לכל מי שחיפש עם מה "לנגב" את הרוטב. לחמניות

לחמניות שלושה קמחים. 1 ק"ג תערובת קמחים (שליש שיפון, שליש קמח מלא ושליש קמח לבן). 1 כף סוכר 1 כף מלח 2 כפות שמרים יבשים. 2 כפות שמן 500 מ"ל מים פושרים. (לא מוזגת הכל בבת אחת. מתחילה ב 300 מ"ל ומוסיפה תוך לישה במיקסר בהתאם לצורך). למריחה: חלמון מדולל במעט מים לעיטור: שומשום, קצח, פרג, מלח גס. לפי הטעם. ההכנה: להכניס את כל המצרכים לקערת המיקסר עם וו לישה. ללוש עד לקבלת בצק גמיש רך ולא דביק. אם המרקם נראה יבש מדי להמשיך ולהוסיף מעט מים. אם הבצק נראה רך מדי, לא להזדרז להוסיף קמח. במהלך ההתפחה לרוב הוא מתייצב ומפסיק להיות דביק. בכל מקרה אם נחוץ ניתן להוסיף קמח גם אחרי שלב ההתפחה. לכסות את הקערה עם הבצק במגבת מטבח לחה או ניילון נצמד. להמתין עד שהבצק מכפיל את נפחו. ללוש את הבצק לישה קצרה ואגרסיבית להוצאת האוויר. לחלק לחלקים לפי גודל הלחמניות שרוצים להכין. (אני מחלקת ל 16 חלקים זה גודל נוח ללחמניה וגם קל לחלק את הבצק ל 4, וכל חלק שוב ל 4). לעצב לפי הטעם והסבלנות. להניח את הלחמניות על תבניות מרופדות בנייר אפיה, במרחקים של 5 ס"מ זו מזו. לכסות את התבניות במגבת מטבח ולהמתין להכפלת נפחן. לחמם תנור ל 220 מ"צ טורבו ולהניח כלי עם מים בתחתית התנור. למרוח על הלחמניות חלמון מדולל במעט מים. לפזר לעיטור מה שאוהבים או בכלל לא. להכניס את הלחמניות לתנור. להוריד טמפרטורה ל 180 מ"צ. אחרי 10 דקות אפיה להוציא את התבנית עם המים. להחליף את מיקום התבניות ולאפות 15 דקות נוספות עד להזהבה.

תוספת לא הכרחית אבל טעימה בצל מטוגן.

הוספתי 4 קוביות של בצל מטוגן מהמוקפאות. אפשר כמובן לטגן בצל קצוץ דק עד להזהבה קלה ולוותר על השמן שבמתכון אבל מכיוון שקניתי את הקוביות המוקפאות,כאחת הגחמות הלא מחושבות ואין לי ממש מה לעשות אתן,(נסיון בודד להוסיף אותן לשמן כהתחלה של כבסיס למרק ירקות הניב מטבח מלא נתזי שמן), עשו עבודה מצויינת בלחמניות. טעם בצלי עדין ולא משתלט.

יופי של לחמניות

אני הייתי מוסיף מעט זרעוני קימל (אם את אוהבת כמובן) ומעט קימל טחון לבצק ואז זה יהיה דומה לטעם לחם קימל של פעם

תוספת לא הכרחית אבל טעימה בצל מטוגן.

הוספתי 4 קוביות של בצל מטוגן מהמוקפאות. אפשר כמובן לטגן בצל קצוץ דק עד להזהבה קלה ולוותר על השמן שבמתכון אבל מכיוון שקניתי את הקוביות המוקפאות,כאחת הגחמות הלא מחושבות ואין לי ממש מה לעשות אתן,(נסיון בודד להוסיף אותן לשמן כהתחלה של כבסיס למרק ירקות הניב מטבח מלא נתזי שמן), עשו עבודה מצויינת בלחמניות. טעם בצלי עדין ולא משתלט.

הבצל הקצוץ הקפוא מכיל (עטוף) הרבה מים

חממי מעט מים במחבת, מוסיפים את הבצל וכאילו תאדי, תוסיפי מעט שמן כשעדיין יש מים במחבת ותמשיכי לבשל, המים יתאדו וההמשך יהיה טיגון רגיל רק שהבצל יהיה יותר מקורמל ובלי התזות.

תודה אבי נראה לי שקניתי רק פעם אחת... יותר מדי.

יופי של לחמניות

אני הייתי מוסיף מעט זרעוני קימל (אם את אוהבת כמובן) ומעט קימל טחון לבצק ואז זה יהיה דומה לטעם לחם קימל של פעם

מאוד אוהבת קימל (הונגריה שגדלה על מרק קימל). איך לא חשבתי על זה ?

תודה אבי נראה לי שקניתי רק פעם אחת... יותר מדי.


ואו אם הלחמניות שלך נראות נפלא הריח הגיע עד לכאן

תודה פנינה.

לכל מי שחיפש עם מה "לנגב" את הרוטב. לחמניות

לחמניות שלושה קמחים. 1 ק"ג תערובת קמחים (שליש שיפון, שליש קמח מלא ושליש קמח לבן). 1 כף סוכר 1 כף מלח 2 כפות שמרים יבשים. 2 כפות שמן 500 מ"ל מים פושרים. (לא מוזגת הכל בבת אחת. מתחילה ב 300 מ"ל ומוסיפה תוך לישה במיקסר בהתאם לצורך). למריחה: חלמון מדולל במעט מים לעיטור: שומשום, קצח, פרג, מלח גס. לפי הטעם. ההכנה: להכניס את כל המצרכים לקערת המיקסר עם וו לישה. ללוש עד לקבלת בצק גמיש רך ולא דביק. אם המרקם נראה יבש מדי להמשיך ולהוסיף מעט מים. אם הבצק נראה רך מדי, לא להזדרז להוסיף קמח. במהלך ההתפחה לרוב הוא מתייצב ומפסיק להיות דביק. בכל מקרה אם נחוץ ניתן להוסיף קמח גם אחרי שלב ההתפחה. לכסות את הקערה עם הבצק במגבת מטבח לחה או ניילון נצמד. להמתין עד שהבצק מכפיל את נפחו. ללוש את הבצק לישה קצרה ואגרסיבית להוצאת האוויר. לחלק לחלקים לפי גודל הלחמניות שרוצים להכין. (אני מחלקת ל 16 חלקים זה גודל נוח ללחמניה וגם קל לחלק את הבצק ל 4, וכל חלק שוב ל 4). לעצב לפי הטעם והסבלנות. להניח את הלחמניות על תבניות מרופדות בנייר אפיה, במרחקים של 5 ס"מ זו מזו. לכסות את התבניות במגבת מטבח ולהמתין להכפלת נפחן. לחמם תנור ל 220 מ"צ טורבו ולהניח כלי עם מים בתחתית התנור. למרוח על הלחמניות חלמון מדולל במעט מים. לפזר לעיטור מה שאוהבים או בכלל לא. להכניס את הלחמניות לתנור. להוריד טמפרטורה ל 180 מ"צ. אחרי 10 דקות אפיה להוציא את התבנית עם המים. להחליף את מיקום התבניות ולאפות 15 דקות נוספות עד להזהבה.

תודה יקירתי על השיתוף!!!!!!! טעים..

נראה טוב... למה את לא משתמשת בקמח לחם?

תודה פנינה.


אם החיטה תודה על המתכון. ינוסה בשישי הקרוב. ראיתי שהשתמשת

בשמרים יבשים. מעולם לא השתמשתי ביבשים איני יודעת מדוע אבל אני נרתעת, פוחדת שמשהו יתפקשש ולא יהיה בסדר או הטעם יהיה כימיקלי משהו. בכלל כללית מהו ההבדל והאם אותו טעם.האם מחכים גם פה לתגובת תפיחה כמו בטריים ? אשמח להארות.תודה

נראה טוב... למה את לא משתמשת בקמח לחם?


חזי אני משתמשת בקמח לחם כשאני מכינה רק מקמח לבן.

הנה גירסת קמח הלחם. כשהקמחים מעורבים נראה לי פחות אפקטיבי.

לפי קצב עליית התגובה היה ברור לי שהתמונה לא תעלה.

וואלה הישן והטוב....

תודה יקירתי על השיתוף!!!!!!! טעים..


לינדוש

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר