אז מה אכלנו השבת? סלמון בדבש

3-4 נתחי סלמון 100 ג' חמאה 1/4 כוס דבש 3/4 כוס סוכר חום קליפת לימון מגוררת+ שפריץ של מיץ להמיס את החמאה עם הדבש והסוכר החום. לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה או נייר כסף. להניח את נתחי הדג. להבריש בגלזורה. לאפות בתנור במדף העליון בחום 190-200 מעלות למשך דקות ספורות - 7-8 דקות, לפי מידת העשייה שאוהבים. להבריש בגלזורה באמצע האפיה, ואני אוהבת להפוךאת הנתח לתוך הגלזורה לפני ההגשה, כך שהוא יצופה מכל העברים ויהיה מבריק ומתקתק. הפעם השתמשתי בפילה של דג שלם ולאהיה לי סוכר חום, לכן הגלזורה יצאה מעט בהירה. http://kathleenjbade.blogspot.com/2009/03/honey-glazed-salmon.html
1.jpg

צלעות ביין עשבי תיבול ודבש

נתח של צלעות חזיר - לבקש מהקצב לנקות בין הצלעות 1 כוס יין לבן (אפשר יותר) 1/2 כוס מיץ חמוציות שמן זית כמה שיני שום(לפי הטעם אני שמתי 4-5) רוזמרין,טימין,שיני שום, 2-3 כפות דבש למרוח את הנתח במעט שמן זית, לפזר את התבלינים על הנתח (עלי טימין ורוזמרין) אפשרלהוסיף כל תבלין שרוצים. ליצור מעטפה גדולה מנייר כסף. לשים בתבנית אפיה, להניח את הנתח בתוך נייר הכסף, לסגור למעלה בצורה רופפת מעל הנתח. חשוב להשאיר רווח גדול בין הנתח לכיפת נייר הכסף. אפשר לעטוף את הנתח בעוד שכבה של נייר כסף. למזוג את היין לתוך מעטפת נייר הכסף. להוסיף את שיני השום לתוך היין. לטפטף את הדבש עלהנתח כולו. לסגור אתמעטפת נייר הכסף, ולהשאיר במקרר ללילה או לכמה שעות. אם איןזמן אפשר להמשיך ישירות. לחמם תנור לחום 220 מעלותC, לצלות את הנתח עטוף ושרוי במרינדה שלו, למשך 20 דקות. להנמיך את החום ל-180 מעלותC ולהמשיך לאפות במשך כשעה. להוציא, להעביר לצלחת הגשה. לכסות בנייר כסף, כדי שכל המיצים יוכלו לחזור למרקומם הטיבעי והבשר ישאר עסיסי. אח"כ להגיש פרוס כמנה עיקרית בתוספת הרוטב.

תפוחי אדמה של סברו

תוספת נהדרת ,טעימה ,פשוטה מאוד להכנה ומתאימה מאוד גם לאירוח. לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי הכי. מסדרים על צלחת הגשה יפה ויש לכם תוספת מצויינת. תפוחי אדמה קריספיים אפויים מצרכים: 6-8 תפוחי אדמה (ממלא תבנית של התנור) 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית כמון 5 כפות שמן זית 2 שיני שום כתושות מלח +פלפל שחור הכנה: קולפים תפוחי אדמה ,פורסים לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ . מחממים תנור ל-200 מעלות , מערבבים את כל התבלינים ושמן זית ,יוצקים את תערובת התבלינים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב ע"י מסאג`., מסדרים יפה בתבנית על נייר אפייה, ואופים כשעה ורבע עד לריכוך מלא והזהבה יפה. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1608301&passok=yes

