עוגת דבש כוורת או כוורת דבש - בזזזזזזזזזזזזזזזזז - המתכון
¼ 3 כוסות + 2 כפות קמח
1 כף אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
¾ כפית מלח
¼ 2 כפיות קינמון
קורט ציפורן טחונה
180 ג' חמאה רכה (3/4 כוס)
¼ 1 כוס סוכר חום
2/3 כוס דבש
2 כפיות תמצית וניל
½ 1 כוסות חלב מלא
6 חלבונים מביצים גדולות
¼ כפית קרם טרטר
לגלזורת הדבש:
2/3 כוס דבש
¼ כוס סוכר חום
80 ג' (1/3 כוס) חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
לגלזורת הסוכר:
¼ כוס מים
¾ 1 כוסות אבקת סוכר מנופה
להכין את העוגה: לשים את התבנית במרכז התנור. לחמם את התנור לחום 180 מעלות.
להבריש את כל דפנות העוגה בחמאה בעזרת מברשת, תוך הקפדה שכל חלקי התבנית יוברשו. לפזר קמח על התבנית המוברשת ולנער עודפים. להקפיא עד שיהיה מוכן לשימוש.
לנפות ביחד את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח, קינמון, וקורט ציפורן. לערבל ביחד את החמאה והסוכר החום המיקסר לתערובת אוורירית ובהירה. להוסיף תמצית וניל. להוסיף גם את תערובת הקמח. לערבב תוך שמוסיפים את הקמח לסירוגין עם החלב, מתחילים ומסיימים עם תוספת של הקמח. להעביר את הבצק לקערה גדולה.
להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף קל. להוסיף קרם טרטר ולהמשיך להקציף לקצף גמיש מבריק וחזק. להוסיף לתערובת העוגה 1/3 מהקצף , וכשהתערבב היטב להוסיף את השאר.
לחלק את התערובת בין שתי התבניות. לשים על תבנית אפיה ולאפות במשך 40 דקות. לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד 15-20 דקות – קיסם שננעץ במרכז צריך לצאת נקי.
להוציא את התבניות מהתנור ולהעביר אותן לרשת לצינון. יש לצנן בתוך התבניות במשך 15-20 דקות. בחלוף זמן זה, להפוך את העוגות ולהוציא, תוך שנעזרים ותומכים בכף היד, הופכים את העוגות כשצידן השטוח על הרשת. לצנן לחלוטין, ואז לעטוף בניילון נצמד, ולצנן במקרר במשך שעה לפחות., או עד יום.
בזהירות לחתוך את שולי העוגה בעזרת סכין משוננת וליישר את פני העוגה. להצמיד את שני חלקי העוגה כדי לוודא שהם תואמים ואז להפריד.
להכין את גלזורת הדבש: בסיר קטן להביא לרתיחה את הדבש, החמאה והסוכר החום תוך עירבוב עד שהסוכר נמס. להוסיף את תמצית הוניל. לערבב להסיר מהאש. לצנן במשך דקה.
להבריש את גלזורת הדבש על חלק העוגה החלק של שני החצאים ולהצמיד את שני החלקים ביחד בעזרת מעט לחץ. אם שני החלקים לא נדבקים ביחד, אפשר לשים עליהם קערה כדי להוסיף מעט משקל שילחץ אותם ביחד עד שהגלזורה תדביק אותם זה לזה. כששני החצאים נדבקו להעביר בזהירות לרשת, שמתחתיה שמנו נייר או תבנית, ולמזוג את שארית הגלזורה על פני כל העוגה, עד שהיא כולה מכוסה. להשאיר עד שהגלזורה מתייבשת. הגלזורה צריכה להיות מוכנה כשהעוגות מוכנות להדבקה. אם היא מתקשה מידי ניתן לחמם אותה מעט.
להכין את גלזורת הסוכר: להרתיח את המים. להוסיף3/4 +1 כוסות סוכר ולערבב עד שיימס. להסיר מהאש, לצנן במשך 3 דקות. למזוג את הגלזורה על העוגה. אם הגלזורה דלילה מידי, להוסיף עוד סוכר, עד שהגלזורה הופכת סמיכה כמו דבש. למזוג מחצית מהגלזורה על העוגה ולתת לה לנזול בצדדים. לחכות 5 דקות ולמזוג את שארית הגלזורה בעזרת כף על קצה העוגה.
ליצור דבורים ממרציפן ולסדר אותם על העוגה תוך שלוחצים מעט כדי שידבקו לגלזורה. להגיש מיד.
http://www.marthastewart.com/portal/site/mslo/menuitem.aced15a43a1d10e593598e10d373a0a0/?vgnextoid=e2f8789b880a9110VgnVCM1000003d370a0aRCRD&vgnextchannel=0dd9349d52e38110VgnVCM1000003d370a0aRCRD&vgnextfmt=print¤tslide=1&page=1
הערות שלי:
את הדבורים הנסיכה הכינה מבצק סוכר (ולא ממרציפן), ותודה לסיגי שהביאה לנו אותו, ותודה לדלילה שהביאה לנו את התבנית. אנחנו מתגעגעים.