מתכון בקישור ומעתיקה לכאן:
צימס - גזר עם צימוקים בהירים/clcl 25/06/08 13:49
מאת: מ צ ד ה
צימס - גזר עם צימוקים בהירים/clcl
הערות שלי- מצדה- בסוגריים:
10 גזרים חתוכים לקוביות קטנות + מעט מאוד שמן בסיר לאדות/לטגן ולערבב. (הכנתי בסיר לחץ- בישול של 5 דק' ועוד כ- 5 דק' בשחרור לחץ)
לאחר שהגזר התרכך להוסיף מיץ לימון סחוט (1/2 לימון בינוני), קורט מלח, 5 כפות סוכר, 2 כפיות אבקת קינמון (כפית 1). להוסיף 200 גרם צימוקים בהירים (100 ג'), להמשיך לבשל ולערבב – לבדוק טעמים, יתכן שיש צורך להוסיף כ- ¼ כוס מים. בבדיקת טעמים אולי יש צורך להוסיף עוד מעט סוכר, או עוד טיפת מלח ו/או לימון.
גזר - כמות לפי מספר הסועדים.
200 גרם שזיפים מיובשים
¼ כוס סוכר חום
4 כפות דבש
½ כוס מים
לבשל על אש נמוכה כשעה.
אפשר להוסיף גם צימוקים, ומי שאוהב - קנמון.
רעיה
נועה יקרה זה מתכון הצימס שלי שתמיד קוצר התלהבות...בבקשה...
1 ק"ג גזר פרוס (או גזר גמדי קפוא)
100 גר' צימוקים
50 גר' חמאה/מחמאה
1/2 כוס סוכר
מכניסים את כל החומרים לסיר בינוני, מוסיפים מעט מים (עד כוס אחת) מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה, מבשלים עד שכל המים נספגים והגזר רך.
טעיםםםםםםם
חג שמח!!!!!