בוקר נהדר ניצי ולכולם...ניראת ארוחה מבטיחה

לנו היתה שבת מצומצמת..הכנתי בין היתר...סופריטו עוף וקציצות לחם..[פעם ראשונה] וחייבת להמליץ מנה מאוד מאוד טעימה!! הקינוח היה טארט שוקולד/אגסים ניצי חיייבת לך מתכון לשוקולדים..הנה חבילת שוקולד שחור ֿֿ200 גר חמאה בערך 40 גר/או 2 כפות שמן להמיס הכל להכין תבניות סיליקון קטנות או תבניות לקרח בצורות שונות ואם לא אז סלסלות נייר קטנות לעוגיות..[להכפיל אותם] אז שמים שיכבה ראשונה של שוקולד מומס[בעזרת כפית] לשים את התוספת הרצויה ומכסים בעוד שיכבה ושמים לקירור ונהנים המילויים הקרמל..הכנתי אותו מסוכריות טופי...למשל10 סוכריות טופי חצי כוס שמנת לבישול להמיס בעדינות ולערבב מידי פעם עד לקבלת תערובת מעט סמיכה..להוסיף שקדים צלויים ליקראת סוף הבישול...לקרר טיפה ולמלות את השוקולדים.. שוקולד לבן 100 גר להמיס שוקולד לבן/קוקוס ולהוסיף חצי כפית לשוקולד השחור ולכסות שוב בשוקולד שחור.. מילוי פירות יער לבשל כוס פירות היער במעט א. סוכר וטיפה לימון עד לקבלת תערובת הומוג'נית..לקרר ולשים במרכז השוקולד השחור ולחסות שוב... ואותו דבר עם שוקולד תפוזים...

בקר טוב האם ניתן לקבל את ...

המתכון לסופריטו עם הקציצות תודה

הנה תהני,,....

אהרוני ורם צוברי מכינים סופריטו עוף עם תפוחי אדמה וקוקליאת (קציצות לחם מתובלות) פרסום המצרכים: 4 כרעיים טריות של עוף 6 תפוחי אדמה 1/2 1 כוס שמן קנולה לטיגון 2 כוסות מים רתוחים 1 כף גדושה אבקת מרק עוף 1 כפית מחוקה כורכום טרי 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס טרי 1/2 כפית מלח 1/2 כפית קינמון לקוקלאיאת: 4 פרוסות חלה סחוטות לאחר שהושרו במים 1 כף פטרוזיליה קצוצה טרייה 2 כפות בשר טחון דק 1 ביצה טרייה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור טרי אופן ההכנה: - שמים ביחד את כל החומרים לקוקלאיאת, מהבצק שנוצר קורצים כדורים קטנים ועגולים בגודל כדורי פינג פונג. מניחים בצלחת מכוסה בצד בהמתנה לטיגון - מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לחצי לאורך התפוד. לוקחים כל חצי ופורסים לרוחב לקבלת חצאי ירח בעובי 1 ס"מ - יוצקים את השמן לסיר רחב ומטגנים את תפחי האדמה בדומה לצ'יפס, עד לקבלת צבע זהוב ענברי. מעבירים לנייר סופג - מטגנים את הקוקלאיאת עד לקבלת צבע שחום ומעבירים לנייר סופג ה. מטגנים את כרעי העוף משני הצדדים עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג - בגמר פעולת הטיגון נפטרים מעודפי השמן בסיר, ומסדרים בו את הכרעיים בתחתית הסיר, מעליהן את תפוחי האדמה. מפזרים מעל התבלינים ומוסיפים את המים - מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מוסיפים את הקוקלאיאת המטוגנים ומשאירים לבישול כשלושת רבעי שעה

תודהתודה! נשמע מבטיח. מי זה רם צוברי?

ידיד של אהרוני.

תפוחי אדמה של סברו

תוספת נהדרת ,טעימה ,פשוטה מאוד להכנה ומתאימה מאוד גם לאירוח. לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי הכי. מסדרים על צלחת הגשה יפה ויש לכם תוספת מצויינת. תפוחי אדמה קריספיים אפויים מצרכים: 6-8 תפוחי אדמה (ממלא תבנית של התנור) 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית כמון 5 כפות שמן זית 2 שיני שום כתושות מלח +פלפל שחור הכנה: קולפים תפוחי אדמה ,פורסים לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ . מחממים תנור ל-200 מעלות , מערבבים את כל התבלינים ושמן זית ,יוצקים את תערובת התבלינים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב ע"י מסאג`., מסדרים יפה בתבנית על נייר אפייה, ואופים כשעה ורבע עד לריכוך מלא והזהבה יפה. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1608301&passok=yes

לקינוח:אגסים ביין

המתכון יוקלד בהקדם

עוגת זברה

לתבנית 24 ששוליה בגובה 6 ס"מ לפחות. 6 ביצים מופרדות 150 ג' סוכר לחלבונים 150 ג' סוכר לחלמונים 125 ג' מים קרים 375 ג' קמח רגיל 1 שקיק אבקת אפיה 125 מ"ל שמן 2 כפות קקאו להקציף את החלבונים עם 150 ג' סוכר. להקציף את החלמונים עם 150 ג' סוכר והמים עד לקבלת קצף בהיר ורך. להוסיף את הקמח מנופה ביחד עם אבקת האפייה, והשמן בזרזיף דק. לבסוף להוסיף בעדינות את קצף הביצים. לאחד תערובות. לחלק את הבצק לשניים. לצבוע מחצית מהבצק בעזרת הקקאו - מנופה. לרפד את התבנית בנייר אפיה. למזוג למרכז התבנית כפות של תערובת הבצק. פעם מהבצק הלבן ופעם מהבצק השחור. הניטוף נעשה אחד על השני, למרכז העיגול שנוצר בתבנית. כך יוצרים את אפקט הזברה. נוצרים מעגלים שהולכים ומתרחבים של שחור ולבן. להמשיך לנטף עד תום התערובת. לאפות בחום 180 מעלות במשך 50 דקות. http://idolcidipinella.blogspot.com הערות שלי: אמנם המתכון מדובר על תבנית 24, אבל אם תעשו שימוש בתבנית בגודלה זה, לא לשכוח ליצור לה הגבהה מנייר אפיה שכןהעוגה תופחת ועולה מאוד. לדעתי בהחלט יכולה להתאים לתבנית 26. בפעם הבאה אנסה להחליף את המים במיץ תפוזים סחוט טרי.

בשישי לצהרים היה צורך לספק אוכל לחבורת מורעבים

תבשיל שלמדתי בבולוניה אצל זוג ישראלי. אין כמויות. לפי הטעם. תפוחי אדמה - לחתוך לקוביות נקניקיות - לחתוך לעיגולים לחמם שמן במחבת גבוה וגדולה ולטגן את קוביות תפוחי האדמה. להשתדל לא לערבב ולתתלקוביותתפוחי האדמה להיצרב היטב. כשהחלו להיצרב, להוסיף את הנקניקיות. הפעם הוספתי גם בצל אחד קצוץ דק שהתווסף לנקניקיות ושן או שתיים של שום, קצוצה גם היא. תוספות אפשריות של פעמים אחרות: רוטב צ'ילי מתוק חריף, רוטב ברביקיו, פפריקה, אבקת שום,שבבי צ'ילי וכד'.

במוצאי שבת, כשחזרנו מהטיול בצפון עם ערמות ירק דין ביקש אוכל של בית

לקחתי את מה שנותר מהצלי של שישי. הפרדתי מהעצם ופרסתי לפרוסות דקות. ביחד עם הציר שהיה בתבנית, הוספתי קצת נוזלים וטעמים ובישלתי את הפרוסות בתוך הציר. שאריות תפוחי האדמה נאפו לקריספ חדש וטעים. ותוך שתי דקות היה גם מרק טעם על האש.

מרק עדשים כתומים

רק ראיתי ברשת ומיד מצא חן בעיני. מרק עדשים כתומים של "תופינים" מרק עשיר , טעים ומזין בחצי שעה 1 בצל קצוץ גס 1 גזר חתוך לקוביות 1 בטטה חתוכה לקוביות 2 עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר בהחלט עגבניות משומרות) 3 כפות שמן זית 250 גרם עדשים כתומות שטופות היטב (או שקית של קטניות ב-10 דקות) 11/2 ליטר מים כוסברה קצוצה תבליני הבית (ראס אל בית): כמון, זרעי כמון, כורכום, כוסברה, קרוויה, הל וצ'ילי(כל אחד לפי מידת החריפות האהובה עליו) מלח מחמים שמן בסיר כבד. מאדים את הבצל עד שקיפות, מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את זרעי הכמון וכעבור דקה עד שתיים את יתר התבלינים ומחמים תוך בחישה 2 עד 3 דקות. מוסיפים את העגבניות וכעבור דקה את הגזר, הבטטה והעדשים, מערבבים כדקה. מוסיפים את המים מגבירים את הלהבה ומרתיחים. מבשלים, עם מכסה, על אש בינונית כחצי שעה, עד שהעדשים והירקות מתרככים. בשלב זה, אני אוהבת לטחון חלקית את המרק לנזיד, בעזרת בלנדר מוט. מתקנים תיבול ומגישים עם כוסברה קצוצה או פטרוזיליה וקערת אורז, לכיבוי שריפות. http://tufinim.blogspot.com/ הערות שלי: לא מצאתי את הבלנדר יד ולא רציתי ללכלך את הפוד פרוססור,אז לא עירבלי. איש לא התלונן.

למה עולה רק תמונה אחת???

עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר