עוגה שהכנתי השבוע:עוגת גבינה עם בצק

פריך עוגת גבינה עוגת גבינה עם בצק פריך מקור ותמונות:אילנית12 עוגה טעימה מאוד עוגה שרק "מיישרים" השתמשתי בתבנית מקרטון של ניקול -מצורפת תמונה.(מידה:28.5/19.2 ) לחמם את התנור מראש. העוגה אצלי נאפתה אחרי 45 דקות. לשים לב לעוגה לאחר 40 דקות חומרים לבצק: 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 3 כפות סוכר 1 ביצה 1 שקיק סוכר וניל גרידת לימון 1 כוס וחצי קמח תופח(כוס סטנדרטית 240 סמ"ק) 3 כפות מים קרים(להתחיל עם 2 כפות). הכנת הבצק: לשים את כל החומרים במעבד מזון או ללוש ביד כולל המים הקרים אם הבצק יבש מאוד להוסיף את הכף מים הנותרת ללוש מעט עד שמקבלים בצק –עניין של דקות ספורות. משמנים את התבנית כולל שוליים(חשוב) לאסוף את הבצק ולשטח אותו בין האצבעות את הבצק משטחים רק על תחתית התבנית(ללא הדפנות). דוקרים במזלג את הבצק מכל ההצדדים על מנת שלא יתפח חומרים:להכנת העוגה 5 ביצים מופרדות מס'1 1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל) 500 גרם גבינה 5% 4 כפות קורנפלור 4 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל 3/4 כוס סוכר לעוגה או פחות-לפי הטעם חצי כוס סוכר לקצף החלבונים.(בנוסף) גרידת לימון חצי כפית תמצית וניל. הכנה: מקציפים את החלבונים ,מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. מקציפים לקצף יציב. בקערה נוספת: מערבבים היטב את שאר החומרים. מוסיפים בהדרגה לקערה את קצף החלבונים,אחרי כל הוספה לקפל /לערבב בעדינות את כל החומרים. ליצוק את תערובת הגבינה על הבצק ולהכניס לתנור מחומם מראש 170-180 מעלות לאפות כ45 דקות. להשתדל לא לפתוח את התנור במהלך האפיה. לאחר האפיה להוציא ,לחכות שהעוגה תתקרר להכניס אותה למקרר ולפרוס אחרי כ4 שעות מינימום. אפשר להקפיא אחרי האפיה. אפשר לאחר שהתקררה להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר להוסיף על הגבינה ולקשט בתותים או בדובדבנים. בהצלחה./אילנית12 \
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל