שאלה קטנה בבקשה.....
בתוכנית של מסטר שף 2 חיים כהן הכין תבשיל של אורז עם שכבת תפוחי אדמה שלאחר
מכן הופכים על צלחת!
יש לכם את המתכון אודה לכם מאוד
גמר חתימה טובה
טובה
אורז פרסי כפי שאני מכינה....
לא ראיתי את התכנית ב-TV, הייתי לפני שנים רבות במלון בצפת, ובארוחת הערב הושיבו אותנו ליד זוג מירושלים.
קיטרנו על האוכל של בתי מלון (באותה תקופה) וקבלתי את המתכון לאורז פרסי.
2-3 כוסות אורז (תלוי בכמות שרוצים להכין), לשים בסיר עם מים בגובה מעל האורז.
להביא לרתיחה , להוריד מהאש, לסנן ולשטוף במים.
להניח במסננת לייבוש, אפשר גם כמה שעות.
לשים בסיר חמאה או שמן בנדיבות.
לחתוך תפוחי אדמה לפרוסות בעובי אצבע+ בכמות שתכסה את תחתית הסיר.
לטגן מעט את תפוחי האדמה בשמן/חמאה, להוסיף פפריקה מתוקה ולערבב.
מעל תפוחי האדמה אני שמה בצל קצוץ, מעל הבצל לשים את האורז.
להמיס מלח בבערך כוס מים (אפשר להוסיף אבקת מרק), לפזר עם כף את המים על פני האורז.
כאשר יוצאים אדים - להנמיך את האש. לבשל על אש נמוכה שעה עד שעה וחצי.
רצוי לשים מתחת לסיר פלטה כדי שתפוחי האדמה לא יישרפו.
בתאבון!
רעיה