חבושים אפויים בתנור, למי יש מתכון ?

בעיקרון

חבושים סוכר 2 מקלון קינמון דבש/סילאן לפי הטעם - 1 כפית תמצית וניל או מי ורדים לקלף את החבושים, לחצות ולגלען, להניח מיד בסיר עם מים כדי כיסוי עם 3 כפות מיץ לימון. לכל חבוש להוסיף למים 1 כף סוכר, 1 כפית דבש/סילאן, את מקלות הקינמון ותמצית הוניל. לטעום את הנוזל ולהוסיף סוכר לפי הטעם, הנוזל לא צריך להיות מתוק מאד. להביא לרתיחה ולבשל ברתיחה קלה חצי שעה. להוציא את החבושים ולהניח בתבנית תנור על רדיד אלומיניום גדול, החלק החתוך כלפי מטה, להוסיף ממי הבישול עד לגובה 1 ס"מ, להרים את השוליים ולסגור את הרדיד ליצירת מעין שקית סגורה. להכניס לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד להתרככות אבל לא להתפרקות. לשמור במקרר לאחר צינון. את הנוזל הנותר מסמיכים בצמצום בבישול או עם מעט קורנפלור ויוצקים על החבושים בהגשה. קיים שוני באיכות החבושים בין הישראלים והתורכים (החלקים), התורכים מתרככים מהר יותר אבל לטעמי הישראלים טעימים יותר למרות שהם קשים יותר לקילוף/גילעון ופחות יפים.

אבי תודה רבה על המתכון לחבושים,

נראה טעים, אנסה להכין לכבוד שבת. תודה ויום נפלא שרון.

מעולה

אחלה מתכון תודה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר