פשוט וטעים בורקס בשר ברוטב פטריות שחורות

לשבת הינו צוות מלא היורש הגדול הגיע...חבר נפש ועמיתה לעבודה.....ואני רק מתלהב .....חולה על שולחן מלא בערב שבת..."ברוב עם הדרת מלך"..... כתוספת הגשתי בצק עלים ממולא בשר בניחוחות משיה וטלה....שהוגש עם רוטב פטריות מדליק.... מצרכים לכיכר בורקס בצק עלים 1/2 ק"ג בשר טחון 50 גרם שומן כבש "ליה" קצוץ דק 1 בצל בינוני קצוץ 1/2 צרור פטרוזילה קצוצה 50 גרם צנובר תבלינים...1/2 כפית פפריקה , 1/3 כפית משיה, 1/4 כפית פלפל לבן..... ומלח ע"פ טעמכם לעסק.............משחימים את הצנוברים במחבת יבשה עד להשחמה....להיזהר לא לשרוף , ומוציאים לקרור על צלחת.....למחבת מכניסים את הבשר השומן והבצל....ומתחילים לערבב עד שהבשר מבושל לגמרי....מכבים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הפטרוזיליה הצנוברים והתבלינים.....מערבבים טוב ומקררים מעט.... פותחים את בצק העלים וממלאים מהבשר בנדיבות....ממש בנדיבות.....מגלגלים ומהדקים את הצדדים..... בעזרת סכין חורצים קלות את הבצק שלפחות שתיים מהחריצים מגיעים עד הבשר לאפשר המשך בישול הבשר.....מורחים ביצה ושומשום ולאפייה....בערך 25 דקות...אבל שימו לב שהבצק מבושל ...וגם שלא ישרף.....נותנים טיפה להתקרר חותכים ומגישים עם הרוטב הנפלא שכבר אסביר.... מצרכים לרוטב פטריות שחורות 2 פטריות פורטובולו ענקיות קצוצות עלים מענף טימין 2 כפות שמן זית 2 כוסות מים 2 כפות קמח פלפל ומלח ע"פ טעמכם לעסק.....מטגנים קלות בסיר את הפטריות בשמן הזית....מוסיפים את המים לבישול של 5 דקות.....מוסיפים את המים והקמח ומערבבים.....מתבלים בטימין מלח ולפל ע"פ טעמכם..... לאחר שטעמנו ולא צריך תיקוני תבלון....טוחנים עם בלנדר מוט שיצא חלק....... מגישים עם חתיכת בורקס....מעולה....ניחוחות הכבש והמשיה....איך אומר היורש הקטן...ממש חבל על הזמן בתאבון ==============תמונות בקישור=========

לא ברור לי משהו יסודי וקבוע המתכונים כולם של אמנון למה עופרה

היא זו שמעלה אותם על הניק שלה ולא אמנון עצמו כמו שהוא יודע לעשות בפורומים אחרים?

אני מעלה בניק של אישתי כי אין לי חשבון בוואלה

פשוט וטעים בורקס בשר ברוטב פטריות שחורות

לשבת הינו צוות מלא היורש הגדול הגיע...חבר נפש ועמיתה לעבודה.....ואני רק מתלהב .....חולה על שולחן מלא בערב שבת..."ברוב עם הדרת מלך"..... כתוספת הגשתי בצק עלים ממולא בשר בניחוחות משיה וטלה....שהוגש עם רוטב פטריות מדליק.... מצרכים לכיכר בורקס בצק עלים 1/2 ק"ג בשר טחון 50 גרם שומן כבש "ליה" קצוץ דק 1 בצל בינוני קצוץ 1/2 צרור פטרוזילה קצוצה 50 גרם צנובר תבלינים...1/2 כפית פפריקה , 1/3 כפית משיה, 1/4 כפית פלפל לבן..... ומלח ע"פ טעמכם לעסק.............משחימים את הצנוברים במחבת יבשה עד להשחמה....להיזהר לא לשרוף , ומוציאים לקרור על צלחת.....למחבת מכניסים את הבשר השומן והבצל....ומתחילים לערבב עד שהבשר מבושל לגמרי....מכבים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הפטרוזיליה הצנוברים והתבלינים.....מערבבים טוב ומקררים מעט.... פותחים את בצק העלים וממלאים מהבשר בנדיבות....ממש בנדיבות.....מגלגלים ומהדקים את הצדדים..... בעזרת סכין חורצים קלות את הבצק שלפחות שתיים מהחריצים מגיעים עד הבשר לאפשר המשך בישול הבשר.....מורחים ביצה ושומשום ולאפייה....בערך 25 דקות...אבל שימו לב שהבצק מבושל ...וגם שלא ישרף.....נותנים טיפה להתקרר חותכים ומגישים עם הרוטב הנפלא שכבר אסביר.... מצרכים לרוטב פטריות שחורות 2 פטריות פורטובולו ענקיות קצוצות עלים מענף טימין 2 כפות שמן זית 2 כוסות מים 2 כפות קמח פלפל ומלח ע"פ טעמכם לעסק.....מטגנים קלות בסיר את הפטריות בשמן הזית....מוסיפים את המים לבישול של 5 דקות.....מוסיפים את המים והקמח ומערבבים.....מתבלים בטימין מלח ולפל ע"פ טעמכם..... לאחר שטעמנו ולא צריך תיקוני תבלון....טוחנים עם בלנדר מוט שיצא חלק....... מגישים עם חתיכת בורקס....מעולה....ניחוחות הכבש והמשיה....איך אומר היורש הקטן...ממש חבל על הזמן בתאבון ==============תמונות בקישור=========

נשמה באמת תסדר את זה - אני חשבתי שעופרה

היא לסבית כי כל הזמן כתוב אשתי המרוקאית..... אין כמו הנשים המרוקאיות.... וכד', שנאמר החושד בסטרייטית לוקה בגופו.

היום אתם חדים ועוקצניים במיוחד ....אני מבשל ואשתי אופה

ומפרסמים תחת אותו הניק.....

לא עניין שנינות, צדיק - פשוט זה היה מבלבל. והיום קנינו לוקוס "דאור"

ואני הולך להכין ממנו חריימה בסגנון הנמר - לא בדיוק מרוקאי, לא בדיוק טריפוליטאי, אבל חריף אש ומאד מאד טעים. שבוע שעבר הכנתי את זה מפילטים של .... מושט, ויצא גם טעים אש.

ומה עם מתכון ותמונות ??לא יפה להשאיר אותנו מריירים

לא ברור לי משהו יסודי וקבוע המתכונים כולם של אמנון למה עופרה

היא זו שמעלה אותם על הניק שלה ולא אמנון עצמו כמו שהוא יודע לעשות בפורומים אחרים?

שאלה..

מצויינת.אני הייתי מערב את השב"כ בעניין.

נשמה באמת תסדר את זה - אני חשבתי שעופרה

היא לסבית כי כל הזמן כתוב אשתי המרוקאית..... אין כמו הנשים המרוקאיות.... וכד', שנאמר החושד בסטרייטית לוקה בגופו.

ואם..

למעשה מדובר בזוג לסביות ? האם זה פוגע ביסוד ערכייך הירושלמים הקדושים?:)

ומה עם מתכון ותמונות ??לא יפה להשאיר אותנו מריירים


אני לא המצלמים אבל בסוף עשינו שני מתכונים

כי הגיעה חברה שברגע האחרון גילינו שמטעמי בריאות אסור לה חריף אז החרייהמ פוצלה: החלק המשותף: קודם כל קנינו אצל דוד שני דאורים ופרידה. לא רוצה לרפות את ידי הציבור אבל התוצאה היא שלקילו של בשר דג נטו המחיר הוא בערך 300 ש"ח וזה כי אנחנו אנשים של פילטים בדרך כלל. ניקיתי את הפילטים מ"קוצים", שטפתי היטב ייבשתי חתכתי כל פילה ל-2 או 3 לפי גודל הדג ועשיתי מה שאני נוהג לעשות לאחרונה: מרחתי אותם בשמן זית כרוייה פפריקה מתוקה וכמון (לא הרבה) ומלח, ולמקרר עד הערב. בינתיים הרוטב: חריימה בסגנון הנמר: לקלף עם קולפן רגיל 2 פלפלים אדומים גדולים ו- 1-2 פלפלים חריפים. ישר לשמן זית עם 2 שיני שום, לזרות על זה מלח, וכשמתרכך ונראה חביב 4-5-6 עגבניות מקולפות מגולענות חתוכות לקוביות, כפית פפריקה מתוקה (לא המרוקאית עם השמן התעשייתי המגעיל, ויסלחו לי בני העדה) אלא היבשה הרגילה, וכפית כרוייה, קימל באשכנזית, מלח, רבע כפית סוכר / דבש, 4 פרוסות של לימון (חייבים לגלען), והעיקר - חבילה שלמה קצוצה של כוסברה. כשהרוטב נראה נחמד מכבים את האש, ומחדשים אותה לקראת ההגשה. אני מאלה שלא נותן לדגים לחכות ברוטב. לקראת ההגשה מוציאים את הדגים מהמקרר קצת מראש, מביאים לאש חזקה אבל לא מדיי, מכניסים פנימה עם עור למטה, דג רגיל 10 דק', דאור שזה לוקוס סלעים ג'לטיני במיוחד אפשר 20 דקות, רק משפר אותו. וגם מושט לא ניזוק מבישול ארוך. לבשל מכוסה ולא באש חזקה מדי לבל תישרף התחתית ועימה האדום האדום הנפלא שעליו עמלנו כה רבות. גיוון - את הראש והעצם לשים יחד עם העגבניות, מסמיך את הרוטב ועושה אותו יותר דגי לחפות על מה שמפסידים מפונדרקי הפילה. אפשר במקום לימון בפרוסות לימון כבוש. אז חריימה אחת עשיתי ככה עם דאור ומעט פרידה ואז כאמור התברר שיש בעיה של חריפות יתר עם אחת האורחות שסובלת מתחולאה כפולה - גם אשכנזיה וגם איזו בעיה בקיבה. ואז פשוט לקחתי מהר עגבניות בלי לקלף ובלי לגלען, זרקתי לתוך שמן זית שבו היו כבר 2-3 שיני שום, כמון פפרקיה אדומה וכרכום בלבד, וכשזה נעשה אחיד ויפה הכנסתי את הפילטים של הפרידה, פנים למטה, לרבע שעה בערך\ יחד עם 2 חתיכות של דאור, לביקורת. תשמעו, הפרידה יצאה עסיסית וכל ההפחדות (ייצא לך יבש, ייצא לך קשה) התבדו. אפילו העו רהיה טעים. על הדאור אני כבר לא מדבר זה דג החריימה הטוב ביותר מעבר לכל ספק - ג'לטיני, נדבק לשפתיים, עדין, מתוק, טעם של שרימפס כמעט. מעדן מלכים. תמונות בפעם הבאה.\ ערב טוב ושלום רב מירושלים מבשלים עד שנראה נחמד, החלטתי לוותר על הפלפלים, גיליתי שמאד נחמד

וגם אשתנו המציאה דבר כזה:

לפני 15 שנה היה לנו ירקן ערבי שסיפר לנו שאמא שלו עושה סלט מדלעת מרוסקת וטחינה. אשתי היפה הגר לקחה דלעת (מהסוג שיש עכשיו עם קליפה ירוקה כהה ומאד שטטוחה) חתכה אותה למין משולשים ושמה בתנור עם שמן זית ומלח בתבנית. כשהיה רך ולא יותר מדיי הכננו בנפרד טחינה חמוצה מאד, ובלי לרסק את הדלעת, פשוט ערבבנו בעדינות עם הידיים לא לשבור את המשולשים היפים יצא מעדן מלכים והכי מדהים - היום זה היה יותר טעים מאתמול!!!!! רישמו לפניכם.

נישמע ונקרא מקסים...תודה

נשמע מעניין. ינוסה בהקדם. יש לי רק שאלות בנושא טכניקת הכנת

מתכונים בבית טייגר. כתבת כדלקמן: הגר חתכה דלעת ורככה אותה בתנור ואז, אתה כותב "הכנו בנפרד טחינה". ועכשו שאלות ההבהרה שלי: 1- למה את הדלעת הגר חתכה בעצמה 2- למה את הטחינה הכנתם יחד. 3- אפשר גם להבין שהגר הכינה טחינה וגם אתה הכנת טחינה. כדי שאוכל להכין את הדלעת בטחינה אבקש הסברים לשאלותי. ושיהיה שבוע טוב למשפ' טייגר ולכל העם היושב בציון.

גדול אתה שמני!

ולהלן תגובתי: 1. את הדלעת נאלצתי להכין בעצמי כי אלי הלך לישון. 2. את הטחינה הכנו יחד, משמע - כשאלי הקיץ משנת היופי שלו, אמרתי לו שיכין טחינה כי אני צריכה לראות את הפרק האחרון של הסמויה, והוא ביצע. 3. אני כבר הכנתי טחינה בשבוע שעבר. או אולי ביום העצמאות. או מתישהו.

עכשו נרגעתי

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: ditforsin
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר