דג מטוגן - אייטם מס' 1 - סוד ההליבוט הטרי

אני רוצה לשתף את אוהבי הדגים בפורום בכך שפיצחתי (לדעתי) את הקוד הגנטי של הכנת ההליבוט המושלם. הדג הזה התחיל להגיע לכאן מיובא טרי ברמות טריות די סבירות. בדרך כלל היינו מכינים אותו מטוגן בבלילה בטמפרטורה גבוהה, כמו בקלה או קוד, והיה יוצא טעים, אבל הוא היה יוצא פשוט קצת קשה מדיי, גם שהיינו מאד נזהרים לא לעשות יותר מדיי. התקבלו תלונות קשות ביותר מיורשת העצר ב', שטענה שזה דג קשה והיא לא אוהבת אותו, ולכן הפעם טיגנתי אותו באותה בלילה, אבל בטמפרטורה בינונית. אפילו לא בינונית גבוהה, אלא בינונית. התוצאה היתה משגעת - רך עדין לבן ונמס בפה דג של 3 קילו נעלם כלא היה ולא נודע כי בא אל קרבנו. המסקנה שלי היא שלדג הזה יש התנהגות של פרידה - חייב טיפול עדין ביותר. במקביל הוריתי לחבר שלי שקנה גם דג דומה להכין אותו ברוטב באותה שיטה כלומר בעבוע פעפוע עדין ביותר. ולדבריו התוצאה גם כן היתה מעולה - רכות ועסיסיות ללא תקדים. כל האמור לעיל הוכן מהפילה אבל אני מניח שגם כאשר מכינים אותו על העצם הכללים דומים. לגבי תנור זו בעיה מנסיוני דג בתנור בחום שאינו שטני גורם להפרשת נוזלים מגעילים מהדג וצריך ממש לדעת איך לטפל בזה אולי בשיטה של המסעדות טיגון ואז תנור שזה דומה לדרך שאבי* הציע כאן לדג דומה. אז לתשומת ליבכם.

איפה אתה מוצא הליבוט טרי?

חמי משוגע על הדג הזה......מה המחיר?

בשוק מחנה יהודה בירושלים

אצל דוד דגים יש עכשיו כמעט כל שבוע! המחיר 120 ש"ח לקילו (בלי עין הרע) והדגים סביב 2.5-3 קילו. לפעמים הם כל כך טריים שהם מלאים עדיין בריר! תשלח את חמך לעבור דירה לירושלים...

הליבוט טרי

אתה יכול למצוא אצל אילן הדייג בכורזין 5 גבעתיים

דג קוד- איפה ניתן לקנות ?(מבין שמדובר בקפוא)

יש בשלדג בטבעון

גם בסניפי טיב טעם יש קוד קפוא

דג קוד- איפה ניתן לקנות ?(מבין שמדובר בקפוא)


יש גם טרי אבל מזמן לא ראיתי

קוראים לו "farm cod", הוא מוצלח מאד ולא נורא יקר.

אני כמעט בטוח שזה מיבוא על ידי הבעלים של

"מול ים", ומשתמשים בזה בפיר 23 בנמל ת"א, לפי הארגזים שראיתי מונחים שם פעם.

גם בסניפי טיב טעם יש קוד קפוא


מבדיקה היום התברר שאין קוד בטיב טעם- לידעתכם.

בשוק מחנה יהודה בירושלים

אצל דוד דגים יש עכשיו כמעט כל שבוע! המחיר 120 ש"ח לקילו (בלי עין הרע) והדגים סביב 2.5-3 קילו. לפעמים הם כל כך טריים שהם מלאים עדיין בריר! תשלח את חמך לעבור דירה לירושלים...

חחחחח......10 דקות מת"א רחוק לו

יש גם טרי אבל מזמן לא ראיתי

קוראים לו "farm cod", הוא מוצלח מאד ולא נורא יקר.

farm cod

זהו דג המגודל בחוות. לא פחות איכותי מדניס, אבל גם לא יותר - אם ללכת לפי השיפוט שמייחס את טעם הדג, למזון המיוצר בתעשייה. קנו דגים טריים המגודלים בארץ - הם אוכלים את אותו מזון שאוכלים דגי קוד המיוצרים בחו"ל. והם מפרנסים אותנו, לא חוות בסקוטלנד ובנורבגיה. והם טריים באמת, לא מצוננים. ואם הדניס שמן מדי לטעמכם, קנו את הגדלים הקטנים. הם גם זולים יותר. שנה טובה

מיכה אתה צודק אבל

ל"פארם קוד", שלא היה לי מעולם ספק שהוא אכן דג גידול, יש מספר יתרונות גדולים על דגי הגידול של ישראל או אלה מקפריסין: 1. ראשית מדובר בדג שייחודי במרקם ובטעם, שלא כמו הדניס/לברק/ברמונדי שכולם אותו הדבר. 2.הבשר שלו מאד מאד מוצק, כנראה שהחקלאות הימית שם נותנת לדגים יותר מרחב שחייה. 3. ובעיניי העיקר - הטעם של השומן. לדגים אצלנו וגם ל"סלמון" המיובא, (שנמכר בכל מקום בתור איזה דליקטס ובעצם הוא דג גידול שנמכר במחיר מופקע), יש שומן עם טעם זוועתי. האוכל הסינטטי כנראה עושה את שלו. לעומת זאת השומן של הקוד בעל טעם עדין ונייטראלי! אבל בכללי - אני מסכים. דגי עירך קודמים.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר