עלי גפן במלית אורז

עלי גפן במלית אורז

לכול התמונות הערות שלי באדום חומרים: עלי גפן(אפשר מוכנים בצנצנת)השתמשתי בטריים שטפתי אותם היטב והכנסתי אותם לקערה עם מים רותחים לכמה דקות,וסחטתי בעדינות) 1 כוס אורז נקי מושרה 10 דקות במים ומסונן(השתמשתי בבסמטי) עלי נענע קצוצים 1 בצל מגורד 4 שיני שום כתושים מיץ מלימון טרי לפי הטעם קורט מלח קמצוץ סוכר 2 כפות שמן זית מעט נענע יבשה(השתמשתי בטריה) הכנה: - לערבב בקערה את כל המצרכים יחד עם האורז. - לקחת עלה גפן לפתוח שהעלה החלק יהיה כלפי מעלה - לקחת מהמלית לשים את התערובת על העלה ליצור מעין נקניק - לקפל משני הצדדים ולגלגל . - בסיר גדול ורחב מרפדים בתחתית כמה עלים, ומסדרים את עלי הגפן הממולאים. - בקערה שמים מים חמים,מלח ,2 שיני שום כתוש,מיץ לימון,נענע יבשה/טריה 3 כפות שמן זית,קמצוץ סוכר, מערבבים - ושופכים לסיר על עלי הגפן,מעל העלים שמים צלחת שתתפוס את העלים מכסים את הסיר שמים על אש קטנה עד שמתבשל. לוקח בערך 45 דקות,לבדוק מדי פעם אם המים לא התיבשו בהגשה אני מטפטפת מעט שמן זית,ומעל זה מיץ מלימון טרי. מקור:ענתי 42 בהצלחה.

עלי הגפן נראים מעולים. ספרי מה תורכי בהם?

כלומר, למה קראת להם עלי גפן תורכיים. תודה מראש.

תודה,קיבלתי את המתכון

מטורקיה,לכן קראתי להם כך. גם אכלתי בשנה שעברה כשהייתי באנטליה עלי גפן במליצ אורז עם אותו טעם בערך.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר