פסטת זעפרן ברוטב זוקיני מרענן

מתכון ל-4 אנשים:

200 גרם קמח רגיל

200 גרם קמח דורום

200 מ"ל מים פושרים

קורט מלח

כ-30 שערות זעפרן (אם תמצאו את האבקה היא בדרך-כלל נמכרת בשקיות של 0.125 גרם, ואז משתמשים בשקית שלמה)

לרוטב:

בצל

6 כפות שמן זית

חצי כוס מים

4 קישואים מסוג זוקיני

חופן גדול של בזיליקום טרי

מלח, פלפל

הכנה:

ממיסים את הזעפרן במים הפושרים
מערבבים את הקמחים עם המים הפושרים והזעפרן ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר כמובן גם במיקסר). מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד למנוחה של כ-20 דקות.
לאחר המנוחה, חותכים את הפסטה ומגלגלים ל"נחשים קטנים", כמובן שאפשר בכל גודל או צורה, אני יצרתי אותם בגודל שבו חתכתי לאחר-מכן את הזוקיני, ולכן הם יפים יותר בהגשה.
עוברים להכנת הרוטב…. (סיר עם מים כבר עומד מוכן בשביל הפסטה)

חותכים את הבצל לפרוסות דקות-דקות
ואת הזוקיני למקלות קטנים (כאמור, בגודל של הפסטה).
מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבצל. חשוב לא לטגן את הבצל, אלא רק להזהיב אותו מעט, ואז להוסיף את חצי כוס המים, כדי שהבצל יתרכך וייצור מעין קרם שכזה (כמו במרק בצל)
כשרוב הנוזלים מתאדים, מוסיפים את הזוקיני
מבשלים מעט, כ-10-15 דקות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, וכ-2 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הבזיליקום

זה בערך גם הזמן שאפשר לזרוק את הפסטה למים…שימו לב, הפסטה אמנם צפה אבל לא מדובר בניוקי, יש לבשל את הפסטה כ-4-5 דקות, מחצית מהקמח הוא קמח דורום, מה שעושה אותה מעט קשה יותר, ולכן יש לבשל אותה מעט יותר.

אפשר להגיש עם מעט גבינת פקורינו מגוררת למעלה.
מי מכן שהפסטה הזאת "עדינה" מידי עבורו, אפשר להוסיף מעט בייקון מטוגן, או שרימפסים מוקפצים לשדרוג המנה ולטעמים יותר דומיננטיים…
שיהיה בתיאבון.

לבלוג שלי, מתכונים וסדנאות אוכל איטלקי:


rominacucina.wordpress.com

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל