גליליות תמרים

אפשר גם ממרח שוקולד,ריבה .ממרח חלווה וכו' הבצק : 1 ק"ג קמח לבן 2 חבילות מרגרינה מחמאה 1/4 כוס שמן 1 כוס סוכר 3 שקיות אבקת אפיה 3 שקיותסוכר ווניל 1 כוס מים ליצור בצק מכל החומרים . לחלק ל-6-8 כדורים למרוח ממרח הרצוי ליצור רולדות. לחתוך לא עד הסוף . לאפות .העוגיות צריכות להישאר בהירות.

זאת העוגה ששרון ביקשה ליום הולדתה וליום הולדתו של בעלה.

הם חוגגים ביחד . זה היה פוריקט מורכב עבורי. יצאה עקומה אבל טעימה. זאת העוגה שאמי הכינה לנו בימי ההולדת שלנו ואני המשכתי את המסורת.

לאה העוגה נראית מדהימה

המלצה לעוגת מיץ תפוזים נהדרת של קרין גורן

כמות: חומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ: חומרים לעוגה: 7 ביצים מופרדות 2 כוסות סוכר (400 גרם) 1 כוס שמן (240 מ"ל) קליפה מגוררת מתפוז אחד 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (360 מ"ל) 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם) 2 כפיות אבקת אפייה להגשה: אבקת סוכר אופן ההכנה מחממים תנור ל-160 מעלות. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר..

נראת נהדר

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: נשואה,
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר