למישהו יש רעיון למתכון מלוח לסוכות?

כל רעיון יתקבל בברכה

היי פרינצסה....יש לי מתכון, של פשיטדה קלה על בסיס עלי מלאווח, והמילוי פטריות משומרות מקופסה, אם מענין אותך כתבי, וארשום לך את המתכון...יש לי המון מתכונים על בסיס מלוח, רשמי מה מענין אותך חלבי, בשרי, פשטידות? שבת שלום.

 היי פרינסה - מתכון שלוקח קצת זמן בהכנה אבל ניתן להגשה, חם או קר, ומאוד קל לשינוע לסוכה -

 

קציצות תפוחי אדמה ובשר -  
  מתכון של רחל מורדוך

  מרכיבים:  

1   בצל - קצוץ 

  1 קילו   בשר בקר טחון   

2.5 קילו   תפוח אדמה     

קמח מצה   

2.5 כף/ות   מלח 

    פלפל 

  1-2   ביצים - טרופות   

  שמן   

  

אופן ההכנה: הכנת המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים למחבת את השר הקצוץ. ממליחים, מפלפלים ומטגנים את הבשר עד שהוא משנה צבעו ומוכן לאכילה. מורידים מהאש ומצננים.

הכנת "בצק תפוחי האדמה": קולפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר, יוצקים מים ומבשלים עד ריכוך. מסננים ומניחים להם להתייבש. מגררים את תפוחי האדמה על פומפייה גסה לתוך קערה גדולה. מוסיפים לקערה חופן גדושה של קמח מצה (כ-3 כפות) ו-1.5 כפות מלח. כדאי להרטיב מעט את הידיים וללוש עד שמתקבלת עיסה חלקה ולא דביקה שנראית ממש כמו בצק.

הכנת הקציצות: כדאי להרטיב מעט את משטח העבודה ולהכין קערת מים לטבילת הידיים כדי שהעיסה לא תדבק. צרים מ"בצק תפוחי האדמה" כדורים בינוניים. משטחים מעט כל כדור, מניחים במרכז מלית, ו"מותחים" את הבצק בעזרת האצבעות עד ליצירת כדור עגול מושלם. משטחים שוב את הקציצה ומניחים אותה יחד עם שאר הקציצות בתבנית משומנת מעט. לאחר שכל הקציצות מוכנות טובלים כל קציצה בקערה של ביצה טרופה מהולה במים (חשוב למהול במים כדי שהטעם הדומיננטי יהיה של תפוחי אדמה ולא של ביצה) ומטגנים ומשני הצדדים עד להזהבה.

הערות שלי -

 תפוחי אדמה אני מבשלת בערך 8 לא גדולים, כך שכל תפוחי האדמה מכסים בשכבה אחת סיר בגודל בינוני - 26

בשר: 350 גר' בשר טחון, אני מתחילה לשים את הבשר במחבת בלי כלום עד שכל המים שיש בו מתאדים ורק אחר כך מוסיפה את הבצל הקצוץ ומטגנת עד שהבשר משחים מעט וגם הבצל ואז מוסיפה את התבלינים.

לאחר הכנת הקציצות אני לא טובלת בביצה אלא טובלת ב"תערובת קמחים" מוכנה שאני קונה בחנויות מזרח ומערב, אבל אפשר גם סתם בקמח, וזהו - למחבת הטיגון.

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר