הנה המתכון
לחמניות שלושה קמחים / אם החיטה
כ- 16 לחמניות
1 ק"ג תערובת קמחים (שליש שיפון, שליש קמח מלא ושליש קמח לבן).
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים.
2 כפות שמן
500 מ"ל מים פושרים. (לא מוזגת הכל בבת אחת. מתחילה ב 300 מ"ל ומוסיפה תוך לישה במיקסר בהתאם לצורך).
למריחה:
חלמון מדולל במעט מים
לעיטור: שומשום, קצח, פרג, מלח גס. לפי הטעם.
ההכנה:
להכניס את כל המצרכים לקערת המיקסר עם וו לישה. ללוש עד לקבלת בצק גמיש רך ולא דביק. אם המרקם נראה יבש מדי להמשיך ולהוסיף מעט מים. אם הבצק נראה רך מדי, לא להזדרז להוסיף קמח. במהלך ההתפחה לרוב הוא מתייצב ומפסיק להיות דביק. בכל מקרה אם נחוץ ניתן להוסיף קמח גם אחרי שלב ההתפחה.
לכסות את הקערה עם הבצק במגבת מטבח לחה או ניילון נצמד. להמתין עד שהבצק מכפיל את נפחו.
ללוש את הבצק לישה קצרה ואגרסיבית להוצאת האוויר. לחלק לחלקים לפי גודל הלחמניות שרוצים להכין. (אני מחלקת ל 16 חלקים זה גודל נוח ללחמניה וגם קל לחלק את הבצק ל 4, וכל חלק שוב ל 4).
לעצב לפי הטעם והסבלנות. להניח את הלחמניות על תבניות מרופדות בנייר אפיה, במרחקים של 5 ס"מ זו מזו. לכסות את התבניות במגבת מטבח ולהמתין להכפלת נפחן.
לחמם תנור ל 220 מ"צ טורבו ולהניח כלי עם מים בתחתית התנור. למרוח על הלחמניות חלמון מדולל במעט מים. לפזר לעיטור מה שאוהבים או בכלל לא.
להכניס את הלחמניות לתנור. להוריד טמפרטורה ל 180 מ"צ. אחרי 10 דקות אפיה להוציא את התבנית עם המים. להחליף את מיקום התבניות ולאפות 15 דקות נוספות עד להזהבה.
הערה:
הוספתי 4 קוביות של בצל מטוגן מהמוקפאות.
אפשר כמובן לטגן בצל קצוץ דק עד להזהבה קלה ולוותר על השמן שבמתכון אבל מכיוון שקניתי את הקוביות המוקפאות,כאחת הגחמות הלא מחושבות ואין לי ממש מה לעשות אתן,(נסיון בודד להוסיף אותן לשמן כהתחלה של כבסיס למרק ירקות הניב מטבח מלא נתזי שמן), עשו עבודה מצויינת בלחמניות. טעם בצלי עדין ולא משתלט.