממתנים שוב כ-2 דקות. (טיפ לאופה המתנסה: לאינדיקציה נכונה כדאי לפתוח לחצי את הסופגניה הראשונה ולבדוק שהיא לא בצקית בפנים, אם היא יצאה שחומה מבחוץ ובצקית בפנים סימן שהשמן חם מידי, יש להנמיך את הלהבה, ואל דאגה הסופגניות הבאות מוצלחות).

מוציאים למגש עם נייר סופג, ממתינים כ 3-5 דקות, ומזליפים לתוכם ריבה על ידי מזרק זילוף (ניתן להשיג בחנות כלי בית) או שק זילוף.
מעל הסופגניות מפזרים אבקת סוכר על ידי רשת צפופה.

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

emo_124.png

"יהודי בכל מקום יכול להתחבר לעצמה הרוחנית שבו ולגלות מחדש כוחות עצומים להתחיל מהתחלה"


שתי דקות תפילה יומית על עם ישראל והעולם כולו, התצטרפו עוד היום לפרויקט העולמי "שתי דקות תפילה" לפרטים כנסו:


http://www.2dakot.com


הצטרפו אלינו: פייסבוק  טוויטר  גוגל +


 

לא מכינים סופגניות חלביות שכן בד"כ סופגניה היא פרווה ועל כן אדם יכול לבוא לידי תקלה.

דוקא מאתר של הברסלבים לא הייתי מצפה לשגיאה גסה מעין זו.

חנוכה שמח לכל עם ישראל

אפשר להכין עם חלב , פשוט ליידע את הסועדים שהמאכל חלבי.

חג שמח, שאלה:

האם אפשר להכניס לתנור במקום לטגן?

האם יצא טעים כמעט כמו בטיגון?

 

תודה

ריקי

נו תחליטו: מרגרינה או חמאה?

"במצרכים" כתבת:100 גרם מרגרינה.

"באופן ההכנה" כתבת: להוסיף את החמאה.

ערב טוב אחי, קודם כל תודה רבה לך על הפירסום הנהדר אבל כמה דגשים לתיקון, ראשית זה אתר ברסלב מידות ולא ברסלב ישראל, ואם אתה כבר רושם קרדיט אז תרשום אותו כמו שצריך, שזה אתר ברסלב מידות, וגם תיתן לינק עם קישור, כי הלינק שנתת הוא לא קישור וצריך להעתיק אותו בשביל להגיע לאתר עצמו. דבר שני, כמו שאמרו מעליי, אכן יש טעות רשום מרגרינה ואז חמאה, מומלץ לתקן את זה כי זה מבלבל. דבר אחרון באתר עצמו יש מתכונים נהדרים נוספים, מומלץ להיכנס ולראות: http://www.breslev-midot.com/chanukkah11_recipe_for_donuts.asp תודה רבה רבה לך אחי על הפירסום ושיהיה לכל עם ישראל חג חנוכה שמח...
ערב טוב אחי, קודם כל תודה רבה לך על הפירסום הנהדר אבל כמה דגשים לתיקון, ראשית זה אתר ברסלב מידות ולא ברסלב ישראל, ואם אתה כבר רושם קרדיט אז תרשום אותו כמו שצריך, שזה אתר ברסלב מידות, וגם תיתן לינק עם קישור, כי הלינק שנתת הוא לא קישור וצריך להעתיק אותו בשביל להגיע לאתר עצמו. דבר שני, כמו שאמרו מעליי, אכן יש טעות רשום מרגרינה ואז חמאה, מומלץ לתקן את זה כי זה מבלבל. דבר אחרון באתר עצמו יש מתכונים נהדרים נוספים, מומלץ להיכנס ולראות: http://www.breslev-midot.com/chanukkah11_recipe_for_donuts.asp תודה רבה רבה לך אחי על הפירסום ושיהיה לכל עם ישראל חג חנוכה שמח...

http://www.breslev-midot.com/chanukkah11_recipe_for_donuts.asp

מתכון לסופגניות מבית היוצר אתר ברסלב מידות הנפלא!

 

הנה עשיתי בשבילך למען הסדר הטוב אני מסכים איתך!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר