המלצה: רצועות עוף מוקפצות בפלפלים

מנה מנצחת. מקור המתכון והתמונות:אילנית12 לכול התמונות חומרים: בין 2 עד 3 מנות מתאים גם לילדים עם פסטה/אורז. חומרים: 3 נתחים של חזה עוף ללא עצמות(שניצל) חתוכים לרצועות/או פרגיות 3 פלפלים מתוקים,גמבה,אדומה,צהובה,ירוקה,חתוכים לרצועות (לנועזים אפשר לשלב פלפל ירוק חריף) 1 בצל קצוץ תבלינים: 3 שיני שום כתוש/אבקת שום קורט אבקת ג`ינג`יר(לא חובה) תבלין לעוף/בשר פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור קורט כמון. הכנה: מזהיבים בצל בשמן קנולה/זית בסיר רחב ושטוח,או במחבת רחבה. מוסיפים את רצועות העוף /פרגיות , מטגנים עד שהעוף משנה את צבעו. להוסיף את הפלפלים,התבלינים השום,מערבבים. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים ,מכסים מנמיכים להבה ,ומבשלים כ20 דקות בערך או יותר מעדן.

גלילת קצפת נהדרת.

גלילת קצפת עוגה שתמיד קוצרת מחמאות, וכולם בטוחים שקניתי. גלילה/רולדה,מתכון יסודי. לחמם את התנור לחום גבוה. הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור. (זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף.) החומרים: 4 חלבונים 2/3 סוכר 4 חלמונים 1 כף מיץ לימון 1 כף תמצית ווניל 1 כף קליפה לימון מגוררת קורט מלח. 2/3 כוס קמח רגיל. הוראות הכנה.: להקציף את החלבונים עם הסוכר, לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח. להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה. להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב. לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1 וחצי ס"מ. לאפות בחום גבוה כ10 דקות.(כ180 190 מעלות) העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע. להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה. לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה. אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים. המילוי שלי אילנית: 1חבילה אינסטנט פודינג ווניל+1 שמנת מתוקה+3/4 כוס חלב קר.(מקציפה לקצף יציב) ריבה/קונפיטורה (ועוד אפשרות מילוי:קצפת+פירות משומרים מסוננים מהמיץ.) מרחתי בעדינות ריבה,ועל זה הוספתי את הקצפת גילגלתי בעדינות. ומעל העוגה מרחתי מעט חלק מהקצפת וגירדתי שוקולד מריר מעל העוגה טעים חבל"ז. זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה. מקור: נירה שויאר מקור התמונה:אילנית12

ארחת בוקר:ביצה בתוך עגבניה

ביצה בתוך עגבניה החומרים מתיחסים למנה אחת. 1 עגבניה מרוקנת 1 ביצה 1/2 כפית חמאה מלח פלפל ההכנה: שמים מעט מלח בתוך העגבניה, המרוקנת ,והופכים על צלחת,לכמה דקות. מוסיפים חצי כפית חמאה,שוברים ביצה,מוסיפים מלח פלפל ומעט פטרוזליה. אופים בתבנית משומנת בחום בינוני גבוה,בערך 20 דקות או עד שהביצה מתקשה. בתיאבון, מתאים לארוחת בוקר/ערב . מקור המתכון:עיתון מקור התמונה:אילנית12

תודה אילנית. נראה טעים.

ארחת בוקר:ביצה בתוך עגבניה

ביצה בתוך עגבניה החומרים מתיחסים למנה אחת. 1 עגבניה מרוקנת 1 ביצה 1/2 כפית חמאה מלח פלפל ההכנה: שמים מעט מלח בתוך העגבניה, המרוקנת ,והופכים על צלחת,לכמה דקות. מוסיפים חצי כפית חמאה,שוברים ביצה,מוסיפים מלח פלפל ומעט פטרוזליה. אופים בתבנית משומנת בחום בינוני גבוה,בערך 20 דקות או עד שהביצה מתקשה. בתיאבון, מתאים לארוחת בוקר/ערב . מקור המתכון:עיתון מקור התמונה:אילנית12

כיף של ארוחת בוקר.

תודה אילנית (דליה).

גלילת קצפת נהדרת.

גלילת קצפת עוגה שתמיד קוצרת מחמאות, וכולם בטוחים שקניתי. גלילה/רולדה,מתכון יסודי. לחמם את התנור לחום גבוה. הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור. (זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף.) החומרים: 4 חלבונים 2/3 סוכר 4 חלמונים 1 כף מיץ לימון 1 כף תמצית ווניל 1 כף קליפה לימון מגוררת קורט מלח. 2/3 כוס קמח רגיל. הוראות הכנה.: להקציף את החלבונים עם הסוכר, לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח. להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה. להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב. לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1 וחצי ס"מ. לאפות בחום גבוה כ10 דקות.(כ180 190 מעלות) העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע. להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה. לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה. אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים. המילוי שלי אילנית: 1חבילה אינסטנט פודינג ווניל+1 שמנת מתוקה+3/4 כוס חלב קר.(מקציפה לקצף יציב) ריבה/קונפיטורה (ועוד אפשרות מילוי:קצפת+פירות משומרים מסוננים מהמיץ.) מרחתי בעדינות ריבה,ועל זה הוספתי את הקצפת גילגלתי בעדינות. ומעל העוגה מרחתי מעט חלק מהקצפת וגירדתי שוקולד מריר מעל העוגה טעים חבל"ז. זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה. מקור: נירה שויאר מקור התמונה:אילנית12

כמה יפה יצאה הרולדה הזו. אהבתי את עגלגלותה.

בטוחה שטעימה לא פחות. תודה דליה-אילנית.

תודה על הפירגוןו

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר