עוף ברוטב אדום לשבת
השבת כבר אוטוטו כאן. ואין שולחן שבת בלי עוף. הפעם החלטתי להביא מתכון לעוף ברוטב אדום שמבשלים על הגז והריחות שממלאים את הבית לקראת שבת פשוט מדהימים. אצלי לא מתאפקים, ועוד לפני הארוחה טובלים חלה טרייה ברוטב.....
מצרכים
כרעי עוף מתובל במלח פלפל ופפריקה
פלפל אדום (לא חריף)
רסק עגבניות ( 2 קטנים)
כף סילאן
בצל גדול פרוס
3 שיני שום קצוצות
עלי דפנה
מלח, פלפל
סלסלת פטריות טריות
ההכנה
מטגנים בשמן חם מאוד את העוף עד שמשחים.
מוציאים לצלחת ובאותו סיר מטגנים את הבצל והשום
כשהם מזהיבים מעט מוסיפים פטריות חתוכות ומערבבים היטב
מוסיפים רסק עגבניות ומצפים איתו היטב את כל מה שבסיר
מוסיפים כוס מים ומרתיחים
מוסיפים סילאן (ניתן להוסיף יותר מכף אם אוהבים), מלח, פלפל, ועליי דפנה
כשהרוטב מבעבע מחזירים אליו את העוף. אם חסר נוזלים מוסיפים מים.
מכסים את הסיר ומבשלים כ -45 עד שהעוף מוכן.
הולך טוב עם אורז לבן!
בתיאבון
I may be bad, but I'm perfectly good at it