עוף ברוטב אדום לשבת

השבת כבר אוטוטו כאן. ואין שולחן שבת בלי עוף. הפעם החלטתי להביא מתכון לעוף ברוטב אדום שמבשלים על הגז והריחות שממלאים את הבית לקראת שבת פשוט מדהימים. אצלי לא מתאפקים, ועוד לפני הארוחה טובלים חלה טרייה ברוטב.....

מצרכים
כרעי עוף מתובל במלח פלפל ופפריקה
פלפל אדום (לא חריף)
רסק עגבניות ( 2 קטנים)
כף סילאן
בצל גדול פרוס
3 שיני שום קצוצות
עלי דפנה
מלח, פלפל
סלסלת פטריות טריות

ההכנה
מטגנים בשמן חם מאוד את העוף עד שמשחים.
מוציאים לצלחת ובאותו סיר מטגנים את הבצל והשום
כשהם מזהיבים מעט מוסיפים פטריות חתוכות ומערבבים היטב
מוסיפים רסק עגבניות ומצפים איתו היטב את כל מה שבסיר
מוסיפים כוס מים ומרתיחים
מוסיפים סילאן (ניתן להוסיף יותר מכף אם אוהבים), מלח, פלפל, ועליי דפנה
כשהרוטב מבעבע מחזירים אליו את העוף. אם חסר נוזלים מוסיפים מים.
מכסים את הסיר ומבשלים כ -45 עד שהעוף מוכן.

הולך טוב עם אורז לבן!

בתיאבוןemo_113.png

emo_91.png I may be bad, but I'm perfectly good at it

       

למה אין כפתור הדפס?

מתכון מנצח !!!! שבת שלום !!!!emo_04.pngemo_01.pngemo_91.png

מתכון מנצח !!!! שבת שלום !!!!emo_04.pngemo_01.pngemo_91.png

מתכון מנצח !!!! שבת שלום !!!!emo_04.pngemo_01.pngemo_91.png

מתכון מענין

נראה יופי של מתכון. והיות והעוף מתובל מעט, ומצד שני קצת מתקתק, הייתי משדך לו יין לבן חצי יבש או רוזה!  לא חסרים יינות טובים, במחירים בהחלט סבירים.

אפשר לעשות את זה גם עם שוקיים מפורקות לא עצם (פרגית)?

זה ניראה טעים ששווה לנסות.

זה ניראה טעים ששווה לנסות.

המתכון מעולה, הערה יחידה לשדרוג, היא - להקפיד להשתמש בסילאן "חצר כנרת", (המדבקה הצהובה כתומה).

השבת כבר אוטוטו כאן. ואין שולחן שבת בלי עוף. הפעם החלטתי להביא מתכון לעוף ברוטב אדום שמבשלים על הגז והריחות שממלאים את הבית לקראת שבת פשוט מדהימים. אצלי לא מתאפקים, ועוד לפני הארוחה טובלים חלה טרייה ברוטב.....

מצרכים
כרעי עוף מתובל במלח פלפל ופפריקה
פלפל אדום (לא חריף)
רסק עגבניות ( 2 קטנים)
כף סילאן
בצל גדול פרוס
3 שיני שום קצוצות
עלי דפנה
מלח, פלפל
סלסלת פטריות טריות

ההכנה
מטגנים בשמן חם מאוד את העוף עד שמשחים.
מוציאים לצלחת ובאותו סיר מטגנים את הבצל והשום
כשהם מזהיבים מעט מוסיפים פטריות חתוכות ומערבבים היטב
מוסיפים רסק עגבניות ומצפים איתו היטב את כל מה שבסיר
מוסיפים כוס מים ומרתיחים
מוסיפים סילאן (ניתן להוסיף יותר מכף אם אוהבים), מלח, פלפל, ועליי דפנה
כשהרוטב מבעבע מחזירים אליו את העוף. אם חסר נוזלים מוסיפים מים.
מכסים את הסיר ומבשלים כ -45 עד שהעוף מוכן.

הולך טוב עם אורז לבן!

בתיאבוןemo_113.png

 

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: eve_1990
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר