חזזזזזזזזזזזזי אין כאלה דברים. נראה מהמם
אתה מוכשר ככ.כל הכבוד.
תודה לכולם! + מתכון של הדקוואז
חומרים:
דקוואז
140 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם קמח
240 גרם חלבון
80 גרם סוכר
הכנה:
שוקלים את החלבונים בקערת המיקסר עם כל כמות הסוכר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. בינתיים מנפים את כל החומרים היבשים בתוך מסננת דקה. לאחר הקצפה של 5 דק' לערך ושהתקבל קצף יציב וחזק, מעבירים לקערת גדולה עם דפנות רחבות בכדי לקפל בצורה יעילה את החומרים היבשים. מוסיפים בשלוש פעמים את החומרים תוך כדי קיפול בין כל הוספה. לפעמים שאומרים את המילה קיפול יש שפועלים בצורה עדינה וזהירה מדי עד כדי כך שהערבוב לא מספיק, לכן צריך לוודא שהחומרים מתערבבים היטב ולא לפחד לערבב היטב. ברגע שאין גושים והחומרים היבשים נטמעו כמו שצריך יש שני אפשרויות לזלף שני בסיסים נפרדים או לאפות ברינג בגובה 3-4 ס"מ, כלומר למלאות עד הסוף ולשטח עם פלטה ישרה. לפזר מעט אבקת סוכר ומעל שקדים פרוסים, לאפות בשליש תחתון ב-180 מעלות, אני אופה על טורבו בכדי לקבל חום אחיד, והופך פעם-פעמיים את המגש בזמן האפייה.
אופים עד להשחמה ומצננים על רשת. אפשר למלאות בכל קרם ולהוסיף פירות טריים. אני יפתיע, ואמליץ על השילוב הלא שגרתי של קרם פטיסייר עם הרבה וניל ותותים עסיסיים או לחילופין פטיסייר מקופל לשמנת מוקצפת והרי קיבלנו דיפלומט.
בהצלחה!!!