תודה! הבלוג שלך נהדר!!

צלעות ביין עשבי תיבול ודבש

נתח של צלעות חזיר - לבקש מהקצב לנקות בין הצלעות 1 כוס יין לבן (אפשר יותר) 1/2 כוס מיץ חמוציות שמן זית כמה שיני שום(לפי הטעם אני שמתי 4-5) רוזמרין,טימין,שיני שום, 2-3 כפות דבש למרוח את הנתח במעט שמן זית, לפזר את התבלינים על הנתח (עלי טימין ורוזמרין) אפשרלהוסיף כל תבלין שרוצים. ליצור מעטפה גדולה מנייר כסף. לשים בתבנית אפיה, להניח את הנתח בתוך נייר הכסף, לסגור למעלה בצורה רופפת מעל הנתח. חשוב להשאיר רווח גדול בין הנתח לכיפת נייר הכסף. אפשר לעטוף את הנתח בעוד שכבה של נייר כסף. למזוג את היין לתוך מעטפת נייר הכסף. להוסיף את שיני השום לתוך היין. לטפטף את הדבש עלהנתח כולו. לסגור אתמעטפת נייר הכסף, ולהשאיר במקרר ללילה או לכמה שעות. אם איןזמן אפשר להמשיך ישירות. לחמם תנור לחום 220 מעלותC, לצלות את הנתח עטוף ושרוי במרינדה שלו, למשך 20 דקות. להנמיך את החום ל-180 מעלותC ולהמשיך לאפות במשך כשעה. להוציא, להעביר לצלחת הגשה. לכסות בנייר כסף, כדי שכל המיצים יוכלו לחזור למרקומם הטיבעי והבשר ישאר עסיסי. אח"כ להגיש פרוס כמנה עיקרית בתוספת הרוטב.

my goodness that looks good!

תודה! הבלוג שלך נהדר!!


איזה בלוג?

גמני רוצה לדעת. תודה.

my goodness that looks good!


שלום לך. חודש חדש, מה?

I miss u.

איזה בלוג?

גמני רוצה לדעת. תודה.

היי גם אני .....

אני חושבת שאת קוראת לא נכון את שמי... אני לא חנית..אני שונט[ל] זה כבוד..יש לה בלוג מהממם!!!

אה (2). אני כנראה לא מעודכנת. תודה.


אם לא..

אני,מי יעדכן אותך? אה נשמה?:)

אז מה אכלנו השבת? סלמון בדבש

3-4 נתחי סלמון 100 ג' חמאה 1/4 כוס דבש 3/4 כוס סוכר חום קליפת לימון מגוררת+ שפריץ של מיץ להמיס את החמאה עם הדבש והסוכר החום. לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה או נייר כסף. להניח את נתחי הדג. להבריש בגלזורה. לאפות בתנור במדף העליון בחום 190-200 מעלות למשך דקות ספורות - 7-8 דקות, לפי מידת העשייה שאוהבים. להבריש בגלזורה באמצע האפיה, ואני אוהבת להפוךאת הנתח לתוך הגלזורה לפני ההגשה, כך שהוא יצופה מכל העברים ויהיה מבריק ומתקתק. הפעם השתמשתי בפילה של דג שלם ולאהיה לי סוכר חום, לכן הגלזורה יצאה מעט בהירה. http://kathleenjbade.blogspot.com/2009/03/honey-glazed-salmon.html

