האמת שאנ די הייתי צופה בפורום מאשר כותב אך מאחר
שהפורום נדם, יש בי הרצון להחיות אותו מחדש ולעזור להחזיר אותו לימיו הזוהרים, וכך אני מציא ומבקש להעלות מתכונים לסוף שבוע מה אתם מכינים לשבת. השמח לעזור בהכנת מתכונים, כמו כן בבחירת נתח מתאים, אז מקווה שתצטרפו ואני אהיה הראשון לשבוע, אז ליום שישי הקרוב, אני מכין. למנה ראשונה
רצועות חזה עוף ברול בטטה קריספי
רכיבי המתכון:
2 בטטות קלופות ופרוסות דק מאוד לאורכן בעזרת מנדולינה ומושרות בקערת מים למשך כשעתיים לפחות
1 חזה עוף שלם חתוך לרצועות עבות
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד על פומפייה דקה
2 שיני שום כתושות
5 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
במחבת לחמת את השמן, להוסיף את הג'ינג'ר והשום להקפצה של דקה, נוסיף את נתחי העוף ונקפיץ עד שמשנה צבעו ללבן, נוסיף את הרטבים, נערבב ונכבה את האש, לצנן מעט.
להרכבת המנה: לסדר דף ניילון נצמד על שולחן העבודה ולהניח 2 פרוסות של בטטה כאשר פרוסה אחת מונחת מעט מעל השנייה, להניח רצועת חזה עוף ברוחב פרוסת הבטטה בחלק הקרוב אליך, לצקת מעט מהרוטב על העוף ובעזרת הניילון הנצמד לגלגל לרול את פרוסות הבטטה ולהדק היטב את הניילון הנצמד, להכניס את הרולים למקרר למשך כשעה, לאחר מכן לחמם 1/4 כוס שמן במחבת רחבה, להסיר בזהירות את הניילון הנצמד מהרולים ולטגן את הרולים כאשר מתחילים את הטיגון באיזור סגירת הרול, לטגן לדרגת קריספיות בכל הצדדים.
להגשה: להניח בצלחת רול בטטה, לצקת מעט מהרוטב של המילוי מעל ולקשט ברצועות בצל ירוק או עלי כוסברה.
בתאבון
למנה עיקרית
גולש מוגש בתוך כיכר לחם
רכיבי המתכון:
800 גרם בשר בקר שריר או כתף חתוך לקוביות
4 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום כתוש
1/2 כפית צ'ילי גרוס חריף
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית גרגירי קימל (לא חובה)
1/3 כוס שמן קנולה
קמח לקימוח הבשר
4 לחמים כפריים עגולים בקוטר של 15 ס"מ לערך
אופן ההכנה:
לקמח את נתחי הבשר, לצקת את השמן לסיר ולטגן את הנתחים עד שמזהיבים, להוציא את הבשר ולהניח בצד.
להוסיף לסיר את הבצל והשום ולטגן עד שקיפות הבצל, להוסיף את העגבניות ולבשל עד שמתרככות תוך כדי ערבוב, להוסיף את התבלינים לערבב ולהוסיף את הבשר, לכסות במים עד לס"מ מעל הבשר ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעתיים עד שעתיים וחצי, יש לבדוק שהנוזלים יהיו בגובה של הבשר ואם חסר נוזלים להוסיף מים רותחים בלבד, לאחר הבישול יש לטעום ולתקן תיבול.
ההגשה:
להוריד את כיפת ככר הלחם ולרוקן את תוכנו של הככר, להניח את הכיכר בתוך צלחת הגשה, למלא בעזרת מצקת את כיכר הלחם בגולש ולהגיש כאשר כיפת הלחם מכסה את תוכן הכיכר.
בתאבון
לקינוח נגיש מלבי שוקולד
רכיבי המתכון:
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
1 שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר 60%
8 כפות סוכר
5 כפות קורנפלור
להגשה:
סירופ מלבי
מי ורדים
אגוזי פיקאן מסוכרים קצוצים
קוקוס
אופן ההכנה:
בסיר בינוני להביא לרתיחה את החלב השמנת וכוס מים להוסיף את הסוכר בכלי נפרד לערבב את כוס המים והקורנפלור לאחר שהחלב רתח להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד נמס להוסיף את כוס המים והקורנפלור ולערבב תוך כדי בישול עד שמסמיך להעביר לכלים אישים או לכלי קיבול גדול לצנן ולהכניס לקירור עד שמתיצב להגשה לצקת מעל מהסירופ ומעט מי ורדים מעט אגוזים וקוקוס ולהגיש
בתאבון
סוף שבוע נעים וטעים לכולם