לביבות בטטה של ניצי מדפים קודמים
אז מה אכלנו בשבת? לביבות בטטה עם טוויסט קטן משלנו
קבצים מצורפים
מוגש לשולחן
מנה אישית
אילו הן לביבות הבטטה המפורסמות של אורנה ואלה.
אצלנו הכין את הלביבות הפרגיון הצעיר וצילם דין.
הטוויסט הוא באפית הבטטות. ברגע שנכנסה עוגה לתנור שמנו בתחתית התנור תבנית עם בטטות לאפיה. הן נאפו נהדר, שמרו על הטעם שלהן, ולא היה צריך לסנן אותן ממי הבישול. רק לקלף והשאר כרשום במתכון. הן גם נשמרות במקרר כמה ימים מבלי להתקלקל, כך שבכל פעם שמדליקים תנור, למה לא לשים כמה בטטות שתאפינה להן בנחת???
לביבות בטטה של אורנה ואלה:
חומרים
1/4 1 ק"ג בטטות (ברוטו, לפני הקילוף)
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר (לא חובה, תלוי במתיקות הבטטות)
1 כוס קמח
פלפל שחור
שמן או חמאה לטיגון
אופן ההכנה
קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים. מאדים אותן בסיר מכוסה עם מעט מאוד מים כ- 40 דקות עד שהן רכות מאוד. מניחים את הבטטות במסננת במשך שעתיים לפחות, כדי שיתקררו ויגירו מקסימום נוזלים. מקררים את הבטטות במקרר כשעה נוספת. בחורף אפשר לא לקרר אותן במקרר.
מועכים את הבטטות עם ממחה, מוסיפים את הסויה, המלח, ואם הבטטות לא ממש מתוקות, גם את הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מחממים שמן או חמאה במחבת טפלון על להבה בינונית-נמוכה. בעזרת כף נוטלים מהתערובת ומורידים למחבת. התערובת מאוד דביקה ולא ממש נוחה לעבודה, אפשר בהחלט לעבוד עם ידיים רטובות. משטחים מעט את הלביבות על המחבת. הלביבות לא צריכות לצאת ממש עגולות. מטגנים כ- 10 דקות, עד שהן משחימות.
מגישים עם רוטב שמנת ועירית
הלביבות יותר טעימות כשנותנים להן להתקרר במקרר ומחממים בתנור חם.
רוטב שמנת ועירית
החומרים:
1 גביע שמנת חמוצה
2-4 כפות עירית קצוצה
2-3 כפות מיונז ביתי (אם אין, אז קנוי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים.
אם משתמשים במיונז קנוי, מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון ומעט חרדל.
הערות שלי:
את רוטב השמנת הכין הפולני. הוא נתבקש לתבל את עיסת הבטטות אבל התבלבל ותיבל את רוטב השמנת. הוא הוסיף לו את הסוכר והמלח של עיסת הבטטות. יצא נהדר למרבה התדהמה.