מתכון לטורט תלת שכבתי במלית קרם נוגט וקצפת

לרגל  אירוע אישי שהיה לנו  השבוע החלטתי לאפות עוגת רושם:

 טורט תלת שכבתי בשלושה טעמים במלית קצפת וקרם נוגט.

מקור ותמונות:אילנית12

להסברים ושאר התמונות בבלוג:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1838988

 

 

הייתי מרוצה מהתוצאה וגם מהטעם

המתכון למרות שהוא ארוך ,קל להכנה וכל אחד יכול להכין.

טורט תלת שכבתי בשלושה טעמים :טעם רגיל-וניל,שוקו,וקפה

את  המתכון לבסיס הטורט קיבלתי מהגולשת "זושי".

והוספתי כמה הסברים למתכון.

חומרים לבסיס הטורט :

אז ככה אנחנו צריכים שלושה קערות ושלושה תבניות מס' 22

מכיוון שאת הטורט אופים ב3 שלבים.

(אני השתמשתי  בתבניות חד פעמי,למרות שאני משתדלת לא להשתמש.)

אפשר לאפות את הבסיסים לעטוף כל בסיס בנפרד ולהקפיא

 

 מידת הכוס 240 סמ"ק
6 חלבונים (להקציף)
½ כוס סוכר
6 חלמונים
½ כוס סוכר
2 כפות שמן
1 כוס קמח תופח מאליו או קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפייה.
1 כפית תמצית וניל.


לטעם קפה:
1 כף קפה שחור  מומסת בכף מים רותחים.
לטעם שוקו:
1 כף קקאו מומסת בכף מים רותחים.

הכנת הטורט:

מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים חצי כוס סוכר לקבלת קצף נוקשה וגבוה. מניחים בצד.
בנפרד מקציפים  את חלמונים עם חצי כוס  סוכר ושמן.
מקפלים את 2 הקצפות ובהדרגה מוסיפים קמח ואבקת אפייה  ותמצית וניל.

מערבבים היטב.


כעת מחלקים את התערובת ל 3 חלקים שווים, ולכל חלק מוסיפים את הקפה והשוקו והמים הרותחים ומערבבים היטב עד שהקפה/הקקאו נבלעים היטב בתערובת ומשנים את צבע הבסיס.

התערובת הלבנה היא הוניל לא מוסיפים לה כלום.(לעיתים אני מוסיפה גרידת תפוז/לימון)

(יש אפשרות להכין רק טעם אחד)

יוצקים לתבניות משומנות גם בדפנות לתנור בחום 170-180 מעלות כ20 דקות או פחות

הבסיסים נאפים מאוד מהר (לבדוק בשיטת הקיסם)

מקררים היטב ובעדינות.

המלית שאני הכנתי היא קצפת וניל וקרם נוגט(זה קרם אגוזי לוז ,טעים בצורה מסוכנת,קונים בחנויות המתמחות או במעדניות)

במקום קרם נוגט אפשר להשתמש:ריבת חלב,ממרח חלבה,נוטלה,ממרח אגוזים ועוד.

חומרי המלית:

למריחה על הבסיס :קרם נוגט בערך 350-400 גרם (או ממרח אחר)

לקרם:

2 חבילות אינסטנט פודינג בטעם וניל

2 שמנת מתוקה(500 מ"ל)

1 1/2  חלב קר (בכוס של 200 מ"ל על מנת שהקרם יהיה יציב יותר)

מצפים עד לקבלת קצף יציב ונוקשה

אם מעונינים לקשט את דפנות העוגה כמו שאני עשיתי  יהיה צורך בעוד 1 חבילה אינסטנט פודינג

1 מיכל שמנת מתוקה.

 

הרכבת הטורט:

מורחים  בנדיבות קרם נוגט (או ממרח אחר) על הבסיס השוקו או הקפה

(את הבסיס הלבן נשים באמצע)

מורחים מעל הממרח קצפת ווניל גם בנדיבות.

מניחים בעדינות את הבסיס הלבן וחוזרים על אותה פעולה

מניחים גם את הבסיס השלישי ,מורחים ממרח ,ומזלפים או מורחים את שאר הקצפת.

אם מעונינים לקשט את דפנות העוגה כמו שאני עשיתי  יהיה צורך בעוד 1 חבילה אינסטנט פודינג

ו1 מיכל שמנת מתוקה.

מתכון ארוך אבל העוגה קלה להכנה ומאוד מרשימה.

בהצלחה/אילנית12 בלוג מתכונים

תודה נראה טוב....emo_127.png

"יהודי בכל מקום יכול להתחבר לעצמה הרוחנית שבו ולגלות מחדש כוחות עצומים להתחיל מהתחלה"


שתי דקות תפילה יומית על עם ישראל והעולם כולו, התצטרפו עוד היום לפרויקט העולמי "שתי דקות תפילה" לפרטים כנסו:


http://www.2dakot.com


הצטרפו אלינו: פייסבוק  טוויטר  גוגל +


 

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: forumbot,
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר