דג מטוגן - אייטם מס' 1 - סוד ההליבוט הטרי
אני רוצה לשתף את אוהבי הדגים בפורום בכך שפיצחתי (לדעתי) את הקוד הגנטי של הכנת ההליבוט המושלם.
הדג הזה התחיל להגיע לכאן מיובא טרי ברמות טריות די סבירות.
בדרך כלל היינו מכינים אותו מטוגן בבלילה בטמפרטורה גבוהה, כמו בקלה או קוד, והיה יוצא טעים, אבל הוא היה יוצא פשוט קצת קשה מדיי, גם שהיינו מאד נזהרים לא לעשות יותר מדיי.
התקבלו תלונות קשות ביותר מיורשת העצר ב', שטענה שזה דג קשה והיא לא אוהבת אותו, ולכן הפעם טיגנתי אותו באותה בלילה, אבל בטמפרטורה בינונית. אפילו לא בינונית גבוהה, אלא בינונית. התוצאה היתה משגעת - רך עדין לבן ונמס בפה דג של 3 קילו נעלם כלא היה ולא נודע כי בא אל קרבנו.
המסקנה שלי היא שלדג הזה יש התנהגות של פרידה - חייב טיפול עדין ביותר. במקביל הוריתי לחבר שלי שקנה גם דג דומה להכין אותו ברוטב באותה שיטה כלומר בעבוע פעפוע עדין ביותר. ולדבריו התוצאה גם כן היתה מעולה - רכות ועסיסיות ללא תקדים.
כל האמור לעיל הוכן מהפילה אבל אני מניח שגם כאשר מכינים אותו על העצם הכללים דומים. לגבי תנור זו בעיה מנסיוני דג בתנור בחום שאינו שטני גורם להפרשת נוזלים מגעילים מהדג וצריך ממש לדעת איך לטפל בזה אולי בשיטה של המסעדות טיגון ואז תנור שזה דומה לדרך שאבי* הציע כאן לדג דומה.
אז לתשומת ליבכם.