מעודה

אנחנו לשבת אכלנו מעודה שזה תבשיל עוף סורי מדהים

השוס של ארוחת השישי בעיני היתה הכרובית: כרובית סינית = פשוט להיט

כרובית מטוגנת 500 ג' כרובית 2 כפות קורנפלור 1 ביצה טרופה 3 כפות קמח ½ כף אבקת אפיה ½ כפית מלח ¼ כוס שמן לרוטב 2 כפות שמן שומשום 1 כף ג'ונג'ר מגורר ¼ כוס (60 מ"ל) בצל ירוק ¼ כוס מים 2 כפות חומץ אורז ¼ כוס (60 ג') סוכר 1 כף קורנפלור 1 כף רוטב סויה 2 כפות רוטב צדפות 2 כפות קטשופ בצלים ירוקים פרוסים לקישוט לחלק את הכרובית לפרחים. לטבול בקורנפלור. לטרוף את הביצה קמח אבקת אפיה ומלח. לטבול בתערובת את פרחי הכרובית. לחמם שמן ולטגן את פרחי הכרובית המצופים. לטגן במשך 3 דקות עד הזהבה. להוציא, להספיג ולשמור חם בצד. לשים את שמן השומשום, טבעות הבצל הירוק, הג'ינג'ר בסיר קטן. לחמם על אש בינונית במשך 5 דקות. להנמיך את האש, להוסיף את חומץ האורז, הסוכר, ולערבב עד שהסוכר נמס. בינתיים, לערבב את הסויה עם הקורנפלור ולהוסיף לסיר ביחד עם הקטשופ ורוטב הצדפות ולהסמיך תוך חימום על אש בינונית – 2 דקות בערך. להחזיר את פרחי הכרובית לחימום בתוך הרוטב, ולהגיש עם הרבה אורז לבן.http://lesgourmandisesdisa.blogspot.com/2008/12/crevettes-gnral-tao.html הערות שלי: הגשתי בפני עצמו, ללא האורז הלבן. התגלה כנשנוש הכי ממכר. קר חם, תמיד טעים. טיגנתי את פרחי הכרובית מראש, ושמרתי לחימום בתוך הרוטב. יצא נפלא.

היי לכולם..ניצי שאלה לי בבקשה....

מה ניתן לשים במקום, 2 כפות חומץ אורז 2 כפות רוטב צדפות תודה יקירתי....

איזה בלוג?

גמני רוצה לדעת. תודה.

סליחה...החלפתי בינך לבין חנית...אך אני אוהבת את המתכונים שאת מנדבת,תענוג.

היי לכולם..ניצי שאלה לי בבקשה....

מה ניתן לשים במקום, 2 כפות חומץ אורז 2 כפות רוטב צדפות תודה יקירתי....

במקום חומץ אורז שימי חומץ רגיל, אולי טיפה,לה פחות ותוסיפי קמצוץ סוכר

אבל רוטב הצדפות הוא בעייתי. אם הבעיה שלךהיא כשרות, אזרוטבצדפות כבר מזמן לא מכיל צדפות. הוא נותן את הטעם המעושן. יש גם גרסה כשרה שלו, כברנתקלתי. שווה להתעקש. בכל זאת אם לא, אולי רוטב טריאקי אם יש גרסה שלו סמיכה, מתובל במעט רוטב בר בי קיו מעושן? וואלה איזה שעטנז. בהצלחה.

תודה יקירה

כמה קר לנו...מינוס 5 בררררררר זהו חזרנו לעבודה...אגב הכנתי לאסיפה השבועית שלנו מחר בערב galette des rois מכירה???בצק עלים ממולא בקרם שקדים... נשיקות ולילה טוב

גמני רוצה מינוס חמש. טוב נו, כשאומריםלי שיהיה חמסין הינואר אני אתפשר

גם על פלוס חמש... או עשר... או חמש עשרה. מכאן ואילך נותר לי רק לחלום על נורבגיה. גלט דה רואה... עם כתר קטן למעלה? את זריזה ומוכשרת בטירוף. אין עליך. יצא לך במקרה לצלם? ומתכון לעם אפשר לקבל? תודה תודה מראש.

במקום חומץ אורז שימי חומץ רגיל, אולי טיפה,לה פחות ותוסיפי קמצוץ סוכר

אבל רוטב הצדפות הוא בעייתי. אם הבעיה שלךהיא כשרות, אזרוטבצדפות כבר מזמן לא מכיל צדפות. הוא נותן את הטעם המעושן. יש גם גרסה כשרה שלו, כברנתקלתי. שווה להתעקש. בכל זאת אם לא, אולי רוטב טריאקי אם יש גרסה שלו סמיכה, מתובל במעט רוטב בר בי קיו מעושן? וואלה איזה שעטנז. בהצלחה.

תודה רבה ניצי...בהחלט ינוסה ...

עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר